your_doc_mary

Страшилки на ніч частина 5

Страшилки на ніч частина 5

Модератори,не баньте за фото. На фото не шприц,а комарик

Коли я сказала,що закінчила список базових предметів догляду за зубами,то не збрехала. Але маю для вас список допоміжних засобів,і не менш важливих.

  • Йоршики міжзубні

Це псевдо ватні палички,псевдо зубочистки хах. Зубочистками колупати щось неможна. Я б вже прописала це в правилах ресторанів,і замість зубочисток ставила б йоршики )

Йоршики різняться за діаметром,і підбираються стоматологом,зазвичай пародонтологом і частіше за все,у них в клініці є набір йоршиків,які «приміряють» вам в роті.

Йоршики - це мастхев для людей з брекетами та людей з пародонтитом. Без них буквально краще не жити 🙈

Для інших людей це може слугувати допоміжним інструментом,але взагалі не головним.

Йоршики не пошкоджують ясна. Зубочистки при постійному колупанні пошкоджують не тільки ясна,але й кістку,і це буквально жахливо й має серйозні наслідки.

  • Ополіскувач

У мене така історія про них хах. На 2 курсі я з одногрупницею вирішила сходити на гурток по мікробіології,де нам підкинули ідею дослідження - Чи справді ополіскувач «вбиває» 99% мікробів. Ми з розумним обличчям взяли мазки у однокурсників,поклали все в чашки Петрі,і чекали коли там виросте колонія,щоб подивитися в мікроскоп. Чекала я,як Божий день,але одного дня,коли ми мали піти до тієї лаборантки,вона просто не прийшла,а потом сказала нам,що не прийшли ми,і все позаростало і зіпсувалося,і взагалі купуйте мені купу нових чашок Петрі. Коротше,нас розвели на багато грошей,бо ми приперли їй пакет чашок,і походу розвели на це дослідження,бо як виявилося,та жінка присвоює собі студентські дослідження.

Але окей,в будь-якому випадку інші дослідження підтверджують цю інформацію.

Головне ось що. Ополіскувачем не можна користуватися більше ніж 2-максимум 3тижні підряд,бо це призводить до порушення мікрофлори порожнини рота,а спирт в складі пересушує слизову.

В ідеалі взагалі їх змінювати,і в ідеалі робити перерви.

Багато людей їх не використовують через гіркоту,але в цьому разі я раджу розбавити ковпачок ополіскувача (для рота хах) з водою.

Але потрібно не просто сьорбнути та виплюнути,а хоча б секунд 10 пополоскати.

Загалом є три основні їх види :

  • Дитячі
  • Профілактичні
  • Лікувальні (сюди всякі зелені з травами для людей с пародонтальними проблемами)

Мій фаворит фіолетовий,як на фото. Зелений я купила,коли не було фіолетового,а дитячий з полуницею я купила випадково,коли замовляла його дитині друзів,а мейкап не розуміє в корзині товарів з ЄС та України,тому продублювали мені його. залишила собі один приколу заради.

Ще у них вийшов якийсь жовто-золотий з медом та імбиром,здається.

Отака історія 💗

Страшилки на ніч частина 5
Страшилки на ніч частина 5
Страшилки на ніч частина 5