Yustal

Гіалуронова кислота сушить шкіру?

Гіалуронова кислота сушить шкіру?

Dr. Shereene Idriss та її відео про гіалуронову кислоту знову склали мені компанію. Поспішаю поділитись з вами тим, що дізналась. Dr. Shereene Idriss в своєму відео розповідає про те, яким чином гіалуронова кислота зволожує шкіру, а саме що вона це робить висмоктуючи вологу власне зі шкіри до її поверхні, тобто на поверхні ми отримуємо приємне відчуття зволоження та наповненості шкіри, а в довгостроковій перспективі постійне використання гіалуронової кислоти призводить до сухості шкіри.

Як ми можемо цьому запобігти? Пити достатньо води, тому що насправді наша шкіра отримує воду зсередини та закривати сироватку з гіалуроновою кислотою оклюзійним кремом.

До речі ви знали, що кава та чай з цукром з точки зору нашого організму це їжа, а не вода, через вміст калорій?

Dr. Shereene Idriss радить уникати гіалуронової кислоти в своєму догляді або обмежити її одним засобом з гіалуроновою кислотою. Вона зазначає, що її пацієнти, які використовують багато засобів з гіалуроновою кислотою як раз таки страждають від сухості шкіри. Я погоджуюсь з нею, тому що і раніше помічала як сироватка з гіалуроновою кислотою, будучи не закритою кремом, стягує та сушить шкіру, також мені траплявся невдалий крем з гіалуроновою кислотою, який стягував шкіру. З власного досвіду можу відмітити, що це особливо проявлялось в зимовий період, коли повітря сухе. Навіть мої краплі для очей з гіалуроновою кислотою потребують зволоженості повітря.

Гіалуронова кислота в косметичних засобах позначається як hyaluronic acid. В неї доволі крупна молекула, яка не проникає у шкіру, намагаючись зробити молекулу дрібнішою створили різновиди гіалуронової кислоти, наприклад Hydrolyzed Hyaluronic Acid або Sodium Hyaluronate, сіль гіалуронової кислоти, яка є найдешевшою з її форм і тому така розповсюджена.

Також Dr. Shereene Idriss зазначає, що низькомолекулярна гіалуронова кислота може провокувати запалення.

І скажіть, будь ласка, після цього чи завжди косметична індустрія працює на користь споживача?

P.S. Коли дописала, знайшла чудовий допис від А. https://club.makeup.com.ua/post/13805/