Свідома клієнтка

Крем з азелаїновою кислотою 10% за 130 гривень

Крем з азелаїновою кислотою 10% за 130 гривень

«Щастя є», подумала я, коли знайшла крем Triuga Ayurveda Mix Anti-Acne Neem Cream з азелаїновою кислотою 10%, оскільки азелаїнова кислота вважається ефективною в концентрації від 10% і вище. Азелаїнова кислота вже була мені знайома: вона позбавила мене декількох пігментних плям, вирівнювала тон обличчя та прибирала комедони.

Азелаїнова кислота застосовується для лікування акне та розацеа, її назначають для боротьби з шкіряним кліщем Demodex Folliculorum, тобто при демодекозі. Цей шкіряний кліщ є у всіх, проблеми починаються, коли його надто багато. Підвищена кількість Demodex Folliculorum може спостерігатись і при куперозі. Азелаїнова кислота має протизапальні та антибактеріальні властивості, вона успішно зменшує гіперпігментацію та є кератолітиком і бореться з комедонами. Азелаїнова кислота всесезонна.

Я перевірила дані про виробника, ТОВ «Триюга-ОМ» офіційно зареєстровано, в переліку їх видів діяльності зазначено виробництво парфумних і косметичних засобів, в них пристойний статутний капітал та адреса виробництва в документах збігається з зазначеною на упакуванні. Далеко не кожен український виробник може похвастатись такими характеристиками: адреси на упакуванні та в реєстрі можуть не збігатися, у видах діяльності може бути лише торгівля косметичними товарами і ні слова про виробництво, також, мені траплявся ФОП, дані про якого були відсутні, ніби його і не існувало. З виробником ТОВ «Триюга-ОМ» все в порядку.

Замовлення було сформовано негайно.

Виробник радить використовувати крем на ніч курсами по 30-60 днів в залежності від ступеня акне і повторювати курс за необхідності через 20-30 днів, застосовуючи крем локально на запалення протягом перерви. Я не зустрічала раніше обмежень щодо застосування азелаїнової кислоти саме курсами, азелаїнова кислота стоїть відокремлено від інших класів кислот і її можна використовувати навіть двічі на день. Однак, в кремі також багато олій, які стоять у складі перед азелаїновою кислотою, тобто їх не менш ніж 30%, можливо це обмеження пов’язано з ними чи іншими компонентами? Наводжу склад:

Water/ вода, Azadirachta indica oil/олія німа, Triethyleneglycol/триетиленгліколь, Nigella sativa seeds oil/олія насіння чорного кмину, Glyceryl Stearate/гліцерилстеарат, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil/олія сафлори, Azelaic acid/азелаїнова кислота, Ceteareth-20/цетеарет-20, Evening primrose oil/олія насіння примули вечірньої, Glycerin/гліцерин, Azadirachta indica extract/екстракт німу, Aloe vera extract/екстракт алое вера, Basil extract/екстракт базиліка, Curcuma extract/екстракт куркуми, Rubia cordifolia Extract/екстракт манжишти, Cetearyl Alcohol/цетеариловий спирт, Allantoin/алантоїн, Ethylhexyl Stearate/етилгексил стеарат, Hexylene glycol/гексиленгліколь, D-panthenol/D-пантенол, Salicylic acid/саліцилова кислота, PEG 40 Castor oil/ПЕГ 40 рицинова олія, Bisabolol/бісаболол, Cetyl Palmitate/цетил пальмітат, CO2 Amaranth extract/CO2 екстракт амаранту, ascorbic palmitate/аскорбіл пальмітат (вітамін C), cellulose wax/віск целюлози, Ceteareth-12/цетеарет-12, tocopherol acetate/токоферил ацетат (вітамін E), vitamin F/вітамін F, hyaluronic acid/гіалуронова кислота, Ethylhexylglycerin/етилгексилгліцерин, Phenoxyethanol/феноксіетанол.

В кремі є також саліцилова кислота, яка вважається найкращою в питанні очищення пор від шкірного сала. Для мене особисто наявність великої кількості олій та екстрактів не була плюсом, тому що кожен екстракт це потенційний алерген. Я придбала цей крем в основному для того, щоб використовувати його раз на тиждень на ніч як легкий пілінг та у разі потреби точково на висипання. Крем в тубусі 75 мл і користуватись кремом можна 12 місяців після відкриття, тобто при такому режимі застосування мені його точно вистачить на рік.

Виробник цього не зазначає, але після використання азелаїнової кислоти потрібно ретельно вимити руки.

Інші бюджетні засоби з азелаїновою кислотою, які я відібрала, з малою концентрацією азелаїнової кислоти та швидше можуть слугувати для підтримки в хорошому стані шкіри, схильної до висипів:

Крем для обличчя "Зволоження та матування" для проблемної шкіри Владіком Flawless Skin

Дерматологічний анти-акне тонік Bielenda Dr Medica Acne Dermatological Anti-Acne Liquid Tonic

Активний крем проти вугрів Hirudo Derm Anti-Acne Астіve

Крем для комбінованої та жирної шкіри обличчя Floslek Anti Acne 24h System Imperfection Correcting Cream

Серед засобів з 10% азелаїновою кислотою мені трапився освітлюючий крем з азелаїновою кислотою 10% Revox B77 Just Azelaic Acid 10%, який коштував близько 260 гривень. Бренд Revox не викликає в мене довіри не своєю схожістю на The Ordinary, а через те, що в них є ціла лінійка засобів на якій крупним шрифтом написано «Ретинол», в той час як ретинолу у складі цих засобів немає, а є тільки ретиніл пальмітат. Тому я пройшла повз цей засіб.

Інші засоби з робочою концентрацією азелаїнової кислоти у 10% це сироватка від Cos De Baha Azelaic Acid 10% Serum та сироватка для обличчя, для чутливої шкіри, 10% азелаїнової кислоти Bielenda Professional SupremeLab. Сироватка від Cos De Baha має чимало поціновувачів і я вірю, що вона працює, але мені не подобається, що цей бренд не надає споживачу всю інформацію про склад, простіше кажучи, не дописує компоненти, засобами Cos De Baha можна користуватись протягом 12 місяців після відкриття і очевидно, що консерванти в них є, але які виробник не вказує, тому я не прагну купувати цей бренд, хоча в нього чимало цікавих засобів. Сироватка від Bielenda не стала моїм вибором, тому що її потрібно використати за 6 місяців після відкриття і оскільки я не планувала використовувати засіб з азелаїновою кислотою кожен день для мене це мало.

Крем поставляється в тубусі без картонної коробки. Він захищений фольгою, яку ви можете побачити на фото, кришка відкручується і фольгу можна легко зняти. Пластик тубуса звичайний, не оксамитовий, написи блискучі. Крем пахне лікувальними травами, запах нагадує мені мікстури. Крем не густий, текстура відчувається незвично, нагадує суфле, під пальцями відчуваються дрібнесенькі крупинки, які не травмують шкіру. Азелаїнова кислота важко розчиняється, наявність крупинок азелаїнової кислоти у засобах не вважається дефектом та не означає, що засіб не буде працювати. Крем достатньо легко розподіляється та гарно всотується, пощипування, типове для азелаїнової кислоти, мінімальне. Я була морально готова одразу його змити у випадку негативної реакції шкіри, однак, на моїй чутливій шкірі нічого такого не відбулось. Я відчула локальне тепло в тих місцях де моя шкіра була почервонівша до нанесення крему. На ранок це почервоніння зійшло, обличчя виглядало жирненьким, особливо ніс, капіляри були в порядку, менші ніж якби я не наносила аюрведичний крем-SOS для обличчя Triuga, на одній щоці відчувалось менше крему, тобто трішки всмокталось в наволочку. Після змивання крему шкіра не нагадувала пустелю як це було після використання суспензії з азелаїновою кислотою від The Ordinary, мої декілька впертих комедонів, які з’явились давно і не хочуть зі мною розставатись, стали менші на вигляд так само як і сліди від прищів. Вміст пор був окислений, вони не збільшились, але крем не перешкоджає окисленню вмісту пор як деякі креми, що мені траплялись, через це та жирність крем дійсно більше підходить на ніч.

Крем мені сподобався, я вдячна українському виробнику за розробку засобу з достатньою концентрацією азелаїнової кислоти, який можна придбати за такою помірною ціною.

Triuga Ayurveda Mix Anti-Acne Neem Cream може підійти тим, хто бореться з акне, розацеа, гіперпігментацією, слідами від висипів, або має почервоніння на обличчі.

Доповнюю відгук:

Я зв'язалась з виробником і дізналась, що саліцилової кислоти у засобі 0,5%, крем можна поєднувати з засобами з ретинолом, виробник рекомендує робити так не щодня, щоб уникнути поразнення. За бажанням кремом можна користуватись вдень, в період активного сонця потім потрібно використовувати сонцезахисний засіб. Обмеження щодо застовування курсами виробник прописав через високу концентрацію азелаїнової кислоти та через те, що 60 днів достатньо для отримання результату. Повторюсь, не зустрічала раніше обмежень щодо застосування 10% азелаїнової кислоти саме курсами.