Найкращий зволожувальний крем? | The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA
Це вже друга моя баночка цього крему, до цього спочатку придбала 30 мл, а вже потім і 100 мл, тому мені точно буде що сказати 🌚
Головні характеристики:
🔸 Крем знаходиться у звичній та зручній для більшості кремів тубі.
🔹 Зручна та надійна кришечка фліп-топ
🔸 Відсутність аромату
🔹 Натуральний та поживний склад
🔸 Приємна ціна: 30 мл - 250/330 грн, 100 мл - 560/700 грн (відрізняється на різних сайтах, тому вказала мінім. та макс. діапазон)
Про текстуру та відчуття на шкірі 🫧
Крем має доволі жирненьку, плотну, але приємну текстуру, коли видавлюєш його з туби. І моє перше враження було: “О ні, зараз матиму жирний млинець на шкірі, який буде дуже довго поглинатись!”. І на моє здивування, цього не сталось.
Крем легко розприділяється по шкірі, дуже швидко поглинається та не залишає будь-якого натяку на жирність та липкість. Не залишає ніякої плівки, навіть трішки матує мою шкіру я би сказала, вона у мене комбінована, тому мені такий ефект подобається. Але попри це, для літа я би не радила цей кремчик, знаю що багатьом він не підійшов саме через щільну текстуру, яка може забивати пори і яка літом не дуже доречна. Використовувати його взимку, або наніч, для того щоб добре зволожити чи закрити якийсь актив кремом буде дуже ок.
До речі, в консистенції крем має невеличкі “грудочки”, які спочатку багатьох можуть налякати, бо я теж спочатку думала, що з ним щось не так, але почитавши відгуки, зрозуміла, що так і має бути. Під теплом пальців вони ніби тануть та гарно розприділяються по шкірі.
Не можу не відмітити також те, що термін придатності цього кремчику 12 місяців. Якраз у цей термін я використала свій на 100 мл, що є дуже вигідно.
Ніяких алергічних реакцій, прищиків, комедонів тощо даний крем у мене не викликав. Але пам’ятайте, що все індивідуально.
Давайте розглянемо склад 🧴
Aqua (Water) - вода
Caprylic/Capric Triglyceride - каприлові тригліцериди, натуральний пом’якшувач
Cetyl Alcohol - цетиловий спирт, жирний спирт
Propanediol - пропандіол, зволожувач
Stearyl Alcohol - стеариловий спирт, емолент
Glycerin - гліцерин, зволожувач
Sodium Hyaluronate - гіалуронат натрію, натрієва сіль гіалурованої кислоти, зволожувач
Arginine - аргінін, входить до складу натурального зволожуючого фактора
Aspartic Acid - аспаргінова кислота, володіє антибактерицидними властивостями
Glycine - гліцин, використовується як загусник та структуроутворюючий компонент у косметичних засобах
Alanine - аланін, входить до складу багатьох природніх білків
Serine - серин, зволожувач
Valine - амінокислота, зволожувач
Isoleucine - ізолейцин, амінокислота
Proline - амінокислота, посилює вироблення колагену в дермі
Threonine - треонін, бере участь в утворенні колагену та еластину
Histidine - гістидин, амінокислота, антиоксидант
Phenylalanine - фенілаланін
Glucose - глюкоза, зволожувач
Maltose - мальтоза, зволожувач
Fructose - фруктоза, зволожувач
Trehalose - трегалоза, зволожувач
Sodium PCA - натрієва сіль, компонент натурального зволожуючого фактора шкіри
PCA - пірролідонкарбонова кислота, один з основних факторів природного зволоження шкіри
Sodium Lactate - натрію лактат, компонент натурального зволожуючого фактора шкіри
Urea - сечовина, зволожувач
Allantoin - алантоїн, шкірно-активним компонентом, що володіє кератолітичними, зволожуючими, заспокійливими, протиподразнювальними властивостями, сприяє оновленню клітин епідермісу та прискорює загоєння ран.
Linoleic Acid - лінолеонова кислота, емолент
Oleic Acid - олеїнова кислота, емолент
Phytosteryl Canola Glycerides - твердий біоактивний інгредієнт із доглядаючими та заспокійливими властивостями на основі чистих рослинних ліпідів
Palmitic Acid - пальмітинова кислота, емолент
Stearic Acid - стеаринова кислота, емолент
Lecithin - лецитин
Triolein - триолеат гліцерину
Tocopherol - вітамін Е, антиоксидант
Carbomer - карбомер
Isoceteth-20 - емульгатор
Polysorbate 60 - емульгатор
Sodium Chloride - натрію хлорид, регулятор вязкості
Citric Acid - лимонна кислота
Trisodium Ethylenediamine Disuccinate - хелати
Pentylene Glycol - гідроліт 5, зволожувач
Triethanolamine - триетаноламін, низькомолекулярний аміноспирт
Sodium Hydroxide - натрію гідроокис
Phenoxyethanol - феноксиетанол, консервант
Chlorphenesin - хлорфенезин, консервант
Як бачимо, тут дуууже багатий склад, де більшість компонентів справді мають натуральне походження і нададуть шкірі справжнього насичення та зволоження 💁🏼♀️
Мій остаточний вердикт ✨
Мені дуже сподобався цей крем, тому однозначно придбаю його ще, але все ж більше або на холодну пору року, або для того аби закривати актив, бо з цією задачею він справляється на всі 100%. Я користувалась кремом від The Ordinary незмінно півтора роки, тому трішки вже він мені піднабрид і хочеться затестити щось нове, тому підписуйтесь та чекайте відгук на кремчик який я обрала на заміну, а саме Зволожувальний крем для обличчя від iUNIK :)
Чи користувались ви даним кремом? Які ваші враження? Діліться в коментарях 👇🏻
Коментарі (0)