Svidoma

Скільки заощадила на догляді за обличчям?

Скільки заощадила на догляді за обличчям?

Фінансова скрута змусила мене перестати бути косметичним снобом та фанатом аптечної косметики й почати уважно розглядати бюджетну косметику до якої я раніше була байдужа, а потім мені почало подобатись. Ні, я не можу сказати, що дешева косметика подобається мені більше ніж дорога, точніше дорожча (екстрадорогу я і не купувала ніколи), мій ніс чутливий до ароматизаторів, а в дешевої косметики мені траплялись такі, що я не могла її використовувати взагалі, особливо це стосується косметики Bielenda, та й віддушки Lirene мені не до душі, в дорожчої косметики зазвичай більш приємна текстура та упакування, теоретично вища концентрація активних компонентів і вони кращої якості. Мені почало подобатись те, що я не думаю, як викроїти гроші на той чи інший засіб, і чи не пора мені робити бутерброди зі своєю косметикою, якщо я ще щось куплю. Як на мене, обираючи косметику, головне обрати ту, що відповідає типу шкіри та її потребам. Якщо я у свої 35 років куплю дорогий крем для молодої шкіри, він не принесе мені багато користі, так само як і юній дівчині немає сенсу витрачатись на дорогий засіб для вікової шкіри, який в найкращому разі буде просто зволожувати та не зробить гірше.

Мені стало цікаво, скільки я заощадила, порівняно з засобами, які купувала раніше, отже порахуємо "було" та "стало":

Молочко для демакіяжу: була емульсія Uriage Sensitive Skin Roseliane Cleansing Lotion за 446 гривень, стало AA Age Technology Hypoallergenic 2 in 1 Milk за 187 гривень. Різниця +259.

Гель для вмивання: були пінки гривень по 150, зараз міні гель для вмивання Biotrade теж за 150, різниця 0 :)

Міцелярна вода: раніше не було, тепер стоїть і око радує маленька рожева Bioderma, а в гаманці -164.

Тонік для обличчя: були різні десь по 250, зараз тонік Lirene Power Of Plants Aloes Tonic за 89 гривень (майже не пахне, на щастя, поки донесеш до обличчя, запах вже минув). Різниця +161.

Сироватка з вітаміном С: була The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate за 800 гривень, тепер немає сироватки :) +800.

Денний крем: був Uriage Sensitive Skin Roseliane Anti-Redness Cream за 575 гривень, став денний крем Feel Free Classic Line Moisturizing Day Cream за 275 гривень. Різниця +300.

Крем для шкіри навколо очей: раніше не було, отже -200 нових витрат.

Сироватка з ретинолом: була Bielenda за 260, стала Superdrug за 260, але в ній ще транексамова кислота, тож можна приплюсувати хоча б половину вартості окремої сироватки з транексамовою кислотою, різниця +250.

Крем з азелаїновою кислотою: була суспензія The Ordinary за 565, став крем Triuga за 130 (його ще й набагато більше в тубусі), різниця +435.

Крем з SPF: був Mary&May Cica Sun Cream за 750, став Frudia Help Cicaderm Sun Cream за 202, різниця 548.

Разом +2389, оскільки всього цього добра на рік не вистачає, можна помножити на два і за рік виходить майже п’ять тисяч. Це мало чи багато?

Хотіла, щоб сумарна вартість сезонного догляду вкладалась до 1000, але так не вийшло, вийшло до 1500-1700.