Ya Yana

Хайлайтер: особливості використання

Хайлайтер: особливості використання

Але я хочу розповісти про найбільш вдалі способи його нанесення та поділитися власним досвідом.

Смішно згадати, але коли мені вперше потрапив до рук хайлайтер, я розмалювалась так, що могла сліпити водіїв, стоячи на перехресті. Наносила усе за схемами з інтернетика, але щось йшло сильно не так. Сьогодні ми дружимо і в мене виходить створити максимально делікатний блиск. І можливо, мені вдасться врятувати ще когось від невдалих експериментів.

Хайлайтер: особливості використання

Коли я шукала для себе цей блискучий продукт, то які тільки назви на сайтах не бачила. І загалом, усе це сяюче дійство можна називати хайлайтером і використовувати відповідно. Але різниця таки є.

  • Ілюмінайзер — продукт з дуже дрібним шимером, який забезпечує делікатне сяйво і може змішуватися з тональною основою. Часто його використовують як блискучу базу, яка створює ефект сяйва шкіри зсередини. Світловідбивні часточки візуально краще вирівнюють тон.
  • Хайлайтер — дає більш насичений блиск, може містити блискітки різного розміру. Використовується більш локально, а не на усе обличчя, як ілюмінайзер.

Обидва продукти можуть бути подані у різноманітних форматах: рідкі, сухі, в стіках, в палетках… обирайте найзручніший варіант.

Зі словничком розібралися, буквоїдство задовольнили, прямуємо далі.

Тут діє принцип — краще менше, ніж більше. Я частіше наношу його спонжиком, а ніж пензлем. Дотушовую пальчиками.

Якщо хайлайтер рідкий, то спочатку декілька крапель на тильну сторону долоні, потім звідти набираємо спонжем і далі наносимо на шкіру. Коли я наношу одразу на шкіру, а потім розтушовую, то виходить не надто плавно, лягає плямами.

Сухий хайлайтер наношу пухнастим пензликом для тіней або спонжем. І дуже довго тушую для максимально плавного результату.

Я користуюся ось такою схемою. Але скрізь є свої нюанси.

Під бровою — якщо хайлайтер надто яскравий або здатний вибілювати шкіру, то під брову я його не наношу. Тільки плавне сяйво здатне візуально підняти брови, у іншому випадку — мейкап виглядатиме не актуально.

Внутрішні кутики очей — якщо нанести зверху кутика, то отримаємо свіжий погляд. Якщо промахнутися і нанести під кутики — «привіт, ефект заплаканих очей».

Ніс — на нас чекає найбільш філігранна робота саме у цій зоні. Краще взяти тонкий пензлик і дотушувати пальцями. Крапочку ставимо на кінчик носа, найвищу точку, а не нижче. Від перенісся до крапочки малюємо дуже тонку лінію посередині, але не з’єднуємо з крапочкою. Такий собі знак оклику.

На кісточках під очима можна відігратися на максимум. Дайте волю своїй творчості. Нашаровуйте хайлайтер стільки скільки воліє душа, але пам’ятайте про плавну розтушовку.

Над верхньою губою теж важливо не переборщити. Зовсім трошечки на сам контур губ у районі галочки, але не заповнюючи ямку, що знаходиться під носом.

  • Рідкий дає найбільш делікатний результат, як на мене. А ще його комфортно розтушовувати і можна змішувати з рідкими тінями чи тональною основою.
  • Сухий хайлайтер (пудра) гарно нашаровується та дозволяє домогтися дуже яскравого результату.
  • Кремовий. Мала колись такий. Можливо, проблема була в самій формулі, але в мене досі питання до того, як правильно його зафіксувати аби продукт був стійким.
  • Стік. Зручний формат, особливо для нанесення на тіло — шию, ключиці і тд.

Я обираю хайлайтери з рожевим підтоном. Так, вони не так контрастно виглядають на моїй шкірі, як могли б виглядати срібні чи золоті, але саме так виходить домогтися максимально природного ефекту. Ця двійка від Paese потрапила прямо в сердечко.

Рідкий Glowerous Limited Edition у відтінку Golder Rose обираю для максимально делікатно блиску. Сухий Glowerous Limited Edition (01-Rose) працює, як дуохромний — тут поєднуються рожеве та золоте сяйво, тому його лишаю на вечір і особливі події.

Обидва вражають своєю стійкістю та розтушовуються без зайвих проблем. І це паковання… мій внутрішній естет у захваті. Баночки доволі важкенькі, є відчуття, що тримаєш у руках таки гідну річ)

Такий короткий екскурс від мене у світ хайлайтерів. Діліться у коментарях вашими фаворитами і розкажіть, чи вдалося подружитися з цим продуктом з першого разу.