BELENKAYA

Тінти для губ: що це, які вони бувають та чому вони такі популярні

Тінти для губ: що це, які вони бувають та чому вони такі популярні

Звідки з'явився тінт для губ? Хтось вважає, що це справа рук корейської та японської б'юті індустрії, адже багато хто з нас дізнався про цей вид продукту саме завдяки інфлюенсерам з Азії. Але насправді винахідником тінтів для губ, як ми їх знаємо сьогодні, вважається б'юті-підприємець Беннетт Кімберлі, який заснував бренд Benefit Cosmetics у 1970-х роках.

Попри те, що тінти для губ мають різні форми і походження в різних культурах, саме Benetint вважається першим комерційно успішним і широко відомим тінтом, який започаткував сучасний тренд на використання стійких і легких продуктів для губ.

Тінти для губ: що це, які вони бувають та чому вони такі популярні

Тінт для губ – це косметичний продукт, який надає губам відтінок різної інтенсивності, при цьому не залишаючи відчуття "присутності косметики", чим грішать звичайні помади та блиски. Головною особливістю тінтів є те, що вони дуже стійкі, оскількі пігменти буквально проникають у верхній шар шкіри губ! Завдяки цьому ефект тримається довго, навіть після активного прийому їжі чи вживання напоїв.

  • тінти відомі своєю стійкістю, вони не зникають протягом дня та витримують навіть поцілунки;
  • тінти не містять восків чи олій, тому їхня консистенція майже не відчувається на губах, 0% липкості та дискомфорту;
  • тінти є першими у світі мультитаскерами, адже їх можна використовувати не тільки на губах, а й як рум’яна або навіть тіні для очей. Це робить їх зручними для створення гармонійного образу;
  • тінти виробляють в широкій гамі кольорів, від природних до яскравих, тому кожен знайде щось на свій смак, навіть якщо ви не поціновувачка легкого мейкапу;
  • завдяки напівпрозорій текстурі, тінти надають губам природний відтінок, створюючи ефект "своїх" губ, але кращих.

Завдяки цим трьом продуктам я маю змогу розказати про різні підвиди тінтів, адже незважаючи на їхнє походження, стійкість, текстура та пігментація у них абсолютно різнї (і в цьому їхня краса).

Мова буде йти про:

  • Clarins Lip Comfort Oil Intense;
  • Kiko Green Me Tint;
  • LAMEL All in One Lip Tinted Plumping Oil.

Найбільш щільна та пігментована знахідка в моїй колекції. Цей тінт має ДУЖЕ насичену пігментацію, яка залишиться із вами на кілька днів навіть за умови використання гідрофільної олії. Густа формула легко розподіляється, не розтікається та може використовуватися як лакова помада. Зазвичай я наношу даний тінт пальцем та обов'язково знімаю верхній шар через хвилину після нанесення. Губи миттєво набувають насиченого вишневого відтінку.

Цей вид тінту підходить тільки для губ, на щоки його наносити просто немає сенсу, хіба що ви бажаєте щічки як у ляльки.

Повна протилежність тінту від Clarins. Солодка гелеподібна формула з надлегким відтінком, який можна наносити для досягнення ефекту "макіяж без макіяжу". Замінить вам улюблений бальзам для губ завдяки своїм зволожувальним властивостям. Стійкість та пігментованість десь 5 із 10, ідеально для тих, хто остерігається занадто яскравих тінтів та шукає щось на щодень.

Новинка від бренду Lamel, яка творить дива. Це той вид тінту, який змінює свій відтінок під впливом рН вашої шкіри. Легка олійка чудово зволожує губи, а через хвилину лишає привабливий рожевий слід. Цей вид тінту також можна наносити на щічки, але за умови, що ви наносите продукт на шкіру без тонального крему. Справжня знахідка для тих, хто не фарбується влітку.

А ви користуєтесь тінтами? Розповідайте про свої улюблені!