Svidoma

Чим відрізняється крем для догляду за шкірою після менопаузи?

Чим відрізняється крем для догляду за шкірою після менопаузи?

Зараз на кремах відмітка з віком зустрічається не так часто, чи можна в 30 використовувати крем, на якому написано 60+? Так, вони рідко суттєво відрізняються від кремів для шкіри 30+, за винятком тих засобів, які містять фітоестрогени. Фітоестрогени в косметиці застосовують, щоб змусити шкіру працювати наче вона молода. Фітоестрогени бувають трьох видів: ізофлавони, лігнани та куместани, в косметиці ми можемо зустріти ізофлавони сої та інших бобових, а також ізофлавони червоної конюшини. Креми, звісно, менш ефективні ніж гормональна замісна терапія, але такі засоби є. Людям з ендокринними порушеннями варто проконсультуватись з лікарем перед їх застосуванням.

Жінки відмічають, що після менопаузи шкіра стає значно сухішою, тому потрібно особливо дбайливо підібрати засіб очищення, і виробники косметики це враховують, зазвичай чим вище вікова відмітка, вказана на кремі, тим більш насичену текстуру він має, часто це жирні, оклюзійні креми. До того ж ми можемо зустріти в них кальцій, кількість якого в шкірі знижується з віком. В боротьбі з дискомфортною сухістю навіть тим жінкам, які любили максимально простий догляд, починають подобатись тонери.

Ніяких інших магічних кремів наука поки не придумала, все те саме, що ми можемо застосовувати для зменшення перших ознак старіння: ретинол, вітамін С, пептиди, пропонують і для більш зрілої шкіри.

Дякую, що прочитали, нижче додаю приклади засобів з фітоестрогенами.