Anna_feerie

Азелаїновий серум з пептидами, ніацинамідом та пантенолом

Азелаїновий серум з пептидами, ніацинамідом та пантенолом
Азелаїновий серум з пептидами, ніацинамідом та пантенолом

Взагалі я йшла за своєю улюбленою азелаїновою сироваткою, але, побачивши цю зелену пляшечку, не змогла встояти та не спробувати)). Nineless - корейський бренд, з яким я познайомилась завдяки пробнику їх санскріну (https://club.makeup.com.ua/post/16517/), він мене вразив і я дуже хотіла придбати повнорозмір, та чомусь не могла знайти в продажу.

Тож сироватка від даного виробника однозначно зацікавила навіть до початку використання😉.

Азелаїновий серум з пептидами, ніацинамідом та пантенолом

По-перше, на пакування заявлено 10 % азелаїнової кислоти (якщо раптом ви раніше не були знайомі з цим активом і вперше читаєте мої дописи - от дуже раджу завітати до цього відгуку: https://club.makeup.com.ua/post/17390/).

По-друге, виробник не пошкодував ніацинаміду (також класний актив для вирівнювання тону та освітлення проблемних ділянок), пантенолу (вітамін В5 дуже відомий за свої загоювальні та заспокійливі властивості 💚) та муцину равлика (класика корейського жанру - на мені цей компонент має підсушуючу та лікувальну дію проти запалень).

Та й це не все, адже серед інгредієнтів я знайшла центелу (та сама тигрова трава, яку ми всі любимо за її сприяння регенерації), молочну кисолоту (вона забезпечує зволоження завдяки ніжній ексфоліюючій дії), екстракт кори білої іви (це фактично природня саліцилова кислота), екстракт кави (відповідає за тонус судин) та ацетил гексапептид-8 (знаменитий аргірелін, що бореться зі зморшками, змушуючи нашу шкіри продукувати більше колагену та еластину💪).

За консистенцією це рідка сироватка (схожа на не густий тонер), без вираженого аромату. Для нанесення на все обличчя достатньо одного натиску на піпетку - при цьому продукт дуже легко наноситься та швиденько вбирається, не викликаючи жодних проблем по типу скочування, липкості чи жирного блиску. За 20-30 хвилин я зазвичай наношу крем.

За 2 місяці використання у вечірній рутині в мене пішло десь 75 % баночки, тобто вистачить ще на пару тижнів точно.

Тепер переходимо до моїх вражень та ефектів на шкірі🤩. Не знаю, чи це пов'язано з азелаїновою сироваткою Nineless чи то так зірки (в смислі, гормони🤣) склалися, але в перші пару тижнів застосування в мене були висипання. Доволі активні, ще й в тих місцях, де їх зазвичай не буває🤷‍♀️.

До речі, з акне сироватка не здатна ефективно боротись сама, їй потрібна компанія (в моєму випадку це був Скінорен точково на запалені ділянки). Взагалі мені здалося, що от саме дії азелаїнки недостатньо, таке склалося враження, що її концентрація менша, ніж заявлено.

В іншому побічних ефектів не було - жодних реакцій шкіри, печіння чи інших неприємностей.

Щодо почервонінь - так, вони поступово зменшуються, але це заслуга комплексного підходу, адже зранку я використовую ще сироватку з пробіотиками (ось тут про неї писала: https://club.makeup.com.ua/post/39464/ ) та й взагалі весь догляд побудований таким чином, аби ще більше заспокоїти прояви розацеа на моєму обличчі 🥰.

Підводимо підсумки: не можу сказати, що я вражена і це найкраща азелаїнова кислота в моєму житті (номер 1 - все ще Cos de Baha😁). Можливо, це обумовлено великою кількістю інгредієнтів, адже виробник хотів одночасно догодити і власникам проблемної шкіри, і людям з розацеа, і тим, хто скаржиться на пігментацію або перші зморшки (так-так, навіть в інструкції вказано, що треба наносити продукт на проблемні ділянки з акне/пігментацією або зморшками)).

Як на мене, це трохи забагато, бо навіть той самий ретинол не може охопити всі стани шкіри (та й форми різні, для лікування акне призначають адапален, для омолодження інші форми). Тому, повторювати цю сироватку не буду, для мене все ж краще мати окремі засоби від висипань/розацеа та для підвищення пружності шкіри🤗.

А ви пробували даний продукт? Якщо ні, то діліться улюбленими засобами з азелаїновою кислотою (ну, а раптом я щось дуже круте ще не тестувала?))).