molena

Life Plankton від Biotherm

Life Plankton від Biotherm

Речовина Life Plankton™ - унікальна розробка Biotherm. По суті це екстракт планктону. І не якого-небудь, а із термальних джерел французьких Піренеїв.
Чому за ці мікроорганізми взялися розробники косметики? А тому, що екстракт містить 35 поживних речовин, білків, вітамінів, амінокислот, глюкози, ліпідів і мікроелементів. Він допомагає відновлювати, зволожувати та заспокоювати шкіру.

Це мені і потрібно було при застосуванні ретинольної сироватки від цього ж бренду. Їх косметологи так і рекомендують застосовувати Life Plankton Elixir як доповнення до ретинольного догляду.

Еліксир за текстурою схожий на флюїд, негустий, добре розподіляється та швидко вбирається.
Містить
●5 % Life Plankton™
●гіалуронову кислоту
●вітамін C
●аденозин
❌️не містить барвників, мінеральних олійок і ароматизаторів, парабенів.

Надаю склад з офіційного сайту Biotherm:
Aqua, glycerin, maris aqua,butylene glycol, propylene glycol, caprylyl glycol,ppg-6-decyltetradeceth-30, vitreoscilla ferment, p-anisicacid, xanthan gum, disodium edta, phenoxyethanol,adenosine, sodium hydroxide, limonene, benzyl benzoate,cellulose acetate butyrate, polyphosphorylcholineglycol acrylate, linalool, citronellol, sodium hyaluronate, ammonium polyacryloyldimethyl taurate,geraniol, polyvinyl alcohol, benzyl alcohol, sodiumchloride, tocopherol, parfum, (f.i.l. c184648/2)

До складу є питання і не тільки по компонентам спірної користі. Мене здивувала інформація виробника, що склад може змінюватися, і дійсно, на деяких сайтах косметики він інший. Актуальний склад можна подивитися безпосередньо на пакуванні. Якось дивно для зовсім недешевого засобу. Мені хотілося б купувати такий засіб з передбачуваним складом.

Тим не менш еліксир добре спрацював при ретинольному дерматиті. За кілька днів заспокоїв шкіру, прибрав лущення. Зволоження дає дуже легеньке, мені було недостатньо, додатково використовувала крем.

Висновок: гарно працюючий засіб як елемент системного догляду від бренда. Окремо його купляти не бачу сенсу. Цінник дуже завищенний через специфічний унікальний компонент.

Life Plankton від Biotherm
Life Plankton від Biotherm

Крем для шкіри навколо очей Life Plankton™ Eye обіцяє все краще й одразу: зволоження, боротьбу зі зморшками, набряками, темними колами, надання щільності, пружності та еластичності.
Але будемо реалістами. Зволоження дійсно гарне, зморшок візуально менше, але це за рахунок силіконів.

Текстура легка, силіконіста, добре розподіляється по шкірі. Для ранкового догляду сподобалося використовувати цей крем, на нього потім гарно лягає косметика типу консилера.


Склад з офіційного сайта:
Aqua, cyclohexasiloxane, bifida ferment lysate, glycerin, propanediol, alcohol denat., polysilicone-11, dimethicone, polymethylsilsesquioxane, di-c12-13 alkyl malate, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, caprylic/capric triglyceride, bis-peg/ppg-16/16 peg/ppg-16/16 dimethicone, peg-10 dimethicone, phenoxyethanol, carbomer, ptfe, ceteareth-20, triethanolamine, boron nitride, chlorphenesin, dimethicone, vitreoscilla ferment, potassium cetyl phosphate, ascorbyl glucoside, hydrogenated vegetable oil, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, ci 77981, adenosine, pentylene glycol, trisodium ethylenediamine disuccinate, synthetic fluorphlogopite, mica, sodium hyaluronate, chlorhexidine digluconate, faex extract, polygonum fagopyrum seed extract, sodium benzoate, silica, chlorella vulgaris extract, biosaccharide gum-1, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, parfum, (f.i.l c222609/1).

І також є позначка, що склад може змінюватися. Але подивилася на кількох сайтах, він скрізь однаковий.

Висновок: непоганий базовий крем, очікувала більшого. Для знайомства мені вистачило 5 мл, повторювати не буду.
Якщо від сироватки Biotherm Pro-retinol я у захваті, вона працююча і варта тих грошей, яких коштує, то враження від Life Plankton™ неоднозначні.