Пильчук Єсенія

Та сама "підліткова шкіра"

Та сама "підліткова шкіра"

Моя історія про те, що далеко не завжди поход ко косметолога, означає гарно підібраний догляд, та хороший урок для дівчат, які переживають зараз цей період

Я завжди намагалася доглядати за своїм обличчям починаючи з 14 років, тому такі магазини, як Eva і Prostor, були моїм другим будинком) Я скуповувала багато гелів, пінок, кремів, але особливо я любила маски... (спойлер: не треба так)

Через одну таку маску, я вперше пішла до косметолога.

У мене виявилася алергія на компоненти в масці і мені призначили лікування та й заодно - домашній догляд.

Призначили мені лінійку від La Roche-Posay EFFACLAR.

Спочатку мені все подобалося, засоби трохи підсушували мою шкіру, але потім почався справжній жах. Я чула про період "чистки шкіри", коли засоби витягують усе зсередині, але такий період зазвичай йде від 4 тижнів до 3 місяців, а у мене він був більше пів року...

Тоді я зрозуміла, ніяка це не "чистка", моїй шкірі просто не підійшла ця серія. І вирішила я стати сама собі косметологом (спойлер: це була погана ідея) та підібрати догляд сама.

P.S. вся лінійка дуже сушить мою комбіновану шкіру, а особливо лосьйон, тому взагалі не рекомендую!

Начитавшись відгуків, я вирішую купувати лінійку від Vichy Normaderm.

Але і тут доля вирішує мене випробувати) Це були наймарніші засоби, які побували на моїй шкірі. У мене не було абсолютно ніякого ефекту, але й гірше особливо не стало.

Перебуваючи у пошуках гарного догляду, я добивала свою шкіру.

У мене були величезні підшкірники (постакне яких, я лікую досі) і я вирішила проткнути один з них, а вірніше розколупати цілу дірку... Так, це був справжній жах. У мене потекла рідина, яку неможливо було зупинити, проте підшкірник звісно зменшився, проте ненадовго...

І ось з "діркою" на обличчі, акне та пересушеною шкірою, я бачу рекламу в інстаграмі)

P.S. нарешті гарні новини!

Я бачу безкоштовну онлайн-консультацію дерматолога-косметолога і вирішую її пройти. Ця консультація була від бренду Biotrade та підбір засобів відповідно був також цього бренду.

У мене був легкий ступінь акне і гарні рекомендації, як все лікувати. І я вирішила спробувати втретє. Як бачимо, Бог таки любить трійцю))

Я чітко дотримувалася системи догляду і дотримувалася деяких порад:

- виключити будь-які молочні продукти

- повна відмова від косметики ( це було дуже важко, але гарна шкіра була мотивацією)

- замінюємо звичайний рушник на паперовий

- не торкаємося обличчя руками

- вітаміни

Всі перелічені вище засоби я чергувала за спеціальною схемою і нарешті позбавилася від акне) Зайняло це у мене десь приблизно 9 місяців. Проте почався бій з постакне)

Я звернулася за другою консультацією (також безкоштовно) і мені підібрали трохи скорегований догляд: додали пару нових засобів, та прибрали непотрібні.

Нарешті я можу сказати, що позбулася акне і починаю пробувати нові засоби. Тому зараз мій догляд виглядає так:

Вранці

- Очищувальний гель для нормальної та жирної шкіри обличчя і тіла

- Матуючий тонік для жирної та проблемної, схильної до акне шкіри ( коли є висипання)

- Сироватка-антиоксидант з вітаміном С проти зморшок для оновлення шкіри обличчя

- Денний ревіталізуючий крем проти перших ознак старіння з SPF 50 та гіалуроновую кислотою

Ввечері

- Очищувальний гель для нормальної та жирної шкіри обличчя і тіла

- Відлущуючий тонік з комбінацією азелаїнової, гліколевої і саліцилової кислот "Пілінг ефект"

- Активний крем для проблемної шкіри схильної до акне та вугрового висипу "Акне Аут" (коли є висипання)

- Зволожуючий крем із заспокійливим ефектом "Гідро Актив"