Крем з мигдалевою олією та соком алое Cien

Крем з мигдалевою олією та соком алое Cien

Натуральний крем від Cien я знайшла, підшуковуючи зволожувальний крем для близької людини. Знайти просто зволожувальний крем без потенційно шкідливих компонентів за помірною ціною було не так вже й легко, переважно всі креми щось обіцяють: розгладження зморшок, освітлення, зменшення пор і т.п. Можливо тому ми й хочемо весь час щось робити зі своєю шкірою? Індустрія нас заохочує, створюючи відповідні продукти. Коли мій нічний крем перестав мені підходити, я захотіла і собі спробувати цей крем.

Крем представлений у двох варіантах упакування, різниці у складі я не знайшла, мені більше сподобався милий дизайн з квітками мигдалю та написами. Туба виготовлена з пластику, 50% якого це перероблений пластик, крем поставляється в картонній коробці, яка на 80% складається з переробленого паперу. Крем виготовлений в Німеччині та судячи з маркування продається у відомій європейській продуктовій мережі. Інструкції англійською на ньому немає і звісно немає ні слова російською мовою. Кремом можна користуватись 12 місяців після відкриття. Єдине що мене насторожило, це дивний штрихкод та батч-код.

Крем з мигдалевою олією та соком алое Cien

На коробці зазначено, що це мигдалевий крем, який забезпечує 24 години зволоження. Насправді ж після води у складі ми одразу бачимо соняшникову олію, а вже значно далі мигдалеву.

Склад:

Aqua, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Coco-Caprylate/Caprate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glyceryl Stearate, Oenothera Biennis Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Bisabolol, Tocopherol, Phytic Acid, Xanthan Gum, Citric Acid, Parfum, Benzyl Alcohol, Linalool, Limonene, Sodium Benzoate.

Склад на коробці збігається з зазначеним на MAKEUP. З мінусів: крем містить ароматизатор (виробник зазначає, що він натуральний), в усьому іншому суцільні плюси, соняшникова олія хоч і рідко рекламується як косметичний компонент корисна для шкіри, в кремі є також олія ши, мигдалева олія, олія вечірньої примули та олія жожоба. Наша шкіра має певний баланс жирних кислот, тому з натуральними кремами на оліях не все просто, вони мають бути створені таким чином, щоб не порушувати цей баланс, цей крем відчувається добре збалансованим. Також він містить зволожувачі та той самий сік алое вера задля якого я його купила.

Ще на початку своєї боротьби з куперозом я вичитала, що алое це чи не єдина рослина, яка може прибрати купероз. Спірне питання наскільки це джерело інформації було надійне, але спроб з алое в мене було декілька і все вони були невдалі, від косметики з алое я миттєво червоніла як рак, зараз такого ефекту вже немає.

Крем приємно пахне солодким з ноткою випічки, я можу описати цей запах словом “домашній”. Лічені хвилини він відчувається трохи жирним та це швидко проходить, консистенція звичайна, не густа і не рідка, крем добре всмоктується, він не забиває пори, звісно він відчувається не так як креми на силіконах або полімерах, але це приємний і комфортний крем, навіть неочікувано комфортний як для натурального крему. Написи на упаковці обіцяють, що крем буде протистояти роздратуванню шкіри, зробить шкіру м’якою та підійде для чутливої шкіри. За першими враженнями він це робить, мені злегка пощипувало шкіру спершу при нанесенні, але це пощипування швидко пройшло і було навіть приємне, не як роздратування, а як відчуття що крем працює з роздратованістю. Шкіра стала м’яка та помірно зволожена.

А як же мій купероз? Крем гарно на нього вплинув, видимість куперозної сіточки істотно зменшилась. На радощах я пригледіла й інші креми з вищою концентрацією цілющого соку алое у складі, а ми знаємо, що для ефекту потрібен саме сік алое, а не екстракт, нижче додаю:

Особливо можу виділити серед них зволожувальний крем (легка консистенція) BasicLab Dermocosmetics Famillias, тому що він не містить ароматизаторів.

Дякую, що прочитали.

Доповнюю відгук після відповіді від служби MAKEUP:

Крем не має дати виготовлення, що не суперечить нормам в ЄС, штрих-код внутрішній.