olena_glossy

Дисульфід селену: Лупа? Не біда!

Дисульфід селену: Лупа? Не біда!

Що таке дисульфід селену? Дисульфід селену, також відомий як сульфід селену – це органічна сполука, яку часто використовують у засобах для догляду за волоссям, зокрема, проти лупи.

Як працює дисульфід селену?

1. Протигрибкова дія: Дисульфід селену ефективно знищує грибки Malassezia furfur, які є основною причиною появи лупи. Цей грибок живиться жирами на шкірі голови, що призводить до утворення лусочок і свербіння.
  2. Зменшення запалення: Завдяки протизапальним властивостям, дисульфід селену допомагає зменшити почервоніння та свербіж шкіри голови.
  3. Регулювання роботи сальних залоз: Він допомагає нормалізувати вироблення шкірного себуму, що є важливим для боротьби з жирною лупою.
  4. Відлущування: Дисульфід селену м'яко відлущує ороговілі клітини шкіри, що сприяє очищенню шкіри голови.

Який нюанс? Використовувати засоби з дисульфідом селену можна лише строго відповідно до вказівок на етикетці або за вказівками лікаря. Також треба вважати, щоб засіб не попав в очі.

Цю речовину можна знайти в шампунях, масках і пастах для волосся, доступних як в аптеках, так і в онлайн-магазинах типу Makeup. Достатньо у складі засобів від лупи пошукати «Selenium Sulfide».

Методом швидкого пошуку знайшла його у лінійках засобів від лупи Dercos від Vichy, Сульсена, Нізодерм, Ihealth, Kaetana Trichology, Davines.

Мій досвід використання засобів проти лупи обмежений, адже лупа турбувала лише у періоди, коли занадто часто використовувала сульфатні шампуні.

P.S. Якщо використовувати сульфатні шампуні 7 днів на тиждень, то скоріш за все ви почнете гуглити такі засоби. 7 днів на тиждень користуватись мʼякими безсульфатниками без додаткового очищення шкіри голови теж не раджу 😉

У той період я познайомилась з шампунем та пастою від бренду Сульсена. Цього було цілком достатньо, щоб позбутися проблеми. Зараз, якщо трапляється неякісний засіб для волосся, який призводить до небажаних спецефектів, маю напоготові пасту Сульсена 2%. Мені достатньо 1-2 використань, щоб стабілізувати ситуацію, бо ніколи не затягую (але, звичайно, це індивідуально).

🔸Пакування тут доволі просте: світла туба з помаранчевими та чорними акцентами, гвинтова кришечка. Вся інструкція міститься тут.

🔸Консистенція та аромат: паста нагадує жирний крем з помаранчевим відтінком, який легко розподіляється по шкірі. Квітково-солодкувата віддушка перебиває сірчаний запах. Для мене варіант терпимий.

🔸Спосіб використання: вимити голову, нанести достатню кількість пасти, витримати 10-15 хв та змити.

Для усунення лупи та неприємного свербежу застосовують засіб 2 рази в тиждень протягом 3 місяців. Періодичність - за необхідністю.

Для запобігання появи лупи - 1 раз на тиждень протягом місяця з періодичністю 1 раз на пів року.

🔸Результат у моєму випадку не заставляє себе довго чекати. Свербіж зникає за 1-2 застосуванні (лусочок лупи у себе не памʼятаю). Враховуючи бюджетність засобу - для мене це хороший варіант і змісту додавати ще якийсь шампунь від лупи на полицю не бачу :)