Anna_feerie

Безпечна, натуральна, мінеральна - вона точно змінить твоє уявлення про косметику!

Безпечна, натуральна, мінеральна - вона точно змінить твоє уявлення про косметику!

Моє знайомство з мінеральною косметикою сталося не з простої цікавості, а через великі проблеми зі шкірою. Всі знають, що важкий мейк на шкірі з акне - то погано, ,бо може спровокувати ще більше забитих пор та погіршити ситуацію в цілому. Але, як виявилось, є більш безпечні та здорові альтернативи важким та комедогенним продуктам.

Знайомтеся: косметика, що не містить спиртів, силіконів, віддушок та конcервантів! В мене багато різних брендів, більшість з них не змогла знайти, щоб прикріпити, тому напишу про всяк випадок: Monavе, Sweetscents, Heavenly (AF) Mineral Makeup, Lucy Minerals, Careful (останній, до речі, український бренд). Існують мінеральні тональні основи, праймери, вуалі, рум'яна, хайлайтери, тіні. Про тіні детально писала тут:

https://club.makeup.com.ua/post/1912/

Деякі не дуже сумлінні виробники пишуть на баночці "Мінеральна пудра", хоч на справді мінералів там зовсім трошки та десь в кінці списку, а основні інгредієнти: тальк, силікони та консерванти. Що поганого в тальку, спитаєте ви? Нібито він також має мінеральне походження, проте там, де його добувають, він здебільшого знаходиться поруч із асбестом (а то дуже шкідлива та канцерогенна штука). Звісно, можна сподіватися на гарне очищення від домішок, та я все ж таки віддаю перевагу іншим мінеральчикам. До того ж, у багатьох людей тальк викликає погіршення рельєфу шкіри, деякі навіть скаржаться на висипання, тому, домовилися, обійдемося без тальку.

Тоді що ж входить в справжні мінеральні продукти? Серіцит (міка), діоксид титану, оксид цинку, оксид заліза, нітрід бору, шовкова пудра, неорганічні пігменти. Всі ці складники натуральні, інертні, не виклакають алергій та абсолютно безпечні, крім того, вони мають сонцезахисні, лікувальні та інші корисні властивості.

• дійсно безпечний склад
  • захист від сонця (SPF 15 завдяки фізичним фільтрам)
  • відсутність протипоказань
  • невагомість та непомітність на шкірі
  • можливість використання людьми з чутливою/запаленою шкірою
  • не підкреслює мімічні зморшки
  • дуууже економне використання (дійсно потрібно зовсім трошки засобу)

Але є і недоліки:

• я б не радила мінерали власницям супер-сухої шкіри (або ж можна спробувати влітку на добре зволожену шкіру)
  • потребує попереднього гарного зволоження обличчя
  • для нанесення необхідні пензлі кабуки/флеттоп.

Потім пензлем починаємо втирати продукт круговими рухами. Процес займе деякий час, але результат того точно вартий. На відео мій мейк повністю зроблений за допомогою мінеральних продуктів: праймер, основа, вуаль, рум'яна, тіні - все з баночок). Якщо треба, зніму процес нанесення покроково - цього разу, чомусь, не прийшла така ідея))) Наостанок хочу додати: не слід наносити макіяж на дуже болючі запальні елементи, краще наліпити патч і почуватися впевнено!)