Liudmyla C

Мій догляд у 34

Мій догляд у 34

Піклуватися про себе у такі буремні часи дає змогу сповільнитися, відновитися та знайти сили з надією дивитися у майбутнє

Отже дано: чутлива комбінована шкіра, що вже почала втрачати пружність, на відміну від підліткових років жирність потроху відступає, періодично висипання, а в моменти сильних нервових напружень руки тягнуться ще поколупати лице, тому бувають висипання роздерті

Якщо в підлітковому віці моїм девізом було "ні прищам любою ціною!", то зараз я думаю, що прищіки не такі вже і пагані, головне щоб зморшок нових не було :)))

Мій фокус - надійні активи, інгредієнти з доказовою базою. Гаманець не резиновий, тому економлю на засобах для вмивання, намагаюся мінімізувати кількість косметики. Плюс я не люблю декоративну косметику і парфуми

Ранок

Для тіла CeraVe Smoothing Lotion For Face And Body - гарно пом'якшує суху шкіру з шелушіннями, шкіра стає здоровішою. Засіб змивається плівочкою ввечері після душу, але мене все влаштовує

Також кульковий дезодорант La Roche-Posay Physiological 24H Roll-On Deodorant - в зимовий час мені його вистачає. До цього користувалася дезодорантами Weleda, дещо приїлися. Стійкість не така як у антиперспірантів, але я намагаюся використовувати якомога більш фізіологічні засоби. Такі дезодоранти вимагають регулярно приймати гігієнічні процедури, можуть не спасати від вологи, але при регулярній гігієні від запаху спасають

Лице

Вмивання. Очищувальний крем-гель для чутливої шкіриLa Roche-Posay Toleriane Anti-Inconforts Раніше використовувала Міцелярний гель для делікатного та глибокого очищення Babe Laboratorios Soothing Micelar Gel, він не сушив, але вирішила підібрати щось ще делікатніше. Toleriane гарно відчувається шкірою - очищує, не стягує, ніжний, не викликає висипань. Дещо неекономний - десь на 3 міс вистачає

Очі - використовую денну сироватку навколо очей з вітаміном С від Medik8 - C-Tetra Eye Lipid Vitamin C Antioxidant Serum. Це масляниста сироватка, але вона гарно вбирається, дещо освітлює область під очима, як на мене, трошки вирівнює мімічні зморшки

Сироватки для лиця підбираю в залежності від погоди. Хоча шкіра стала сухішою, але маслянисті субстанції у теплу погоду течуть

В холодну погоду використовую інтенсивну сироватку з вітаміном С і антиоксидантами від Medik8 - C-Tetra+ Intense Lipid Vitamin C Antioxidant Serum. Вона масляниста, в холодну погоду вбирається гарно, в теплу погоду так-сяк. Якщо без сонцезахисного крема, то ще зійде, під солнцезахисний засіб в теплу погоду важко для комбінованої шкіри

В теплу погоду використовую дуже просту, але незамінну для мене рідку зволожувальну сироватку HYDR8 B5 від Medik8. Для моєї чутливої, комбінованої шкіри, схильної взимку до сухості в певних ділянках, і протягом всього року час від часу схильної до запалень - вона ідеально. Ідеально вбирається і зволожує, не скатується, не липка. Намагалася її замінити бюджетнішою La Roche-Posay Hyalu B5 Serum - не зайшло, масниста, липка, викликає прищики підшкірні

Зверху використовую сонцезахисний крем PHYSICAL SUNSCREEN™ SPF50 від Medik8. Це сонцезахисний крем із SPF 50 широкого спектру дії, технологією захисту від забруднення, водостійкий (до 80 хв). Він густий, на фізичних фільтрах, але я обираю його тому що він містить оксід цинку, який гарний для проблемної шкіри, а також він не так маститься як креми на хімічних фільтрах. PHYSICAL SUNSCREEN™ SPF50 від Medik8 густий, але на сироватку наноситься добре, після нанесення треба гарно розподілити що не було розводів і хвилин через 5 він вкладається, перестає блищати

Мій догляд у 34

Оскільки використовую сонцезахисний та ще і водостійкий крем, 1 етап вмивання - гідрофільна олія. Тут дивлюся щоб були не просто масла, а хімічні речовини, що роблять масла очищуючими. В мене олія для демакіяжу Alterra - купила за 137 грн, порівнювати немає з чим, це перший досвід. Але вона очищує прям до скрипу, без сироватки і крему не обійтися

Далі мій улюблений Toleriane

Очі - рідку зволожувальну сироватку HYDR8 B5 від Medik8

Сироватки в залежності від стану шкіри. В більшості випадків Crystal Retinal 1 від Medik8. З моєю чутливою шкірою його достатньо і він робить шкіру помітно гладкішою, не такою масною, менше висипань, світлішою

1-2 рази на тиждень використовую сироватку-пілінг з мигдальною кислотою The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA Вона масляниста, пагано вбирається, але дає гарний ефект як на прищики, так і на вигляд шкіри в цілому - шкіра стає гладкішою, сяє. При нанесенні хвилин 30 з нею схожа на синьора помідора :) Потім почервоніння спадає

Якщо шкіра сухішає або по відчуттях активні інгредієнти не готова, хочеться перерву, тоді рідку зволожувальну сироватку HYDR8 B5 від Medik8 на все лице

І запечатую все моїм улюбленим кремом для проблемної шкіри, яка колись була жирною і тепер просто так не сприймає креми - зволожуючий крем Noreva Laboratoires Exfoliac Cream Reparatrice Не прищить і офігенськи зволожує! Трохи поблискує, але якщо не включати верхнє світло, то не видно :)

Здоров'я шкіри напряму залежить від здоров'я людини, здоров'я людини залежить від здоров'я кишківника, здоров'я кишківника залежить від здоров'я зубів. Зуби лікувати дорого!

Вперше дозволила собі таку дорогу пасту - воно того варте, тому що вона дуже приємно освіжає і з кавунчиком (Херсону - привіт!)

І обов'язково моє нове захоплення - міжзубні йоршики по розміру

Update від 23 березня 2023 - бренд Curaprox продовжує свою діяльність в країні, яка вбиває українців. Більше того, постачальник, що працює на українському ринку той самий, що і у країни-загарбника. З ідеологічних причин я перейду на інший бренд коли буду міняти щітку, йоршики і пасту

Ретельно підібрана косметика мені дозволяє зекономити на походах до косметолога, економлю як кошти, так і час

Не використовую апаратні методи через брак фінансів, ін'єкційні методи тому що вважаю їх знущанням над собою

Давайте дбати про себе, зараз це важливо як ніколи, разом переможемо!

04 лютого, 2023
Liudmyla C
04 лютого, 2023