Yustal

Критська мазь з діктамелією та бджолиним воском BIOselect Cretan Remedy Dictamelia Ointment

Критська мазь з діктамелією та бджолиним воском BIOselect Cretan Remedy Dictamelia Ointment

Критська мазь з діктамелією та бджолиним воском від бренду BIOselect виготовлена у Греції. Мазь продається у скляній тарі, котра додатково запакована у коробку, в середині коробки є листок з інформацією про продукти ТМ BIOselect. Мазь була захищена мембраною, яка гарантує, що ніхто її не відкривав, під нею ми бачимо невелику додаткову пластикову кришку. Мазь об’ємом 15 мл, користуватись можна 12 місяців після відкриття.

Склад мазі:

Olea Europaea (Olive) Fruit oil*, Origanum Dictamnus Flower/Leaf/ Stem Extract*, Cera Alba (beeswax)*, Helianthus annuus (Sunflower) Seed oil*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*

* Інгредієнти з сертифікованого органічного господарства

Склад доволі простий з 5 компонентів, це оливкова олія, екстракт діктамо (критської материнки), бджолиний віск, олія насіння соняшника, екстракт листя розмарину.

Англійською критська материнка називається dittany of Crete, на критському діалекті її називають Έρωντας (еронтас, “любов”), це цілюща, лікувальна та ароматична багаторічна рослина, яка в дикому вигляді росте лише на гірських схилах та в ущелинах грецького острова Крит. Протягом тисячоліть місцеві жителі використовували її як цілющу траву, а також як лікарський засіб, а міфологія стверджує, що навіть грецька богиня краси та кохання Афродіта використовувала критську материнку. Гіппократ застосовував критську материнку для лікування внутрішніх захворювань.

Для створення цієї мазі бренд BIOselect черпав натхнення у стародавньому рецепті критської мазі з оливкової олії та критської материнки, який використовували в давнину для заспокоєння шкіри та захисту від запалень. Екстракт критської материнки має антибактеріальні, протигрибкові та протимікробні властивості.

Критська мазь з діктамелією та бджолиним воском BIOselect Cretan Remedy Dictamelia Ointment
Критська мазь з діктамелією та бджолиним воском BIOselect Cretan Remedy Dictamelia Ointment
Критська мазь з діктамелією та бджолиним воском BIOselect Cretan Remedy Dictamelia Ointment

Для чого можна застосовувати мазь BIOselect з діктамелією?

Від сильної сухості шкіри

Для зняття подразнень та роздратувань шкіри

Для загоєння подряпин, ранок, тріщин, в тому числі на сосках мам, котрі годують, та на губах

Для відновлення шкіри при опіках

Як регенераційний засіб для вікової шкіри

При попрілостях, пелюшковому дерматиті та для масажу малюків

Мої враження:

Мазь приємно пахне травами, вона тверда, але швидко тане при нанесенні на шкіру, я набирала її зубочисткою. Мазь дуже гарно розподіляється, тож краще спершу набрати мінімальну кількість.

Обличчя. Перш за все я випробувала мазь на шкірі обличчя, це було пов’язано з тим, що шкіра мала не найкращий вигляд (а вигляд жіночої шкіри сильно залежить від гормонального циклу): дрібні прищики, почервоніння, втомлений вигляд. Ввечері мені хотілось нанести на неї делікатний засіб для відновлення. Я була настроєна скептично щодо дії густої мазі з воском для шкіри обличчя й розраховувала лише на парочку комедонів від неї, але навпаки, я прокинулась без прищиків, з рівним тоном обличчя та свіжим виглядом. Тепер я залюбки влаштовуватиму своєму обличчю вечори мазі для заспокоєння та відновлення шкіри.

Губи. Певні декоративні продукти викликають легке роздратування шкіри моїх губ, мазь зняла його дуже швидко, на губи я наносила дорогоцінну мазь теж на ніч, щоб не з’їдати її та щоб вона максимально подіяла. Не можу сказати, що відчула сильне зволоження у звичному розумінні, але губи були без тріщинок і наче мали рівніший рельєф ніж зазвичай. Мазь з діктамелією це прекрасний засіб від тріщин на губах.

Дерматит та ранки. Нещодавно шкіру моїх рук спіткав дерматит, який включав в себе лущення та червоні пошкодження, не те щоб це були ранки до крові, на вигляд як маленькі легкі опіки. Це вже третій такий раз в моєму житті, тому я знала, що він може пройти і сам десь за місяць. Я намастила ввечері пошкоджені ділянки маззю, коли вона всмокталась, нанесла лосьйон і подумала, що зранку зроблю проміжкове фото рук для допису про мазь, але на ранок вже не було що фотографувати :) Шкіра зажила, хоча ще можна було розгледіти сліди там, де пошкодження затягнулось.

Укуси комах. Ця мазь це спасіння після укусів комарів, дуже швидко знімає неприємні відчуття.

Я полюбила цю мазь і моїй шкірі подобається екстракт діктамо, в Україні його можна знайти у грецькій косметиці брендів BIOselect та Korres. Я хочу більше засобів з діктамелією, яка магічним чином оздоровлює мою шкіру, до того ж є щось умиротворююче в органічній косметиці BIOselect, її дизайн, матове скло, запах, повністю безпечний для здоров’я та навколишнього середовища склад дарують спокій, на щастя, у бренду BIOselect є велика лінійка засобів з діктамелією для обличчя, волосся та тіла. Критська “любов” стала і моєю новою любов’ю ❤️