Свідома клієнтка

Алеппське мило Najel з чорним кмином Najel Aleppo Soap Black Cumin Oil

Алеппське мило Najel з чорним кмином Najel Aleppo Soap Black Cumin Oil

Алеппське мило з чорним кмином від французького бренду Najel виготовлено за традиційним рецептом алеппського мила та збагачене гліцерином для додаткового зволоження й олією чорного кмину.

Я вже знайома з традиційним алеппським милом, яке дуже лагідно очищує шкіру завдяки тому, що зварене з оливкової та лаврової олії. Олія чорного кмину додатково покращує якість шкіри, вирівнюючи її текстуру та зберігаючи її красу. Виробник рекомендує це мило для найбільш подразненої шкіри і зазначає, що мило підходить для всіх типів шкіри для щоденного застосування та може слугувати заміною шампуню.

Мило не містить ароматизаторів та барвників, склад мила:

Sodium Olivate, Aqua (Water), Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil, Sodium ​Laurelate, Glycerin, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide

Хоча в мило додатково не введені ефірні олії, сама олія лавра та олія насіння чорного кмину можуть містити невелику частку ефірних олій.

Оливкова олія та лаврова олія в милі омилені, а олія чорного кмину додана у чистому вигляді, для виготовлення такого мила за основу беруть традиційне алеппське мило та додають олію чорного кмину. Для виготовлення мила Najel використовують олію насіння чорного кмину, що добута методом холодного віджиму, такий метод зберігає максимум корисних речовин.

Олія з насіння чорного кмину багата на ненасичені жирні кислоти (в основному лінолеву кислоту 50-60% та олеїнову кислоту 20%, також містить деякі рідкісні такі як арахідонова та ейкозадієнова кислоти), амінокислоти, вітаміни А і Е та мінерали (сірка, фосфор, залізо, кальцій). Вважається, що саме компонент під назвою тимохінон надає насінню його основні лікувальні властивості, включаючи сильні антиоксидантні та протизапальні властивості. Вона чудово живить і зволожує шкіру, а також рекомендується для лікування запальних захворювань шкіри, таких як псоріаз та екзема. Її застосовують при висипах, шкірних алергіях, дерматитах різного характеру, вугрових та герпесних висипаннях, але не в чистому вигляді через високий вміст активних речовин. Про олію чорного кмину пишуть, що вона може усунути будь-які запальні процеси у шкірі та що олія чорного кмину добре підходить і для жирної шкіри та усуває сальні пробки. Її застосовують не тільки зовнішньо, на сході олію чорного кмину називають “ліками проти усіх хвороб, окрім смерті”.

Алеппське мило з чорним кмином Najel Aleppo Soap Black Cumin Oil продається в картонній коробці, саме мило круглої форми, 100 грамів, додатково запаковано у поліетилен. Користуватись милом можна 18 місяців від початку використання. Натуральне алеппське мило змилюється повільніше за звичне косметичне мило.

На наліпці написано: “Мило чудово витягує забруднення з пор, нормалізує гідроліпідний баланс, усуває почервоніння й висипання, пом’якшує огрубілі ділянки та загоює мікротріщини. Рекомендоване для щоденного очищення обличчя, тіла та волосся та підходить для всіх типів шкіри. Спосіб застосування: намочити шкіру, масажними рухами намилити до утворення піни. Потім ретельно змити водою. Не містить шкідливих для здоров’я речовин. Дерматологічно протестований”.

Відсоток олій в цьому милі не вказаний.

Алеппське мило Najel з чорним кмином Najel Aleppo Soap Black Cumin Oil
Алеппське мило Najel з чорним кмином Najel Aleppo Soap Black Cumin Oil
Алеппське мило Najel з чорним кмином Najel Aleppo Soap Black Cumin Oil
Алеппське мило Najel з чорним кмином Najel Aleppo Soap Black Cumin Oil
Алеппське мило Najel з чорним кмином Najel Aleppo Soap Black Cumin Oil

Мої враження:

Порівняно з класичним алеппським милом це мило світліше за кольором та має менш виражений запах. Для того, щоб зберігати мило, я придбала соусниці з червоної глини об’ємом 0,15 л, мені подобається, що мило в них органічно виглядає.

Оскільки я вже знайома з алеппським мило, то на це мило з олією чорного кмину я покладала великі сподівання, мені було цікаво чи зменшить воно мої пори.

Перший раз я витримала мило подовше, мені хотілось, щоб олія чорного кмину встигла подіяти, такий спосіб мені не дуже сподобався, шкіра не була стягнута, але я відчула, що вся моя гідроліпідна мантія була змита. Воно змило залишки тонального крему, які лишались після очищення обличчя міцелярною водою. Я думала, що на ранок мій ніс буде жирним, тому що так моя шкіра реагує на надмірне вечірнє очищення, якщо воно трапилось, але ні, ніякої підвищеної жирності не було, навпаки шкіра відчувалась рівномірно зволоженою на всіх ділянках (я маю комбіновану шкіру). Все ж таки я вирішила більше не витримувати мило на обличчі додатково, а одразу змивати.

Порівняно з класичним алеппським милом, мило з олією чорного кмину очищує шкіру від ліпідів все ж таки ретельніше, тому, як на мене, воно краще підійде жирній та комбінованій шкірі ніж сухій. Мило дійсно гарно звужує пори, очищуючи їх від шкірного сала, зовнішній вигляд шкіри після очищення цим милом я можу порівняти з виглядом після ензимної пудри або хорошої очищувальної маски, безпосередньо після вмивання пори ледве видимі. Так само як і класичне алеппське мило, воно не пересушує та не стягує шкіру. Таке мило може стати й хорошим подарунком для чоловіка, який хоче вмиватись виключно милом, особливо, якщо він при цьому потерпає від запалень.

Алеппське мило Najel з чорним кмином ефективно проявило себе у боротьбі з запаленням шкіри. В мене є й інший доглядовий засіб з олією чорного кмину у складі, однак, такого хорошого ефекту як від алеппського мила від нього немає. Думаю, це заслуга якісної сировини та продуманої технології виробництва. ❤️