Anna_feerie

#ThatIWonTheGeneticLottery

#ThatIWonTheGeneticLottery

Дуже цікавий челендж започаткувала Матвієць Яна 🐱, тож і я вирішила поділитися своїми думками про генетику😄. Звісно, все виключно суб’єктивно, адже канони краси в суспільстві змінюються швидше, ніж погода у Львові ( Blondie_rs , привітики)), тому буду спиратись на власні відчуття.

Тож, почнемо з плюсів:

💜 Зріст. Він дістався мені від батька (бо мама 162 см)), а от тато 190+, тому шляхом нехитрих розрахунків я отримала свої 175)).

💜 Кучері! О так, я люблю своє волосся з дитинства, тому тут в нас цілковита гармонія). До речі, кучерики дісталися також від батька (шкода, що немає поруч фото, де я ще зовсім маленька, ледь вчусь стояти, а тато тримає мене – і обидва з кучерявим кіпішем на голові))). В мами теж волосся хвилясте, а от у сестри більш пряме – дива, та й годі).

💜 Широке обличчя. Так, не всім подобається така форма у юності (коли спочатку у кімнату входять щоки, а потім ти))), але з віком тут є багато плюсів – виглядаєш молодше, адже тканинам є на що «натягуватись», вилиці, знову ж таки, можна не малювати, бо вони і так є)).

💜 Міцні нігті. Скільки себе пам’ятаю, з дитинства вони були дуже хороші, швидко відростали і добре почувалися (звісно, окрім періодів, коли хворієш, адже під час нездужання зовнішність відображає все це).

💜 Товста шкіра. В прямому сенсі, хоч було б добре мати таку і в переносному)). Але як би я не мучилась з жирною шкірою в підліткові роки, все ж навіть тоді розуміла, що це гарний ресурс для подальшого життя, адже така шкіра «краще зберігається», так би мовити😆.

💜 Спортивна статура. Або реакція м’язів на тренування. Це така прикольна штука, навіть, якщо кілька місяців не займатися спортом, то потім буквально пару тренувань – і в мене вже м’язи в тонусі і навіть де-не-де кубики. Не знаю, чи це пов'язано з генетикою, чи зі спортивним минулим - але однозначно хороша штука)). Хоч зловживати все одно не треба, тому принаймні прогулянки та пробіженки з псинулею – то обов’язковий ритуал кожного дня🤩.

💜 Вага. Завдяки зросту пару-трійку кг можна наїсти без особливої шкоди (хоч раніше я впадала в паніку, коли замість 55 кг бачила 59, отаке було дурне)).

💜 Вії. Не знаю, кому я завдячую більше, але дуже задоволена довжиною, густотою та природнім вигином своїх вій.

💜 Брови. Тут обидва мої батьки постаралися, адже густі та широкі брови це наша сімейна риса)). Мені подобається – мінімум догляду, олівчик, гель і +100 до гарного вигляду.

💜 Інтелектуальні та творчі здібності. Ви знали, що інтелектуальні здібності дівчата наслідують саме від батька? Тож, думаю, що за такої логіки моя любов до навчання та пошуку причинно-наслідкових зв’язків мають бути від тата). Проте з іншого боку я максимальний гуманітарій, тож все не так лінійно в генетиці, адже людей творчих професій серед моїх родичів нема))).

#ThatIWonTheGeneticLottery

Ну, і тепер трохи про фейли:

- Чутливість шкіри, судини та розацеа. Разом з модельним зростом все це передав мені батько). З дитинства я перетворювалась на помідорку, навіть якщо на пів хвилини вибігала на пляж, потім додалися й інші судинні «особливості». Та завдяки сучасним досягненням науки, працюючим розробкам дерматології та косметології (а ще нутріціологія, адже ми те, що ми їмо) – я тепер можу це контролювати і дуже щаслива з цього приводу!)

- Дисплазія сполучної тканини. Це така історія, яка необов’язково проявляється як супер-гнучкість чи ще якісь циркові трюки – а от сколіози/лордози/кіфози виникають на раз-два. А якщо ти ще ростеш дуже швидко, - то активне життя з ЛФК, масажами та реабілітологами тобі забезпечено)).

- Зуби. А точніше – мудрі зуби)). Тут знову привіт таткові))) Адже від мами я отримала прекрасні, міцні та здорові зуби, яким можна було лише позаздрити. Років до 25). Десь з 20ти почали рости вісімки, які нафіг порушили мій зубний ряд і призвели до тривалого лікування. Вісімок вже нема, а кривий ряд – є). Хотіла я все це діло виправити, та ось вже 4 роки не виходить, в принципі, можна жити, головне якісно доглядати і не допускати карієсу, бо для мене саме здоров’я на першому місці.

Щось більше ніякі трабли не можу пригадати, але це зрозуміло, адже в мене немає якихось претензій саме до зовнішності, бо, як я казала на початку, все це доволі суб’єктивно та індивідуально🙃. Ті ж самі повіки з нависанням: поглянемо на Єву Грін, Дженіфер Лоуренс та інших признаних красунь – хіба це їх псує? Жодним чином)). Така ж історія з формою губ: пухкі, прекрасно, тонкі – аристократично, та ще й при нагоді можуть позвати в кіно на історичну роль).

Я взагалі за різноманіття та індивідуальність, адже нас чіпляє не ідеальність рис, не симетрія, а особливий магнетизм, який може йти в комплекті з високим чолом, грецьким профілем або ельфійськими вушками - і це чудово!). Аби було здоров’я і бажання проживати своє найкраще життя 😍.

P.S. Ну, і щоб два рази не вставати, потрібна ваша допомога: як ви знаєте, за тегом #Feerie_health я пишу статті на тему здоров’я, вітамінів та інтегративного підходу до різних станів. І от вчора перед сном мені спало на думку написати на тему хвороб ШКТ (а саме ГЕРБ, печія, гастрити та як злізти з ІПП). Як завжди, спираючись на медичні дані та власний досвід). Скажіть, чи для вас це цікаво? Можливо, краще зробити корисну підбірку вітамінів для шкіри/нігтів/волосся або розповісти про Омегу?) Такі дописи доволі трудомісткі, тому хочеться писати на актуальні теми, які принесуть максимум користі❤️. Дякую всім, хто відповість, обіймаю та бажаю любити себе повністю, цілісно та беззаперечно 🤗