Свідома клієнтка

Чому косметика коштує стільки скільки коштує

Чому косметика коштує стільки скільки коштує

Фактори, які відомі мені:

Вартість компонентів. Наприклад, інкапсульований ретинол коштує дорожче ніж простий, пептиди доволі дорогоцінні компоненти, особливо пептиди міді.

Не типові ароматизатори. В мас-маркет косметиці переважно плюс мінус одні й ті самі ароматизатори, чим унікальніше парфумерна композиція, тим дорожче вона обійшлась виробнику і, в результаті, покупцю.

Вартість розробки формули. Часто виробники називають цю причину як обґрунтування високої ціни.

Власні розробки. Виробники люксової косметики та великі концерни можуть вкладати кошти в розробку і дослідження власних унікальних компонентів, але це не означає, що вони працюють краще ніж компоненти, дані про які доступні будь-якому виробнику.

Вартість упакування. В люксового бренду вартість упакування може складати від 70% вартості продукту, чим простіша і менш унікальне упаковання, тим вона дешевше.

Масштаби виробництва. Великі виробники закуповують компоненти великими партіями, відповідно собівартість продукту виходить дешевше, і маючи власні виробництва не підписують контракти для виготовлення косметики на сторонньому виробництві, тому невеликі виробники не можуть конкурувати за ціною з великими концернами.

Цінова політика. Тому, якщо дорогий бренд випускає простий кислотний тонік в нього він коштує відповідно вартості їх кремів та інших продуктів, а не собівартості. Приклад впливу цінової політики бренду: нічна сироватка з вітаміном С Garnier Skin Active Vitamin C Night Serum та сироватка-антиоксидант з вітаміном С La Roche-Posay Pure Vitamin C10 Anti-Wrinkle Anti-Oxidant Renovating Serum, однаковий об’єм 30 мл, подібна тара, однакова основна активна речовина — аскорбінова кислота в концентрації 10%, бренди належать одному і тому самому концерну L'Oréal, ціна зовсім різна, сироватка Garnier коштує 273 гривні, сироватка La Roche-Posay коштує 1235 гривень.

Цікава ваша думка з цього приводу та, якщо ви знаєте ще інші фактори, напишіть, будь ласка, в коментарях.