Сироватка з похідним азелаїнової кислоти Geek & Gorgeous aPAD

Сироватка з похідним азелаїнової кислоти Geek & Gorgeous aPAD
Сироватка з похідним азелаїнової кислоти Geek & Gorgeous aPAD

Усім привіт! Сьогодні свій день народження святкує чарівна авторка нашого клубу YuliHrytskoff! 🥳 Вітаємо, люба! Нехай життя усміхається тобі, нехай тебе оточують тільки хороші люди, міцного здоров'я тобі і твоїм рідним! 😘

На цьому дозвольте завершити врочисту частину і перейти до огляду. Отже, це була покупка із розряду "всі побігли - і я побіг". Не секрет, що азелаїнова кислота є фірмовим інгредієнтом істинного члена Клубу, і я не могла лишитися осторонь. Купувати Корею не хотіла (не тому, що вона погана - ні, там прекрасний склад, просто в мене свої ідеологічні причини); The Ordinary антирекламу зробила yashinoki, тому теж ні; Paula's Choice жаба задушила, а Q+A щось мені там не сподобалося (не пам'ятаю вже що). Отак у результаті до мене приїхала сироватка Geek & Gorgeous.

Geek & Gorgeous - це угорський бренд доглядової косметики. Його засновниця Judit Rácz пройшла довгий і важкий шлях боротьби з акне, який був ускладнений браком інформації угорською мовою, тож спершу вона створила блог і сайт із догляду за шкірою для своїх співвітчизниць, який на сьогодні є найпопулярнішим інтернет-ресурсом у сфері б'юті в Угорщині. У 2019 році Judit здобула профільну освіту. Бренд було засновано у 2015 році, і зараз у лінійці є всі етапи рутини (крім захисту від сонця), у тому числі активи (дійсно перевірені й дієві, як, наприклад, ретиноїди й ніацинамід). Засоби не містять ароматизаторів, барвників та спирту, а ціни доволі лояльні. Цінова політика і філософія бренду роблять його схожим на The Ordinary. Мені також імпонує ідеологічна позиція бренду. Словом, мені закортіло спробувати саме їхню азелаїнову сироватку, а знайомство з брендом планую продовжити їхньою ретиналевою серією, яку дуже хвалять.

Скляна пляшечка об'ємом 30 мл із піпеткою, додатково запакована у картонну коробочку.

Прозорий гель без запаху. За консистенцією дуже нагадує гіалуронку. Вбирається миттєво, лишаючи ледве помітний липкуватий фініш, який перекривається наступними етапами рутини.

Тут трохи нестандартно, оскільки сироватка містить не чисту азелаїнову кислоту, а її похідну.
⚪Aqua - вода;
⚪Potassium Azeloyl Diglycinate - похідна азелаїнової кислоти, про яку детальніше трохи згодом;
⚪Propanediol - розчинник;
⚪Glycerin - зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
⚪Methyl-Gluceth 20 - зволожувач, похідна кукурудзяного цукру;
⚪Allantoin - заспокійливий інгредієнт;
⚪Hydroxyethylcellulose - загущувач, гелеутворювач;
⚪Xanthan Gum - загущувач, гелеутворювач;
⚪Citric Acid - регулятор рівня pH;
⚪Ethylhexylglycerin - консервант;
⚪Phenoxyethanol - консервант.
Отже, маємо водний розчин із кількома корисностями, а також технічними компонентами. Все лаконічно, нічого зайвого. Як я люблю. А тепер детальніше про те, що ж це за другий компонент.

Як пишуть в INCI Decoder, Potassium Azeloyl Diglycinate - це похідна азелаїнової кислоти і зволожувальної амінокислоти гліцину. Азелаїнова кислота є чудовим інгредієнтом, але її нерозчинність (вона не розчинна ні у воді, ні в олії) ускладнює її застосування в косметиці. Передбачається, що рішенням буде Potassium Azeloyl Diglycinate, принаймні за словами виробників. Похідна добре розчиняється у воді та зберігає всі чудові властивості азелаїнової кислоти, діючи як засіб, що освітлює шкіру за допомогою інгібування тирозинази (відомого ферменту, необхідного для вироблення меланіну), а також нормалізуючи вироблення себуму. Що стосується досліджень, то існує два дослідження дії Potassium Azeloyl Diglycinate. Одне дослідження вивчало лікування розацеа, а інше — лікування мелазми. І в результаті обох було зафіксовано покращення обох цих шкірних станів у людей, однак обидва дослідження проводили на комбінації активів, тож достеменно невідомо, яка частина позитивного результату є заслугою саме Potassium Azeloyl Diglycinate.

Нагадаю, це я цитувала INCI Decoder. Ви звернули увагу на той самий момент, що і я? Виявляється, чиста азелаїнова кислота не розчиняється у воді й олії??? Особисто для мене це несподіване відкриття, яке змушує задуматися! Бо тоді виходить, що виробники сироваток із азелаїновою кислотою на водній основі щось нам не договорюють 🤔 Ну, або INCI Decoder помиляється. Проводити глибоке дослідження цієї теми поки не маю сил, тож, може, комусь траплялася інформація на цю тему? Поділіться, будь ласка 🙏 Бо це дійсно дуже цікаво!

Ну, і тепер традиційно моя суб'єктивна думка про засіб. Я користуюся ним із початку листопада щодня, наразі у мене лишилася десь ¼ пляшечки, і для мене це перемога, бо чомусь більшість моїх сироваток живуть лише місяць. Я не знаю, що зі мною не так. Але така шалена витрата для мене є звичною. Із мінусів цієї сироватки можу зазначити те, що вона дещо стягує шкіру. Не критично. Але для сухої шкіри може бути критично. Також кілька разів вона в мене скочувалася в купі з подальшими етапами догляду, але, мабуть, я сама була винна - напевно, взяла занадто багато всього за раз. Ось, напевне, і все, що можу про неї сказати. Хто чекав на вражаючі фото "до/після" чи хоча би на слова про ефект, то, на жаль, розчарую. Звісно, я не зовсім цільова аудиторія цього активу. Але клуб розкрутив на покупку 🥲 Сама тепер оце сиджу (ну, ок, лежу, звісно) і думаю: а якого ефекту я чекала? І не знаю, що відповісти. Мабуть, я все-таки погарячкувала, що купила її собі. Або ж дійсно похідна азелаїнової кислоти нічого не робить. Або їй просто нема чого робити на моїй шкірі. Ну, добре, хоч ціна притомна, що не доводиться лікті кусати. Словом, ось такі в мене незрозумілі враження.

Дякую всім, кому вистачило витримки це прочитати! Насамкінець запрошую всіх приєднатися до привітань YuliHrytskoff і підписатися, хто ще не встиг. У неї дуже-дуже детальні і прекрасно оформлені дописи з мега естетичними фото, у тому числі неймовірно гарних манікюрів 😍