Малюємо губи олівцем: етапи, техніки, особливості
Як правильно малювати губи олівцем? О ні, правил тут не існує, тільки творчість і маленькі секрети, якими так кортить поділитися. Покажу вам улюблені візуальні прийоми, поетапно демонструючи схеми макіяжу.
Зробити губи пухкішими за допомогою олівця? А можливо, й зменшити їх? Так, в мене був період життя, коли я дуже хотіла, щоб мої губи виглядали меншими. Мені було 17, я була у захваті від Кірстен Данст та від пошуків недоліків в собі, не засуджуйте. 😅
Отже, ми всі знаємо, що малювати губи можна не лише за їхнім природним контуром, але як саме? Залежить від запиту.
Як намалювати пухкі губи або губки-банти ком.
Тут треба ретельно попрацювати саме з кутиками.
- На верхній губі ми їх трохи опускаємо, а перехід лінії вгору робимо більш різким.
- На нижній губі ігноруємо кутики зовсім і малюємо, щось схоже напівколо.
- Старайтеся підняти губи трохи вище в районі галочки. Можна вийти за контури, але легенько.
Подруга сказала, що так виходять губи, як у Bratz. Точно не повсякденна історія, але мені дуже подобається.
Як зменшити губи за допомогою олівця?
Ніколи не зна єш, куди повернуть тренди, або чого забажає твоя душа. Я робила так:
- Перекривала усі губи тоном та консилером, а далі малювала контур відповідно до свого натурального, проте трошки звужуючи об’єм самих губ.
- Галочку робила гострою та дещо пологою.
- Видовжувала кутики, щоб додати формі чіткість та графічність.
Ми знаємо, що матовий фініш краде об’єм, тому лишаємо все, як є, і ніяких блисків не додаємо.
Мені набридли кольори моїх помад і я хочу чогось новенького!
За моїм досвідом найбільше компліментів та питань «що за помада в тебе на губах?» збирають мої рандомні комбінації олівців та помад, вигадані за 5 хвилин до виходу з дому. Отже, коли буквально всі помади «не надихають»:
- Малюємо легенький контур контрастним або просто темнішим за помаду олівцем. Тут можна обійтися без точності.
- Аплікатором помади або окремим пензликом, змішуємо то все прямо на губах і ходимо красиві.
Я люблю комбінувати коричневий олівець та попелисто-рожеву помаду Maybelline SuperStay Vinyl Ink Liquid Lipstick (20-Coy). Коричневий колір робить помаду на краплинку теплішою і темнішою. Таким чином вона личить мені більше.
Хочу щось особливе
Скажемо «привіт» градієнту. Так, він спірний, то заходить в тренди, то виходить з них, але виглядає завжди цікаво та не буденно. Як намалювати градієнт?
- Треба затемнити кутики, поступового заповнюючи губи олівцем, рухаючись до середини губ, але не доходячи.
- Чим далі йдемо, тим плавніше розтушовуємо олівчик.
- Зверху наносимо помаду і пензликом створюємо плавні переходи.
Олівці, які я використовувала для цих експериментів від бренду Lamel. 413 червоний запав у серце і я просто не хочу знімати його. А 405 попелисто-рожевий — це ідеальний нюд. Дуже м’які, легко наносяться та дійсно надійно фіксуються. Вони не тінтують губи і змиваються міцелярною в одою без жодних проблем. Такий олівець + глянцевий плампер для губ = чудовий макіяж на кожен день.
Так, в хід пішли і олівці Lamel для очей (402), бо там ідеальний коричневий, який не жовтить зуби. Хто сказав, що так не можна?
Була рада погратися олівчиками разом з вами, можливо й надихнути вас на нові образи. Якщо у вас є улюблені схеми того, як малювати губи, або лайфхаки по цій темі, то ласкаво прошу в коментарі!
Коментарі (0)