Свідома клієнтка

Цей день настав: моя шкіра заспокоєна

Цей день настав: моя шкіра заспокоєна

Привіт, хочу поділитись радісною новиною: нарешті я зрозуміла, що потрібно моїй шкірі. Я не дуже акцентувала на цьому увагу у своїх відгуках на товари, а зараз хочу розповісти: майже завжди косметика злегка дратує мою шкіру, хоча в інших користувачів від тієї ж самої косметики немає жодних негативних ефектів. Я навіть подумувала відмовитись від косметики, так мені набридло це відчуття роздратованості, але я люблю косметику і мені хотілось знайти ту, котра мою шкіру заспокоїть і не дратуватиме. Що ж це за косметика, з центелою, пантенолом чи чим? Це просто косметика без ароматизаторів. На фото два засоби з ретинолом: у сироватці Bielenda є ароматизатор, а в сироватці Superdrug немає, і хоча в обох є ретинол, від сироватки Superdrug я не відчуваю ніякого роздратування.

Я і сама писала раніше, що для чутливої шкіри краще обирати косметику без ароматизаторів, проблема з цим лише в тому, що її вибір на ринку обмежений, і здавалось би нічого страшного, якщо один засіб буде з ароматизаторами, особливо змивний, а де один там і другий, а потім третій, але останнім часом я використовувала лише косметику без ароматизаторів і моя шкіра почула почуватись нормально. Можливо я б помітила вплив ароматизаторів і раніше, але поки себорейний дерматит був не діагностований та не пролікований він також вносив свою лепту у роздратованість і хоча відчуття печіння є типовим симптомом куперозу, який на моєму обличчі також присутній, зараз воно відсутнє. Ще мені допомагають в заспокоєнні шкіри засоби з діктамелією без ароматизаторів.

Виробники люблять додавати ароматизатори, тому що не всі клієнти морально готові до того, щоб косметичний засіб пах просто компонентами, не завжди цей запах приємний і він може не приносити задоволення, тому в більшість товарів додають ароматизатори, щоб підвищити продажі, але коротку мить задоволення від запаху не порівняти із задоволенням від того, що шкірі комфортно. Ароматизатори можуть підвищувати чутливість шкіри поступово, тому навіть якщо раніше ароматизований засіб підходив з часом він може перестати це робити, також чутливість шкіри можуть підвищувати речовини, котрі використовують для маскування запаху, щоб засіб нічим не пах. Розвиток реакції на ароматизатори індивідуальний і хтось може користуватись ароматизованою косметикою все життя та не мати ніяких проблем від цього.

Дерматологи особливо рекомендують уникати ароматизаторів тим, хто має захворювання шкіри.

Наводжу перелік ароматичних компонентів:

Cinnamal

Farnesol

Geraniol

Benzyl alcohol

Evernia prunasti

Benzyl salicylate

Cinnamyl alcohol

Linalool

Eugenol

Limonene

Hydroxycitronellal

Butylphenyl methylpropional

Isoeugenol

Anisyl alcohol

α-Amylcinnamal

Benzyl cinnamate

Citral

Benzyl benzoate

Coumarin

Methyl 2-octionate

Hydroxyisohexyl 3-cyclohexane carboaldehyde

Evernia furfuracea

α-Isomethyl ionone

Amylcinnamaldehyde

Citronnel

α-Hexylcinnamal

Натуральні ефірні олії теж належать до ароматичних речовин.

Для нашої зручності сервіси аналізу складу косметики онлайн можуть показувати, що склад без ароматизаторів, наприкладINCI Decoder. Хоча засобів без віддушок не багато й інколи, щоб придбати для себе такий засіб, доводиться платити трохи більше ніж хотілось би, мій досвід говорить про те, що воно того варте.