O’Ostah

Топ-6 брендів української косметики

Топ-6 брендів української косметики

Останнім часом косметика made in Ukraine все впевненіше заповнює мої полички. І справа тут не тільки у бажанні підтримати вітчизняного виробника. Українські косметичні бренди дійсно можуть конкурувати зі світовими, незважаючи на молодий вік. Сьогодні я хочу поділись невеличким переліком своїх най-най. Деякі з них часто зʼявляються у стрічці (у вас чудовий смак, красуні), а про деякі ви почуєте вперше. Давайте загинати пальчики, скільки у нас спільних улюбленців😉

Ароматичними доглядовими засобами сьогодні нікого не здивувати. Але є бренди, для яких запах крему для тіла - це не просто суничка або ваніль. Вони створюють композиції, які можна розкладати на ноти, наносити замість парфумів, з якими звичайна вечірня рутина перетворюється на ритуал. До них тягнеться рука, вони заворожують і змушують відчувати гордість за українського виробника. Poetry Home відкриває мій рейтинг улюблених українських брендів косметики, і я вірю, що скоро про них почує увесь світ.

Мої фаворити - лосьйони Theatre De Monaco та  The Mystery of Rome. Обидва мають крутезний склад: сік алое, кокосову олійку, масло ши, олію абрикосу, ферментовані японські боби та молочну кислоту. Але головне - це запах. Рим пахне ладаном, корицею та розтертим у руках тютюном. Монако - лавандовим полем, солодкою півонією та ялівцем.

Виробник відомий своїми засобами для манікюру. Та серед баз та гель-лаків мені пощастило розгледіти парфумовану лінійку для тіла. Цей український бренд зміг поєднати класні доглядові основи з натуральними компонентами, шлейфові аромати та зробив косметику доступною для домашнього використання - ціна більш ніж демократична.

Мій улюбленець - аромат Vanilla&Tobacco. Тут листя тютюну виходить на перший план, а другу партію грають ваніль та какао. Стійкість лосьйону - не менше 4 годин, тому цілком може замінити парфуми, коли не хочеться звучати дуже голосно. Гель для душу також вражає інтенсивністю - будете пахнути і ви, і ванна кімната.

Він увірвався на ринок української косметики декілька років тому і встиг підкорити серденька тих, хто цінує затишок та відомі люксові парфуми. В асортименті є все, щоб наповнити оселю новим звучанням, перетворити догляд за собою в сеанс ароматерапії і навіть внести різноманіття у стосунки з партнером.

У моїй ванній завжди є баночка зі скрабом, гель для душу та розігріваюча масажна олійка. На це є три причини. По-перше, лаконічний дизайн, насолода для естетів, які борються з візуальним шумом в інтерʼєрі. По-друге, мене підкорили аромати: рожева лінійка Rose Wine має відголоски Black Opium, а золотиста Gold Champ нагадує Kirke. А ще тут якість набагато вища за ціну.

Цукерка - український бренд натуральної косметики, який став популярним завдяки твердому милу. Виробник стартував зі створення крафтових ароматних брусочків і … за цей час нічого не змінилось, бо більшість асортименту досі має позначку hand made.

Безперечно, це твердий шампунь від Tsukerka. Навіть якщо у вас був негативний досвід використання таких засобів, дайте цукерочці шанс. Мило не містить SLS та парабенів, підійде у якості безсульфатного догляду і значно подовжить свіжість коренів. Ціна твердих шампунів - у межах 200 грн, а вистачає шматочка на пару місяців. Я завжди купую з кератином, моє пористе неслухняне волосся задоволене)

Чи можна за 250 гривень отримати 500 мл крутезного крему для тіла з нішевим ароматом? А відновити пʼяточки за ціною стакану кави? Так, якщо це Honest. Сам бренд називає себе українським виробником косметики та побутової хімії за чесною ціною. Погоджуюсь на 100%. На жаль, я знайома тільки із косметикою, але найближчим часом планую спробувати і засоби для прибирання. Якщо ви вже - напишіть, що дійсно варте уваги.

  1. Крем для ручок і тіла та рідке мило Vetiver. Аромакомпозиція складається з нот ветивера, амбри та ванілі, інтенсивність звучання середня. Сподобається тим, хто не любить занадто гучні і складні запахи. На мій смак, це 💯 унісекс.
  2. JAR №25 foot balm – зволожуючий та відновлювальний бальзам для ніг з ніжним ароматом кокосу. Хоча бренд український, склад тут майже корейський: муцин равлика та натуральні рослинні екстракти. Також міститься сечовина, завдяки якій я забула про терку для ніг.

Сестрички створили бренд української косметики, яка складається з еко інгредієнтів, що допомагає збереженню біорізноманіття планети. Також виробник має сертифікати ECOCERT/Cosmos для кожного компоненту, що входить до складу продуктів. Але головне - це мультифункціональність засобів (наприклад, крем для тіла може чудово зволожити і волосся), а також аромати (так-так, для мене це найважливіший критерій): ветивер, морська сіль, морква, півонія… Цей догляд - про задоволення і любов до себе.

  • Смарт-крем для рук з «соленим» ароматом. Ламелярна основа і високий вміст олії макадамії - це порятунок для найсухішої шкіри.
  • Бальзам-трітмент для губ з glass-ефектом. Можна поєднувати з тінтами/олівцями/матовими помадами, або використовувати сольно для відновлення. Без аромату, тому можна «підкинути» коханому😉
  • Бальзам-максимайзер з легким рожевим кольором і ментолом. Візуально збільшує губки, загоює тріщинки і викликає залежність.

Я б могла продовжувати цей список улюблених українських брендів косметики, але ви, мабуть, втомились😂 І це я не включала догляд за обличчям!

Якщо у вас є ароматні улюбленці made in UA - буду рада прочитати про них у коментарях❤️