Grown Alchemist Natural Hydrating Mineral Sunscreen SPF30 - сильно жирно

Grown Alchemist Natural Hydrating Mineral Sunscreen SPF30 - сильно жирно

Оскільки питання захисту від сонця актуальне цілий рік, а в мене почалося загострення спфної допитливості, то ділюся враженнями від моєї чергової сонцезахисної покупки. Мій заскок - санскріни на мінеральних фільтрах у не нано формі, тож поле для експериментів насправді не таке вже і широке, бо абсолютна більшість сонцезахисних засобів місять хімічні фільтри (вони здебільшого не погані, просто не такі стабільні, як фізичні/мінеральні).

Grown Alchemist - це австралійський бренд, який робить акцент на натуральних та органічних інгредієнтах. Його часто порівнюють із Aesop, іншим австралійським брендом із такою самою філософією і в однаковому ціновому сегменті. У принципі обидва бренди хороші, однак не виробляють продуктів з активами, тому, на мою суб'єктивну думку, не варті стількох грошей. Утім, на спф я все-таки повелася, бо, по-перше, мінеральна формула, а, по-друге, це ж Австралія, а вона, як відомо, виробляє найнадійніші сонцезахисні засоби у світі (там у цій сфері дуже жорстка регламентація). До речі, австралійський сонцезахисний бренд Ultra Violette відомий і популярний в усьому світі. Але повернемося до Алхіміка.

Металевий тюбик на 50 мл. Метал доволі м'який, вичавлювати крем неважко.

Густа в'язка біла мазь. От реально схоже на аптечну мазь. Навіть запах такий, як у мазі. І відразу помітила, що крем доволі жирний, що для мене стало розчаруванням, бо шкіра обличчя в мене і так жирна. Але не будемо забігати наперед, бо спершу ще маємо проаналізувати склад.

Відразу скажу, що, за винятком одного ароматизатора, він реально хороший. Поглянемо:
Zinc Oxide - оксид цинку, мінеральний фільтр. На першому місці у списку, що свідчить про те, що його тут найбільше порівняно з іншими інгредієнтами; окрім цього, вказано його хороший і достатній відсоток 19,5%, і це прекрасно (чимало виробників санскрінів додають його недостатньо, тому їхні засоби на ділі не забезпечують обіцяний рівень SPF),
Caprylic/Capric Triglyceride - похідна кокосової олії (декому може забивати пори; мені не забиває),
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil - рицинова олія,
Rosa Canina (Rosehip/Cynorhodon) Fruit Oil - шипшинова олія,
Lavandula Angustifolia (Lavender Oil) - лавандова олія,
Carum Petroselinum (Parsley) Seed Oil - олія насіння петрушки,
Sodium Hyaluronate - гіалуронова кислота (виробник стверджує, що вона тут у трьох розмірах - високомолекулярна, середньомолекулярна і низькомолекулярна, що дуже круто, якщо, звісно, правда),
Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax - рослинний канделільський віск,
Coco-Caprylate/Caprate - похідна кокосу (теж може бути комедогенною, але не для мене),
Polyglyceryl-3 Polyricinoleate - емульгатор,
Cocos Nucifera (Coconut) Oil - кокосова олія (теж є вірогідність комедогенності),
Tocopherol Acetate - вітамін Е,
Isostearic Acid - жирна кислота, стабілізатор мінеральних часточок,
Linalool - ароматизатор (і абсолютно даремно, крем, як я вже казала, пахне маззю).
Загалом склад приємний: це дійсно комбінація сонцезахисного і зволожувального крему. Але, як бачимо, олій дійсно не пожаліли, що дуже відобразилося на текстурі.

Тут зі сфери "очікування/реальність". На сайті бренду нам обіцяють "невидиму, легку, веганську формулу, що без зусиль розподіляється по шкірі й не лишає білого нальоту". Смішно. В дійсності все абсолютно навпаки. Крем жирнючий, важкий і в'язкий - мазь. Ясна річ, що вибілює (ну, тут я і не чекала чогось іншого, це ж оксид цинку). Розподіляється по шкірі середньо. Жирнить так, як мені ще жоден засіб не жирнив, причому примудряється робити це навіть із іншими ділянками тіла, де почала його використовувати тоді, коли зрозуміла, що для обличчя точно no-go. З ним у мене і шия стає жирна, і руки… І він ніяк не вбирається, просто лежить жирним місивом на шкірі, відповідно витирається з кожним необережним рухом. І вся ця печаль за таку ціну… До всього ще обурило написане на офіційному сайті: "візьміть маленьку кількість на палець, розігрійте в долонях і за 15 хвилин до виходу розподіліть по обличчю після вашого денного крему чи серуму" 🤦 Алхіміки, ви що?! Яка маленька кількість, та ще й половина якої після такого розігріву залишиться на долонях?! Який же це захист від сонця буде?!
Словом, я дуже розчарована і зла на себе, що не стрималася і витратила купу грошей не на те. Рекомендувати можу тільки для дуже сухої шкіри.