Yustal

2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень

2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень

Сироватка з ретинолом та транексамовою кислотою від бренду Superdrug зацікавила мене в першу чергу транексамовою кислотою, ретинол я використовую і так, а транексамову кислоту хотіла спробувати як лагідний засіб від гіперпігментації.

Коротко нагадаю переваги цих активних компонентів.

Ретинол (похідна вітаміну А):

Стимулює вироблення колагену та еластину, стимулює оновлення клітин, таким чином зменшує зморшки.

Зменшує гіперпігментацію, освітлює шкіру та вирівнює тон.

При тривалому використанні сприяє вищому рівню зволоженості шкіри (хоча на початку використання може навпаки підвищувати трансепідермальну втрату вологи).

Зменшує верхній ороговілий шар шкіри і потовщує дермальні шари, від чого шкіра стає більш сяючою, пружною, а комедонів на ній стає менше.

Транексамова кислота, яка хоч і називається кислотою не є нею у звичному нам сенсі слова, це синтетична похідна амінокислоти лізин. Функції, які виконує транексамова кислота в косметології:

Освітлює гіперпігментацію. Ефективна при мелазмі. Дослідження показали, що транексамова кислота у концентрації 2-5% рівна по ефективності освітлення гіперпігментації гідрохінону, тільки на відміну від останнього не дає побічних ефектів при топічному використанні.

Підвищує рівень зволоженості шкіри.

Ефективна для відновлення шкіри після пілінгів та процедур, пришвидшує відновлення епідермального бар’єра.

Не стимулює вироблення колагену та еластину, тому не має вікових обмежень.

Поєднується з будь-якими активними компонентами.

Зменшує вплив сонячного випромінювання на шкіру (не замінює сонцезахисний крем).

Знімає запалення в капілярах та бореться з гіперпігментацією судинної природи.

Зменшує певні типи почервонінь, що викликані чутливістю.

Користувачі відзначають, що транексамова кислота прекрасно вирівнює тон обличчя.

Останні три пункти були найцікавішими для мене, я вважаю, транексамову кислоту особливо варто спробувати тим, в кого купероз виник на фоні акне, та всім хто бажає отримати рівний тон обличчя. Це лагідна похідна амінокислоти, яка не має сезонних обмежень.

ПРО СИРОВАТКУ:

В сироватці Superdrug Me+ Retinol and Tranexamic Acid 0,2% ретинолу та 2% транексамової кислоти, більше активних компонентів у складі сироватки немає. Повний склад:

Aqua, Glycerin, Isoamyl Laurate, Isopentyldiol, Tranexamic Acid, Glycine Soja Oil, Caprylyl Glycol, Carbomer, Triethyl Citrate, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Retinol, Tocopherol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Biosaccharide Gum-2.

У складі немає ароматизаторів та барвників. Об’єм 30 мл.

Сироватка продається у тубусі в картонній коробці. Папір коробки та сам тубус злегка оксамитові на дотик. На коробці зазначена вся необхідна інформація та є інструкція з використання: виробник радить застосовувати одну горошину засобу на очищене обличчя та використовувати засіб через один вечір перші два тижні. Дата виготовлення зашифрована у батч-коді, який вже був розшифрований в тексті україномовної наліпки. Спосіб доставлення ретинолу не вказаний, швидше за все, це не ліпосомальний ретинол, а звичайний. Користуватись сироваткою можна 12 місяців після відкриття. Засіб виготовлено в Іспанії, хоча сам бренд зареєстровано у Великій Британії. Засіб не тестується на тваринах. Виробник дає гарантію 100% щастя: якщо засіб не сподобається, його можна повернути і отримати кошти назад, однак, сумніваюсь, що ця програма працює й в Україні.

Додаткового захисту у вигляді фольги на тубусі, на жаль, не було, проте я впевнена, що ніхто не користувався сироваткою до мене, тому що спершу її взагалі не було видно в отворі носика, а після того як я почала її використовувати, кремову текстуру стало видно. Спершу з носика виділилось трохи рідини, яку я не стала використовувати. За текстурою сироватка з ретинолом та транексамовою кислотою Superdrug нагадує ріденький крем, вона легко розподіляється і лишає певну липкість, що проходить за 10-15 хвилин, сироватка має характерний для транексамової кислоти не надто сильний запах. Виробник радить після сироватки використовувати крем, якщо в тому є потреба. Я такої потреби не відчула, сироватка не сушить. Після першого нанесення я відчула тепло всередині шкіри, вона не почервоніла, але ніби нагрілась зсередини, поступово це відчуття пройшло. Я не наносила сироватку близько до очей, тому що є певні дані, що використання ретинолу безпосередньо коло лінії росту вій може викликати незворотну сухість очей.

Який ефект я отримала на ранок?

Мої капіляри стали менш видимими, ефект зменшення видимості капілярів був найбільш помітним порівняно з усіма іншими засобами, що я до цього використовувала. Такий ефект можна отримати ще від азелаїнової кислоти. Шкіра виглядала добре, вона не була ідеально рівного тону за одне використання і все ж таки тон став трохи більш рівномірним.

Виробник обіцяє, що сироватка допоможе зменшити видимість плям після висипів, темних плям та нерівномірного тону шкіри за 2 тижні, тож я продовжила використовувати Superdrug Me+ Retinol and Tranexamic Acid на ніч і зволожувальний крем від Feel Free на день, сік алое в якому також позитивно впливає на мої капіляри. Я не закривала сироватку кремом, тому що не відчувала такої потреби і, тому що, якщо користуватись кремом один раз на добу, а не два, його вистачить на вдвічі довший проміжок часу (жартую).

При наступному нанесенні вже такого відчуття тепла не було, тільки в капілярах я його відчувала.

До того ж, вже й не пам'ятаю як давно це почалось, в горизонтальному положенні я відчувала приливи крові до обличчя, я мріяла позбутись цього відчуття і спокійно засинати і воно значно зменшилось завдяки сироватці Superdrug.

Сироватка мені сподобалась і в мене немає сумнівів, що вона буде працювати. Можливо, якби я була більш терпляча, то почекала б з відгуком, але я така яка є і варто мені знайти або купити щось цікаве, як мені не терпиться розповісти про засіб в Клубі наче найкращій подружці. Засіб вартий уваги завдяки цікавому поєднанню компонентів з доведеною ефективністю, він особливо добре підійде для шкіри з віковими змінами, схильністю до гіперпігментації та куперозу.

Дякую, що прочитали ❤️

2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень
2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень
2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень
2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень
2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень
2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень
2 в 1: ретинол та транексамова кислота за 258 гривень