Олена ✨

Твердий шампунь – це не мило

Твердий шампунь – це не мило
Твердий шампунь – це не мило

Твердий шампунь – це той же рідкий шампунь, з якого видалили рідину, яка зазвичай становить близько 50-60% усього об'єму шампуню. Тобто це повноцінний засіб для миття шкіри голови та волосся.

На перший погляд, твердий шампунь схожий на звичайне мило, але це не так. Він має іншу текстуру - неоднорідну, з вкрапленнями. Твердий шампунь виготовляють з піноутворюючих речовин (ПАР), а мило - шляхом омилення олій.

Чим відрізняється від звичайного шампуню?

Склад. Зазвичай містить натуральні інгредієнти, такі як рослинні олії та екстракти, ефірні олії та не містить сульфатів, парабенів та інших хімічних речовин.

Екологічність. Твердий шампунь не вимагає використання пластикового пакування.

Чи може твердий шампунь нашкодити?

Так, як і будь-який косметичний засіб. Неякісна сировина та негармонійне поєднання активних речовин може спричинити руйнування ліпідного шару і мікробіому шкіри. Або засіб індивідуально може не підходити (врахуйте, що це безсульфатний шампунь).

Особливість у використанні.

Твердий шампунь погано переносить вологу, тому після використання йому потрібно дати просохнути, наприклад, у звичайні відкриті мильниці.

Тепер декілька слів про твердий шампунь Vins Lemon & Vanilla Shampoo.

Це мій другий експеримент із продукцією цієї марки. Про досвід із шампунем з ароматом розмарину можна прочитати тут: https://club.makeup.com.ua/post/26809/

Пакування екологічне – картонна коробочка та крафтовий папір. Вага брусочка 85 г, доступні й пробники вагою 22 г.

Склад. Без сульфатів, парабенів та силіконів. В основі м’які ПАРи з кокосового масла, оливкової олії та солодкого мигдалю, а серед "зірок" інгредієнтів: екстракт обліпихи олійний, какао олія нерафінована, ефірна олія лимона, натуральний мед з різнотравʼя, цедра лимона мелена, рослинний гліцерин, репʼяхова олія, рицинова олія, куркума мелена, екстракт ванілі олійний натуральний, вітамін Е.

Присутні безпечні емульгатори.

Враження. Брусочок яскравого жовтого кольору. Спочатку думала, що аромат буде лимонним, але насправді він має ніжний запах ванілі, приємніший, ніж ванільний порошок на фото 🙃.

При змиванні стікає яскраво-жовта вода. Це заслуга меленої цедри лимона та куркуми (P.S. Цікаво, чи це часом ніяк не впливає на біляве волосся?).

Шампунь чудово піниться, ефективно очищає шкіру голови, не пересушуючи її. В комбінації з бальзамом по довжині волосся теж не пересушене, розчісується легко та не потребує додаткових спреїв.

Щодо частоти миття - вона не змінилась, а одного брусочка вистачило на 1,5 місяця щоденного використання.

Так хто ж фаворит? З двох варіантів мій фаворит – все-таки шампунь Rosemary за його аромат та наявність глини у складі. Але на черзі вже новий кандидат на випробування – Rosewood!