#donotdothat

#donotdothat

Привіт усім! Вирішила і я вставити свої п'ять копійок у тему шкідливих порад. Отже, представляю свої помилки у догляді за шкірою обличчя. Не судіть суворо 😉


Нехтування очищенням. Зранку і ввечері вмилася водичкою, і норм. Тільки обурювалася, що в мене на скронях, щоках, носі й лобі постійно вилазили чорні цятки. Ненавиділа свою шкіру за це. Ну, і чавила. Оф корс.


Скраб. Випливає з попереднього пункту. Раз ця ненависна шкіра мститься мені чорними цятками, то її треба активніше і частіше шкребти.


Нехтування сонцезахистом, замало сонцезахисту. Раніше ми не знали про сонцезахист. Та що там раніше, і зараз ним користується скільки українців, менше половини? Чи менше чверті? Благо, ми хоча би живемо у країні, де днів із високим УФ-індексом у році не так і багато. Словом, я тривалий час купувала сонцезахисний крем тільки перед поїздкою на море і мастила ним тільки тіло (для чого ж мастити обличчя, ну, правда). Потім, коли прозріла, ніяк не могла змиритися з відчуттям жирності на обличчі від санскріна, тож у мою голову прийшла "геніальна" ідея розбавляти його звичайним кремом чи брати буквально горошину.


Нехтування зволоженням. Ну, це класика для власниць жирної шкіри. Для чого мастити на шкіру жирний крем, якщо вона і без того жирна. Краще протерти її спиртовим тоніком, щоби "підсушити". І протягом дня витирати зайвий жир із лоба руками.


Кухонні експерименти - алое, хна, лід, лимон, мед, яблуко, яйце, йогурт, сода з сіллю, чай.
🍴Від протирання листком алое у мене почалася шалена алергія, свербіло і пекло так, що хотілося здерти з себе шкіру.
🍴Із безбарвної хни робила маски для обличчя, вона його страшенно стягувала і пересушувала.
🍴Протирання льодом, замороженими відварами трав - це класика. Протирання скибочкою лимона, як виявилося, теж (підморгую Карині Швець).
🍴Маска з меду, яйця і йогурту, бо у свої 14 років я вичитала в якомусь модному журналі, що це дієвий спосіб позбутися прищів. І я вперто робила її щодня після школи протягом року чи навіть більше.
🍴Маска з яблука, яке я чавила на пюре у часникочавці. І виходило яблучне пюре з яскравим часниковим душком.
🍴Сода з сіллю плюс крапля води як скраб. Драяла цією сумішшю свій ніс.
🍴Умивалася заваркою, чекала, поки підсохне, водою не змивала. Чайні пакетики використовувала як патчі, бо теж у якомусь журналі писали, що вони добре знімають набряки (які, як я свято була переконана, у мене в мої 14 були).


Зайве вмивання. Цей прикол у мене з'явився вже років у 25, коли нарешті почала використовувати крем, але ще не зрозуміла, що існують креми, які не жирнять. Тому десь через години дві після використання крему я ще раз умивалася. Так-так, у туалеті університету. Промокувала обличчя туалетним папером.


Маски-плівки. Прекрасний засіб для епіляції обличчя. Жодна чорна цятка не постраждала.


Ігнорування носу в догляді. Ну, бо він і без того жирний і в чорних цятках, навіщо ж провокувати ще.


Ігнорування шиї. Я ще з дитинства ненавиділа її мити. І не мила. За що поплатилася. На фото у паспорті у свої 16 уже хизувалася неабиякими кільцями Венери. Красаааааа... 🤦


Вичавлювання сальних ниток на носі. Бо вони в мене темні зверху і схожі на чорні цятки. У результаті маю кратер на носі. Бо коли вичавлюєш сальну нитку, то вона швидше наповнюється шкірним салом, збільшується у діаметрі і стає помітнішою. Тоді ще більше хочеться її вичавити. І вона стає ще більшою. Словом, виходить замкнене коло.

Ось такий у мене вийшов списочок. Думаю, він доволі типовий. Ми виживали, як могли. І добре, що наша шкіра вижила 😁
Дякую всім за увагу! Чекатиму на ваші історії!