Mandarinka

Як правильно підібрати шампунь для жирної шкіри голови

Як правильно підібрати шампунь для жирної шкіри голови

Вітаю! Трошки дам контексту як я прийшла до цієї проблеми. У мене жирний тип шкіри голови (в народі жирне волосся), це значить що я мию голову щодня зранку. Волосся в мене тонке і не фарбоване, тому вже під вечір волосся жирніє, а тому зранку мені доводиться проводити всі доглядові процедури знову.

Мене довго турбувала проблема випадіння волосся, і я звернулась до інтернет-трихолога (в моєму місті адекватного не було), яка дала мені поради з засобами проти випадіння, найкращі з них я описала тут: https://club.makeup.com.ua/post/21239/

Крім цього вона підбирала для мене і шампуні, скажу чесно - цінова категорія шампуней була різна, і підійшли мені далеко не всі.

Як правильно підібрати шампунь для жирної шкіри голови
Як правильно підібрати шампунь для жирної шкіри голови
Як правильно підібрати шампунь для жирної шкіри голови

Зрештою я знайшла свій шампунь - це шампунь Tink (на фото волосся з шампунем тінк з старим складом), який я отримала по акції при замовленні на мейкапі. Останнього разу придбала його ж, і коли вперше мила голову шампунем з великої бутилки зрозуміла що він дуже відрізняється від попереднього. Через те, що я планувала писати відгук на шампунь, то зробила фото і порівняла склад - і дійсно тепер він повністю змінився!

Я звернулась до Tink, вони підтвердили, що змінили склад шампуню. І все б нічого, але якщо з попереднім складом проблем не було і я щоденно мила голову шампунем, то зараз шампунь вимивав до скрипу, від чого у мене почала чухатись голова.

Такі симптоми в мене не вперше. Деякі шампуні - промивають до скрипу, від них чешеться голова, сальні железі не справляються і починається лупа… Це вже роками перевірена схема.

Так як я давно пишу відгуки, я вирішила порівняти склади шампунів, які мені сподобались і підійшли для щоденного використання при жирній голові, а які ні. І всюди були одні і ті самі компоненти, які кочували з шампуня в шампунь.

Це завжди другий компонент в складі - сульфат. Я не боюсь сульфатів, вони виконують свою функцію, але просто потрібно розуміти який саме підійде для щоденного використання при жирній шкірі голови.

SLS (Sodium Lauryl Sulfate) - у складі шампуню відповідає за створення піни та ефективне видалення забруднень з волосся. Він допомагає забезпечити глибоке очищення і підсилити ефективність миття волосся.

SLS (Sodium Lauryl Sulfate), як на мене, виявився дуже агресивним, під час використання утворюється дійсно гарна піна, але він промиває до скрипу, занадто. Через таке агресивне очищення у мене дуже сушить і довжину і шкіру голови, і як результат, волосся пушиться, виглядало недоглянутим. Такий шампунь можна мати на поличці як сос-засіб після невдалого, щод дуже ретельно промити голову, або коли пропустив день, але використовувати цей засіб щоденно для жирної шкіри голови я категорично не рекомендую.

Додаю засоби, які мені не підійшли, якими я особисто користувалась, і у всіх на другому місці був саме Sodium Lauryl Sulfate. Додаю тільки ті, фото яких збереглись, хоча звісно їх в рази більше...

Sodium Coco Sulfate (SCS) в шампуні відповідає за створення піни та ефективне очищення волосся, проте він виготовлений із кокосової олії, що робить його більш м'яким та менше агресивним порівняно з SLS.

Саме цей компонент був в першому шампуні тінк, і саме він кочував в усіх шампунях, які мені прийшлись до душі!

Шампуні з SCS в складі чудово промивають жирну шкіру голови, але при цьому не сушать довжину. І саме такі шампуні ідеально підходять на кожний день, вони більш м’які, але утворюють гарну піну. Така собі золота середина

Чи є інші компоненти? Так, знайшлось у мене парочка шампунів з іншим сульфатом, але це скоріше виключення з правил, оскільки ці є найбільш популярними. І як я і говорила, то ділилась саме власним досвідом і спостереженням.

Я одразу вибачаюсь, якщо для когось це виглядає базово і примітивно, але я ніколи не вміла читати “склад засобу”, тому для мене це дійсно стало відкриттям. Буду рада, якщо ця інформація когось, хто підбирає шампунь для жирної шкіри голови буде корисною і врятує від невдалих покупок!