Yustal

Початок тест-драйву: крем від пігментації

Початок тест-драйву: крем від пігментації

Весна прийшла неочікувано в лютому, а з нею і бажання не тільки не мерзнути, а й мати ідеальну шкіру. Останнім часом я не дуже люблю використовувати тональні засоби, хоч і мушу, не нафарбоване обличчя подобається мені більше і я мрію мати ідеальний тон обличчя, окрім куперозу цьому перешкоджають ще й залишки гіперпігментації, я схопила її декілька років тому, коли мала фотодерматит. Азелаїнова кислота дуже добре допомогла мені справитись з гіперпігментацією на щоках і з тих пір вона не повернулась, однак в мене ще лишилась гіперпігментація над верхньою губою. В цій чутливій зоні я, відкинувши застереження, також використовувала азелаїнову кислоту і отримала шрам на губі, тонкий і малопомітний, але все ж таки мені хотілось підібрати щось інше для цієї області, щоб не плодити шрами. Якщо вам цікаво про азелаїнову кислоту, яка справді крута, якщо не робити так як я, мій допис тут: https://club.makeup.com.ua/post/21753/

В Клубі були дописи, що хвалили транексамову кислоту у питанні боротьби з гіперпігментацією. Транексамова кислота це амінокислота, не з тих відлущувальних кислот, які ми знаємо типу гліколевої чи саліцилової, і я сподіваюсь, що вона не сушить так як азелаїнова. Два продукти з транексамовою кислотою зацікавили мене найбільше: сироватка з транексамовою кислотою й ніацинамідом для обличчя й шиї Cos De BAHA Tranexamic Acid Niacinamide Serum, що містить 5% транексамової кислоти та 5% ніацинаміду та сироватка з ретинолом та транексамовою кислотою для обличчя Superdrug Me+, що містить 0,2% ретинолу та 2% транексамової кислоти, яка продається в мережевому магазині і коштує на знижках до 260 гривень. Транексамову кислоту рекомендують застосовувати у концетрації 2%, а 5% вважаються допустимим максимумом. Поки я, діставши гаманець, роздумувала, що ж з них мені спробувати, я згадала, що в мене є засіб від пігментації і він з невеликою концентрацією транексамової кислоти серед інших його 100 компонентів, це крем антиоксидантний крем проти пігментації Medi Peel Solaxantin Multi Whitening Cream. Я користувалась ним восени і відставила цей крем в сторону, тому що він не підходить на зиму, в ньому немає зимових захисних компонентів, значно краще він підходить на теплу пору. Як бачите, в мене лишилось близько 30 мл. Детально про склад крему: https://club.makeup.com.ua/post/22637/

Оскільки я знаю, що засоби від пігментації тестують в розрізі 12 тижнів, тобто 3 місяців, я вирішила використовувати цей крем локально тільки на потрібну область, щоб його вистачило на весь курс. Побачимо, що з цього вийде. Є і хороші новини в цьому питанні: на 4 місяці використання сироватка з ретинолом від Bielenda також почала освітлювати гіперпігментацію, але не так швидко як хотілось би, і я сумніваюсь, що вона справиться самотужки, однак моє «дослідження» не буде чистим. Тож, починаємо відлік відсьогодні. Потримайте за мене кулачки, щоб засіб мені допоміг, тому що ви знаєте, що я люблю купувати нову косметику так само сильно як не люблю за неї платити.

Втім, транексамова кислота запала мені в душу. Вона має малу молекулу 157 Дальтон, а ми знаємо, що речовини молекули яких більше ніж 500 Дальтон не проникають у шкіру самі по собі. Транексамова кислота пригнічує й блокує надмірний синтез меланіну в шкірі, а коли на шкіри виробляється забагато меланіну, тоді і з’являються темні плями та нерівний тон. Окрім того, транексамова кислота зменшує червонуватий колір поверхневих кровоносних судин, у результаті чого колір обличчя стає рівнішим і чистішим. (Хіба це не те, що лікар прописав при куперозі?). Її можна використовувати все сезонно, транексамова кислота не підвищує чутливість до сонця, а дослідження показали, що транексамова кислота в кремових формулах не менш ефективна ніж гідрохінон для освітлення мелазми тільки без побічних ефектів гідрохінону! Хоча дослідження все ж показують, що у складі кремової емульсії транексамова кислота працює краще ніж у складі гелевої мені не терпиться спробувати сироватку від Cos De BAHA, з усього мого кілометрового вішліста це тепер одна з найбільших бажанок.

Дякую, що прочитали ❤️

П.С. На фото чоловіча сорочка, яку я купила собі, уявляєте лише цього року я зрозуміла, що коли маєш перший розмір грудей та зріст 178 см, підібрати на себе чоловічу сорочку значно легше ніж жіночу: і витачок немає, і рукав достатньо довгий.