Японський масажер ReFa - чи вартий він того

Японський масажер ReFa - чи вартий він того
Японський масажер ReFa - чи вартий він того
Японський масажер ReFa - чи вартий він того
Японський масажер ReFa - чи вартий він того

ReFa - це японський бренд преміум масажерів для обличчя й тіла з науково змодельованим дизайном, завдяки якому максимально точно відтворюється робота рук масажиста. Думаю, вигляд цього масажера знайомий багатьом. Дійсно, після успішного запуску і шаленої популярності ReFa подібні масажери почали виготовляти китайські й корейські виробники, але такі копії однозначно програють у якості, оскільки вони виготовлені здебільшого з пластику, в них швидко облазить покриття, ролики заїдають і відвалюються. Окрім цього, важливою є відстань між роликами і кут нахилу. У ReFa це все вивірено з науковою точністю (саме з метою імітації масажних рухів руками) і запатентовано, а в реплік зазвичай цьому уваги не приділяють. Оригінальний ReFa виготовлений зі сталі з платиновим напиленням, має унікальний номер, сертифікат якості, ну, і коштує відповідно, звісно. На сьогодні бренд випускає цілу низку моделей, як спеціалізованих для обличчя чи різних ділянок тіла, так і універсальних. Деякі моделі також оснащені сонячною панеллю, завдяки чому масажер виробляє мікроструми. Отже, під час масажу ролики захоплюють шкіру і (якщо це більша модель) м'язи (чим, до речі, вигідно відрізняються від нефритових ролерів), що створює лімфодренажний ефект, плюс шкіра піддається впливу мікрострумів, що теж добре. Але. Зі свого досвіду скажу, що мікроструми у ReFa умовні, зі спеціалізованим мікрострумовим девайсом (Nuface, Foreo bear) не порівняти взагалі, тобто ReFa не замінить мікрострумовий прилад.
Моделей на сьогодні існує багато. Менші призначені спеціально для обличчя, але вони дуже делікатні, шкіру захоплюють надто поверхово, до м'язів не доходять. Я обрала більшу універсальну модель, що підходить і для обличчя, і для тіла. Не останнім аргументом у виборі моделі також була дуже хороша різдвяна знижка саме на цю модель.
Масаж слід робити за масажними лініями (спосіб детально зображений в інструкції, що докладається до масажера). Інтенсивність масажу можна регулювати силою натиску і кутом нахилу рукоятки. Після масажу відчуваю прилив крові до обличчя, воно стає теплим, на щоках з'являється здоровий рум'янець.
В обіцянках виробника зазначено, що масажер підвищує тонус шкіри, допомагає підтягнути овал і скульптурувати обличчя. Чи дійсно це так? Ну, не знаю… Не можу сказати, що за півтора року щоденного використання я помітила якісь разючі зміни. Мої проблемні ділянки (нижня третина обличчя) так само проблемними і лишилися. Єдине, в чому ReFa дійсно допомагає - це в розслабленні моєї постійно спазмованої міжбровки. Тут якраз проминання цієї ділянки допомагає зняти спазм і вирівняти лоб (зі зморшками не допоможе, тільки зніме спазм). Але масажувати треба хвилин так 10 і з доволі інтенсивним натиском. Сам процес масажу приємний, але робити його поверх доглядових косметичних засобів не завжди комфортно: щось скочується, а на засобах на основі олії масажер ковзає і не захоплює шкіру. Мій ReFa також класно підійшов для тіла, тут прямо справжній релакс, особливо приємно розганяти ним застій у шиї.
Чи є якісь протипоказання? Загалом ні, хоча, якщо у вас стоять філери, то масаж прискорить їхнє розсмоктування.
Чи вартий цих шалених грошей? За повну ціну я б нізащо не купила. Та навіть і з урахуванням знижки, якщо чесно, воно того особливо не варте. Хіба що вас турбує спазм міжбровки, і вам не шкода чималих грошей.
Дякую всім, що дочитали! Розкажіть, чи робите ви масаж обличчя і як. Обміняймося досвідом! 🤗

Японський масажер ReFa - чи вартий він того
Японський масажер ReFa - чи вартий він того
Японський масажер ReFa - чи вартий він того
Японський масажер ReFa - чи вартий він того