Оліч

Працюємо з якістю шкіри та готуємося до теплої погоди

Працюємо з якістю шкіри та готуємося до теплої погоди

Привіт! 🌞 Давно не бачились 😅

В прогнозах вже видніються +20 градусів зовсім скоро) В багатьох з нас в beautyplan-ах були пункти про здоров'я, спорт та схуднення, я не виключення, і хоч до весни я не встигла досягнути омріяних показників навіть близько, я намагаюсь це зробити до літа) І хочу трошки поділитися своєю рутиною. Зараз щоб повернутися у форму я роблю наступне:

🤸‍♀️ ходжу на тренування тричі на тиждень

💧 п'ю щодня приблизно 2 літри води

🥑 зменшила кількість висококалоріїної "шкідливої" їжі типу солодощів, снеків, ковбас, фастфуду і тд.

🧴 зволоження та живлення шкіри батером та кремом (чергую день крем, день батер, день пропускаю)

🧘‍♀️ ранкові руханки з мфр-ролом, про нього я і розкажу докладніше далі

Якщо ви підписані хоча б на одну зсж-блогерку чи на якийсь блог про спорт - то скоріш за все ви бачили ці масажні роли, які називаються МФР. Це розшифровуються так: міо – м’яз, фасція – оболонка, реліз – розслаблення.  Міофасціальний реліз – система спеціально розроблених вправ, спрямована на опрацювання фасцій, м’язів тіла. Простими словами це такий собі самомасаж.

МФР ВИКОНУЄ ТАКІ ЗАВДАННЯ:

1) Покращує кровотік та лімфотік в тілі, бореться з набряклістю тіла.

2) Якщо є тригерні точки/спазми в м’язах або зажатість в якійсь ділянці тіла, МФР розслабляє тіло.

3) Якщо ваше тіло набрякає, ви маєте «вушка»/«галіфе» на стегнах та «валики» під пахвами, МФР допомагає відчути свої м’язи в тренувальному процесі;

Я купила свій пару років тому, але використовувати його щодня почала дуже недавно. Він коштував приблизно 350-400 грн, є великий вибір різних форм та розмірів, я брала найпростіший. Рельєф тут середній, є повністю рівні роли, і я чула, що рекомендують починати з таких, бо з ними меньше ризик травмуватися. Як бачите, у мене ще є помаранчевий "подвійний" м'ячик, яким я розкатую стопи та чорний з шипами для точкового масажу (я рекомендую всеж брати без шипів, підійде навіть тенісний м'ячик).

Не знаю чи потрібно описувати сам процес розкатування, бо мені здається я цю інфу чула мільйон разів тож думаю, що мабуть це і так всі знають). Опишу лише коротко в кілька основних пунктів:

- починаю зі стоп, босоніж розкатую по помаранчевому м'ячику кожну ногу по +-10 разів

- далі роблю розкатування починаючи з литок і поступово рухають до спини

- м'ячиком можна пройтися по шиї та верху грудних м'язів

- розтяжка та пара якихось вправ

Роблю це кожного ранку, займає це 30-45 хвилин. Мені важко себе змусити, але коли я почала бачити результат, це почало додавати мотивації.

Вже через 1 тиждень я побачила:

🟢 покращення рельєфу шкіри на ніжках, особливо внутрішньої частини стегон, також шкіра ніби стала більш гладка та пружна

🟢 зменьшення набряку, ноги почали виглядати стрункішими

🟢 зменьшення больових відчуттів у м'язах (перші розкатування були дуже болючими, особливо в гомілках, скоріш за все там були тригерні точки, і рол допоміг їх пропрацювати. Можете для експеременту спробувати зараз собі трошки розім'яти ікри руками, чи відчуваєте ви біль?)

Ця штука шикарно працює в комплексі з тренуваннями та здоровим харчуванням, довго прослугує вам, а ефект дає набагато крутіший за дорогі "антицилюлітні" креми. Якщо у вас є набряки та щось, що б вам хотілося скинути, то за пару тижнів ви зможете побачити дуже непоганий результат.

Чи є у вас досвід довготривалого регулярного використання такого ролу?) У мене ще є перкусійний масажер-пістолет, але до нього я себе поки ще не привчила.

Дуже дякую за увагу 💖