Здорове волосся – це можливо.

Здорове волосся – це можливо.

Тепер по-справжньому красивою і стильною може вважати себе жінка, що має, крім усього іншого, здорове, доглянуте волосся.

Як росте волосся?

Волосся проходить через кілька етапів розвитку:

- анаген - фаза росту.

- катаген - фаза відпочинку.

- телоген - фаза регресії волосяного фолікула.

Структура волосся:

У шкірі голови і тіла знаходиться безліч крихітних волосяних мішечків – фолікулів, з яких росте волосся. Фолікули закінчуються потовщенням – цибулиною, в якій знаходиться волосяний сосочок, що складається з густого сплетіння нервових волокон і судин, що насичують волосся всім необхідним.

У волосяному сосочку постійно утворюються нові клітини, які просуваються по ньому вгору і виходять назовні через отвір в шкірі – пору. Саме ця частина волосини, яка знаходиться під шкірою, – корінь – є живою, а саме волосся, що росте поверх шкіри – неживою.

Людина народжується на світ вже з фолікулами всіх волосин, які будуть з’являтися на голові. Від зміни щільності фолікулів залежить ріст волосся і їх тип.

Практично жоден фолікул не зруйнується, якщо процес росту волосся буде протікати нормально. Первинний волосяний покрив з’являється вже у плода, що знаходиться в утробі матері. Він зникає поступово після народження, переходячи в пушок, який потім замінюється довгим і жорстким волоссям.

Курчавість волосся залежить від форми цибулини.

З круглих цибулин виростає пряме волосся, з овальних – кучеряві або хвилясті, з цибулин в формі квасолини виходять кучеряві, жорсткі. У розрізі волосся має три шари – зовнішній – кутикулу, серединний м’який – медулла, і корковий.

Кутикула – лускатий шар, тонкі, плоско, ороговілі клітини, що складаються з білка – кератину.

Медулла – м’яка речовина, в повному обсязі ороговілі сплющені круглі клітини, які з віком розщеплюються, що і робить волосся тонким і ламким. Корковий шар, що складається з ороговілих клітин, забезпечує волоссю пружність і еластичність. Його маса досягає 90% загальної маси волосся. У корковому шарі знаходиться барвник – пігмент, званий меланін. Він буває чорний, жовтий, рудий. Колір волосся окремої людини залежить від того, як поєднуються ці кольори в складі волоса. Меланін не розчиняється у воді, але досить добре розчиняється в лугах, кислотах, окислювачах, що і дає можливість змінювати колір волосся штучним шляхом.

Кератин – білкове з’єднання, захисний шар волосини, що утримує блиск і дає мастило волоссю, що виділяється сальними залозами, які прикріплені до волосяного мішечка. Поєднання кератину і меланіну визначає різні якості волосся конкретної людини – колір, еластичність, міцність, здатність утримувати вологу, здатність до фарбування і багато іншого. Саме на кератин і впливають багато сучасних косметичних засобів для волосся, що розробляються фахівцями з метою зберегти природну структуру волосся, поліпшити її, а у випадках її порушення – відновити.

З ряду причин волосся випадає. Після кожного розчісування на гребінці залишається невелика кількість волосся (30-40), що вважається цілком нормальним явищем. На голові випадання волосся відбувається кожні 2-4 роки.

Засоби по догляду:

На сьогоднішній день найголовніший борець за чистоту і здоров’я волосся – шампунь. Ви завжди можете звернутися за безкоштовною консультацією до нашого інстраграму @lum_for_you та придбати шампунь від LUM, який чудово впорається з забрудненням волосся та зробить чистенькою шкіру вашої голови.

Позитивними результатами використання шампуня можна вважати чисте волосся, відсутність на них жиру, блиску волосся після їх висихання, воно добре розчесується і слухняне, відсутнє роздратування шкіри голови.

Крім того, хороший шампунь повинен знімати статичну електрику з волосся, а головне – компенсувати втрату білків, вологи і поживних речовин.

Після використання шампуню рекомендується нанести на волосся кондиціонер. LUM бальзам можна використовувати після кожного миття голови.

Він згладжує, позбавляє від статичної електрики, полегшує розчісування. Кондиціонер потрібно наносити тільки на волосся, уникаючи коріння і шкіри голови.

Для більш тривалого ефекту є чудова маска LUM – вона наноситься на волосся на 15-20 хвилин 1 раз на тиждень.

Також є додаткові засоби по догляду за волоссям: спрей, пілінг для шкіри голови.

Дієві способи поліпшити стан волосся:

Крім засобів по догляду за волоссям дуже важливо приділяти їм особливу увагу у вигляді ранкової зарядки для поліпшення мікроциркуляції, самомасаж голови, приведення в порядок шийно – комірцевої зони.

Масаж голови – корисна процедура для стимуляції кровообігу і поліпшення живлення волосся. Ця процедура з’явилася ще в античні часи, але і до цього дня застосовується безліч технік масажу, які корисні і з терапевтичної, і з косметичної точки зору. Сьогодні масаж використовується з метою зняти напругу і досягти релаксації, але поліпшення стану волосся – не менш важливий бонус цієї процедури.

Масаж вирішує багато проблем, пов’язаних з волоссям і шкірою голови: лупа, випадіння і ламкість волосся, надмірна сальність або сухість шкіри, себорея, погіршення стану волосся.

Ефект від масажу голови і шиї націлений на посилення кровообігу і обмінного процесу, що призводить до:

- поліпшення харчування коренів волосся

- вирішенню проблем зі шкірою голови (зменшення лупи, відновлення балансу зволоженості)

- поліпшення зовнішнього вигляду (волосся стає блискучим, об’ємним і сильним)

- активізації росту волосся.

Здорове волосся – це можливо.
Здорове волосся – це можливо.
Здорове волосся – це можливо.
Здорове волосся – це можливо.
Вєтрова Наталія LUM
12
Підписники
0