saybeautyk

Ензимні пудри: яку обрати?

Ензимні пудри: яку обрати?

Ці пудри мені прислала на пробу krutoguuz, і завдяки їй я маю змогу протестити і порівняти різні види ензимного відлущення 🤍

В мене тут є ензимна пудра від pHarmika (про яку всі пишуть, що вона недостатньо дієва і тд, але я маю іншу думку), Pelart Laboratory i Smart4derma з вулканічним пилом (на жаль, бренд не представлений на мейкап). До речі,всі три бренди - українські.

Дана пудра доволі бюджетна, тому що вона представлена в обʼємі аж 150 мл, при цьому вартість її коливається в межах 700-850 грн.

Насправді я не уявляю, як за рік можна використати 150 мл ензимки, тому що минулого липня я купувала марлі ензимну пудру від Elizavecca в обʼємі 80 г і за рік у мене пішло трохи більше половини (це про тому, що я її додавала і у шампунь для більш глибокого очищення голови, і відправляла Ксюші на пробу).

Пудра має дуже дрібний помол, схожий на муку (власне всі три пудри з цього допишу мають схожий помол). Здавалося б, якраз саме така дрібнодисперсна пудра повинна бути максимально лагідною.

Ензимна пудра Pelart йде на комплексі фруктових ензимів (папаїн та екстракт папайі) + ферментів: протеаза, ліпаза і кератиназа.

Екстракт центели попереджає запалення, спричинені активністю вільних радикалів, заспокоює і тонізує шкіру, усуває сухість, а екстракт насіння гороху має підтверджену антиоксидантну властивість завдяки природному вмісту еллагової кислоти та бета-ситостеролу, галової кислоти та кверцетину. Ці речовини також знижують наслідки впливу факторів, які призводять до почервоніння та інших ознак чутливості.

Пудра при змішуванні з водою добре піниться, ось тут на фото «після» виглядає класно, здається ніби вона гарненько так почистила пори.

При цьому в житті такого ефекту чомусь не видно 🤷‍♀️ більше того, мені вона дуже подразнювала шкіру і під час вмивання (ніби дряпала її), і після також. Обличчя з червоними ділянками (особливо під очима) та пересушене.

Я б хотіла від цієї пудри більшого очищення і лагіднішої дії, але що маємо, те маємо - на обличчя я її застосовувати не можу, тому що дряпання шкіри мені не подобається, тож залишки підуть у шампунь)

Ця пудра представлена в обʼємі 80 г, ціна її теж доволі бюджетна - в основному 440 грн, але я бачила на знижках і за 350.

Вона трохи сіруватого кольору (мабуть через наявність вулканічного пилу у складі), такого ж дрібного помолу, нагадує муку.

Склад в неї більш потужний, ніж у попередньої, і більше направлений на очищення та для комбі/жирної/проблемної шкіри.

Тут є ніацинамід, саліцилат натрію (протизапальні властивості і комедонолітичні, проте треба розуміти, що вони мінімальні), кофеїн (дуже добре проти набряків👌🏻), легкі АНА фруктові кислоти - лактобіонова та винна, що теж дають додаткове відлущення.

Основну відлущуючу дію роблять ензим папаїн та вулканічний пил (натуральний абразив).

Ось тут по ефекту саме на фото навпаки здається, що ця пудра не так класно очищує, як Pelart, але по відчуттях вона набагато комфортніша мені.

Нічого не пече і не дряпає обличчя під час вмивання, пінка ніжно-кремова. Коли я вперше нею скористалась, то була шокована, оскільки пори були такіііі чистенькі та стягнуті, ну просто 🔥

Вона мені сподобалась на 110%, чесно кажучи - бережу її😂 собі взяла б однозначно і можу сміливо рекомендувати і вам)

Про цю пудру багато є і у клубі відгуків, і просто на сторінці товару. Дівчата пишуть, що вона надто мʼяка і недостатньо дієва, але я не можу з цим погодитись.

Пудра представлена в не дуже зручній баночці з кришкою, і в неї треба лізти або руками, або обережно висипати з банки, ризикуючи просипати половину. Ну таке щось, вважаю пакування треба замінити.

Її обʼєм аж цілих 100 мл, а ціна всього 285 грн - бюджетніше нікуди🔥

Вона ще дрібнішого помолу, ніж попередні дві - просто ультрамʼяка, ніби хмаринка. Дуже добре піниться при додаванні води.

Ця пудра на основі мʼяких ПАР (содіум кокоіл ізотіонат), рисового крохмалю (абсорбує шкірний жир); також наявна стабільна форма вітаміну С у вигляді содіум аскорбіл фосфату, пантенол, ніацинамід та азелаїнова кислота.

За відлущення тут відповідають папаїн (фруктовий ензим) та протеаза і кератиназа.

Дію до/після ви можете самі наглядно бачити. Мені здається, що працює вона доволі добре, обличчя чистеньке і пори світліші.

При користуванні дуже комфортно відчувається на шкірі, ніби вмиваєшся звичайною пінкою.

Мені дуже сподобались ензимні пудри від Smart4derma (🔥) і pHarmika, але від Pelart трохи розчарувала і ми з нею не подружилися. Тому ті дві я сміливо можу рекомендувати вам спробувати - дієві, бюджетні, ще й українського виробництва - ну вау же 🫧