Олена ✨

Скраб-пілінг для шкіри голови MERMADE: чи все так ідеально?

Скраб-пілінг для шкіри голови MERMADE: чи все так ідеально?

Пакування. Біла туба зі світло-рожевою кришечкою фліп-топ. Кришечка захищена додатковою плівкою зверху, тож є впевненість до тебе скраб ніхто не відкривав.

Сучасний дизайн та назва, яка точно закарбовується в пам’яті Oops... I Scrub It Again… (до речі, пісня, яка звучить у вас в голові Oops!… I Did It Again вийшла у 2000 році 😲)

А ще… спочатку здалось, що упаковка має неякісний друк, але коли уважніше подивилась на літери, зрозуміла, що це таке дизайнерське рішення – скрабуючі часточки на літерах.

Об’єм 100 мл.

Скраб-пілінг для шкіри голови MERMADE: чи все так ідеально?
Скраб-пілінг для шкіри голови MERMADE: чи все так ідеально?
Скраб-пілінг для шкіри голови MERMADE: чи все так ідеально?
Скраб-пілінг для шкіри голови MERMADE: чи все так ідеально?

Призначення. Видалення надлишкового себуму і продуктів стайлінгу з поверхні шкіри голови; покращення стану волосся та попередження забруднення фолікулів волосся.

Склад. Основні речовини, які забезпечують відлущення та очищення шкіри голови: целюлоза та гліколева кислота. Містить також такі корисні речовини як олію виноградних кісточок, гідролізат шовку та пантенол.

Детальний розбір складу, для тих, кому цікаво 👇

Aqua (вода) – розчинник

Cellulose (целюлоза) – ексфоліант природнього походження, абсорбент

Coco-Caprylate – емолент рослинного погодження

Glycerin – зволожувач, ідентичний до шкіри інгредієнт

Pentylene Glycol – зволожуючий і кондиціонуючий інгредієнт, розчинник

Vitis Vinifera Seed Oil (олія виноградних кісточок) – антиоксидант, емолент, сприяє заспокоєнню та зволоженню шкіри

Cetearyl alcohol – жирний спирт, структуроутворювач та емолент (пом'якшувач)

Cetearyl Olivate – емульгатор і агент ковзання

Sorbitan Olivate – емульгатор

Hydrolyzed Silk (гідролізат шовку) – плівкоутворюючі властивості (кондиціонер для волосся)

Glycolic Acid (гліколева кислота) – ексфоліант, який прискорює відшаровування ороговілих клітин шкіри

Sucrose (цукроза) – м'який абразив та зволожувач

Tocopheryl Acetate – антиоксидант

Parfum – парфумування

Panthenol (пантенол) – загоювальна та зволожуюча дія

Phenoxyethanol – консервант

Ethylhexylglycerin – консервант

Xanthan Gum – регулятор в’язкості

Allantoin – кератолітичні, зволожуючі, заспокійливі властивості, сприяє оновленню клітин епідермісу

Sodium Benzoate – консервант

Hexyl cinnamal – парфумування

Linalool – парфумування

Консистенція. Біла, кремоподібна, з великою кількістю дрібних скрабуючих часточок теж білого кольору.

Аромат. Легкий, пудровий, із солодкими нотками.

Рекомендації з використання. Використовувати скраб перед миттям голови. Нанести на вологу шкіру голови та ніжно помасажувати круговими рухами впродовж 3-5 хв. Після ретельно змити скраб теплою водою, далі очистити волосся та шкіру голови шампунем.

Враження. Скраб дуже ніжний, а ексфоліуючі частинки дрібнесенькі, тому засіб очищає шкіру делікатно. Завдяки такій структурі розподіляється дуже легко, а при масажуванні шкіри дрібні частинки не сильно «шкрябуть» голову та не викликають дискомфорту.

На частоту миття голови скраб ніяк не вплинув (як і інші засоби у моєму випадку). Після використання не спостерігається додаткове заплутування волосся (таке у мене від скрабів з сіллю у складі).

Щодо ефекту - після миття шкіра голови добре очищена. Натяку на лупу нема. Втирка для зміцнення та росту волосся після таких процедур працює ще ефективніше і в загальному нове волоссячко краще відростає.

Що хотілось би покращити?

  • Виробник ніде (пакування, сайт) не вказав, наскільки часто можна використовувати цей засіб. Спочатку використовувала раз в тиждень, але згодом перейшла на регулярніше використання – 2 рази в тиждень, адже тип шкіри голови у мене жирний, а також доволі часто використовую сухий шампунь.
    Цікаво, що буде зі шкірою голови й волоссям, якщо використовувати його щодня? Таких експериментів ставити на собі не буду, але зі сторони виробника я б не сподівалась на те, що усі користувачі обізнані в особливостях кожного продукту. Ну і створювати квести у вигляді «пошукай інформацію деінде» теж не ок.
  • Витрати засобу доволі великі, тому 100 мл тюбик закінчується дуже швидко. Хотілось би бачити в асортименті тюбики більших об’ємів. Мені засіб сподобався (впевнена, що не одній) і було б приємніше користуватись ним довше і генерувати менше пластику.

Загальне враження. Ніжний скраб для очищення шкіри голови від MERMADE мені сподобався. Покупку повторила, тож з впевненістю можу радити його 😊