Що таке посічені кінчики і як з цим боротися?

Що таке посічені кінчики і як з цим боротися?

З нею стикаються переважно жінки з довгим волоссям, але розщеплення волосків може зустрічатися і у чоловіків (наприклад, у волоссі вусів або бороди).

Трихоптилоз сам по собі не є небезпечним і не становить серйозної загрози для здоров'я, але він викликає багато психоемоційного дискомфорту для багатьох людей.

Симптоми

Трихоптилоз характеризується розсіченням кінчиків окремих волосків, а також погіршенням загального стану волосся. Через цю патологію волосся втрачає природний блиск, стає сухим, ламким і неживим.

Це пояснюється тим, що трихоптилоз практично завжди знижує функції сальних залоз і порушує вироблення сального секрету, який зазвичай змащує волосся і захищає їх від пересихання.

У людей з трихоптилозом кінчики волосся можуть роздвоюватися або розтинатися на кілька частин, стаючи схожими на волоть. Іноді на волосках можуть з'являтися невеликі вузлики — місця переломів.

У такому випадку частина стовбура волосся незабаром відпадає, тобто волосся буквально обламується і стає коротшим. Через це багато дівчат і жінок не можуть виростити розкішну довгу шевелюру, про яку вони мріють.

Причини

Існує велика кількість факторів, через які кінчики волосся починають сіктися.

Причини розвитку трихоптилозу умовно поділяються на кілька груп:

Механічні. Розщеплення кінчиків волосся часто відбувається при неправильному і занадто інтенсивному розчісуванні, зв'язуванні в щільному хвості, стрижкі тупими ножицями або інших механічних впливах.

Хімічні. Посічені кінчики можуть бути викликані занадто частим миттям голови, застосуванням неправильно підібраних засобів для догляду, постійним фарбуванням, хімічними завивками, попаданням хлорованої води на волосся (в душі, ванні, басейні).

Термічні. Часте сушіння феном, використання плойки і випрямлячів для волосся також може призвести до трихоптилозу.

Біологічні. Іноді посічені кінчики є наслідком серйозних порушень в організмі. Вони можуть сигналізувати про гормональні збої, гіповітаміноз, деякі інфекційні та хронічні захворювання.

Природні. Трихоптилоз може бути спричинений природними фізичними факторами, такими як сильний вітер, сонце, солона морська вода, дощ, холод тощо.

Дуже часто нормалізація раціону харчування та правильний догляд за волоссям дозволяють швидко вирішити проблему та уникнути повторного появи трихоптилозу. Але іноді важко відновити здоров'я волосся, і для цього потрібна допомога фахівця.

Лікування та профілактика

Щоб уникнути посічених кінчиків, потрібно правильно харчуватися, вживати достатню кількість вітамінів і мінералів, а також правильно доглядати за волоссям. Для догляду за волоссям та шкірою голови слід використовувати засоби для догляду за волоссям та шкірою голови, такі як шампуні, бальзами, маски тощо.

Якщо це можливо, слід уникати фарбування, термічного та хімічного укладання, частого сушіння феном та інших маніпуляцій, що завдають шкоди здоров'ю волосся.

Для боротьби з посіченими кінчиками розчісуйте волосся дерев'яними або пластиковими гребінцями з великими рідкісними зубцями.

Відновити вже посічені кінчики не можна за допомогою будь-яких процедур.

Єдиний спосіб позбутися посічених кінчиків - це зстригти їх і надалі забезпечити грамотний догляд, щоб запобігти виникненню проблеми.

Просто, якщо вчасно не підстригти посічені кінчики, вони можуть продовжувати розрізатися по довжині волосся. Після того, як ви зробите стрижку, важливо негайно перейти до лікування посічених кінців, які допоможуть зберегти волосся в хорошому стані.

А якщо дуже переймаєтесь за свою довжину, яку треба відрізати, то наступив той самий момент, коли треба спробувати наш LUM коктейль, який допоможе повернути ваше довге на густе волосся) я вам гарантую 🫂

Як запобігти посічених кінчиків волосся?

  • Частіше стригти — це видаляє посічені кінчики й запобігає тому , щоб волосся не розтріскувалось вище по довжині.
  • Мийте волосся у прохолодній воді, а не гарячій.
  • Мокре волосся вразливе, використовуйте незмивні засоби - олійка аргани.
  • Не лягайте спати з мокрими пасмами.
  • Використовуйте термозахист.
  • Старайтеся сушити волосся на низьких температурах.
Що таке посічені кінчики і як з цим боротися?
Що таке посічені кінчики і як з цим боротися?
Що таке посічені кінчики і як з цим боротися?
Вєтрова Наталія LUM
12
Підписники
0