НІКОЛИ ТАК НЕ РОБІТЬ #donotdothat
Підтримую прекрасну Дарʼю Білень і розповідаю, які жахи свого часу пережило моє обличчя
Моя шкіра не завжди була підвладна такій хворобі як акне - це почалось лише в 16 років.
Але я не завжди була такою розумною і обізнаною в плані догляду, не мала медичної освіти і не розуміла патогенез акне та і взагалі фізіологію шкіри та принципи роботи сальних залоз, тому я маю трошки трешових історій.
☠️ Нанесення спиртових засобів на обличчя - це були настойка календули, саліцилова кислота (причому я ще завжди купувала 2%, бо вірила, що вона краще працює))).
Адже чим суще шкіра - тим краще, і тим швидше пройдуть всі висипання. Ще я робила різні «тоніки», основою яких було 50% відвару ромашки/календули і 50% спирту 🤦♀️
☠️Нанесення йоду на запалення - ну класика )
правда я спробувала цей метод буквально пару разів і, не побачивши результату, закинула його (дякуючи Богу).
☠️Кубики льоду - ну теж доволі часта історія.
Раніше доволі популярно було думати, що протирати шкіру замороженим відваром лікарських трав - це корисно. НІ
☠️ Протирання обличчя лимоном - ой, ну Тома мене зрозуміє)))
я начиталась в інтернеті, що фруктові кислоти позитивно впливають на шкіру і можна протирати її шматочком свіжого лимону - тут тобі освітлення пігментації, постакне і бла-бла-бла.
☠️Саліцилове мило для вмивання обличчя Golden Pharm.
Ні, не подумайте, конкретно це мило взагалі-то дуже хороше, але ДЛЯ ТІЛА, а ніяк не для обличчя. Варто казати, що воно сильно сушило і подразнювало і без того постійно подразнену і запалену шкіру?
Сюди ж дігтярне мило. Дякую хоч господарським не вмивалась.
☠️Скраби
Особливо я любила жорсткий абрикосовий від Чистої лінії))) думаю ви всі знаєте про шкоду агресивних скрабів і тут не треба пояснювати.
Але зроблю ремарку - я люблю механічну ексфоліацію і досі, але роблю її вкрай рідко і використовую дуже дрібнозернисті засоби, які делікатно полірують шкіру, а не дряпають її.
☠️Розпарювання обличчя і видавлювання всього, що траплялось на очі, в т.ч. сальні нитки на носі.
Сальні нитки - це всього лише фізіологічна норма, ВІДЧЕПІТЬСЯ ВІД НИХ.
☠️Польова кухня - маски з меду, вівсянки, кефіру, соди…
можливо було щось ще, я вже не згадаю 😂 чесно - ніякої шкоди від них не було, кефір взагалі так класно охолоджував і помʼякшував))) але не варто таке робити - харчові продукти призначені для того, щоб їх їсти, а не маски робити.
☠️Нехтування спф-захистом.
Кладучи руку на серце зізнаюсь, що про важливість спф-захисту я дізналася лише з блогу Наталі Радкевич і тільки з минулої весни свідомо використовую спф-креми на постійній основі.
Раніше це було так: на пляжі обовʼязково; після пілінгів у період реабілітації, далі - забуваємо; і під час лікування системними ретиноїдами ВЛІТКУ постійно (осінню та взимку вже не наносила).
Будь-ласка, не нехтуйте спф-захистом - це навіть не про красу, не про продовження молодості. Свідоме користування спф допоможе знизити ризик меланоми! Послухайте Хʼю Джекмана - людину, яка за три роки пережила пʼять видалень злоякісних пухлин шкіри.
Намагаюсь домогтись і від хлопця використання спф-засобів, бо він працює ветеринаром на комплексі, і влітку постійно знаходиться на фермі, на відкритому палячому сонці і часто обгорає, а мені це взагалі не подобається. Але поки мої старання марні - ні в яку не хоче "мазати жир на обличчя", навіть якщо пропоную максимально легкі текстури🙂
☠️Часте вмивання
Все логічно - чим частіше вмиваєшся, тим менше прищів, ага 👍🏻 в головне до скрипу, до скрипу! Ну і що, що шкіра компенсаторної виділяє вдвічі більше себуму після такого?
☠️Нехтування доглядом за шкірою шиї
Дуже довго я не приділяла своїй шиї абсолютно ніякої уваги, а тепер маю СИЛЬНО виражені кола Венери, з якими вже нічого не зробиш (лише інʼєкційно коригувати цю проблему). Звичайно, кола Венери ще й залежать від генетики, ваги і багатьох інших факторів - гравітації, наприклад))) але все ж таки варто приділяти зоні шиї увагу, а з віком - якомога більше.
☠️Прибирання волосся над губою та на руках
Це взагалі… у мене, як і у 90% дівчат та жінок, був пушок над губою - легенький. І одного разу хлопець в школі сказав, що в мене вуса… після чого я почала їх вищипуати пінцетом. І вони почали рости жорсткішими і темнішими.
І ось вже більше десяти років я вимушено прибираю свої вуса постійно))) а якби я тоді цього не зробила, пушок би так і залишився пушком.
Ніколи не слухайте якихось там хлопців!!! Особливо у школі🤦♀️ мій нинішній чоловік взагалі норм до цього ставиться і ніколи не стидив мене за вуса)))
Та ж сама історія з волоссям на руках. У мене світлі і прозорі волоски, але дуже довгі і густі. Їх набагато більше і вони помітніше, ніж у більшості дівчат, і це ніколи мені не подобалось, проте я приймала це просто як факт.
До того моменту, поки знову ж таки, хлопці не почали прикалуватись з моїх волосатих рук))) і я деякий час прибирала на них волосся шугарингом.
Зараз мені все одно. Ну да, в мене таке волосся, і що тепер? Мені вистачає депіляції по пояс, але на руках - ну сорян, пацани) я пас)
Дівчата, любіть себе, своє обличчя і своє тіло. Шукайте любов всередині - і вона обовʼязково проявиться ззовні.🤍
Коментарі (0)