Як замаскувати прищ так, щоб його ніхто не помітив?
Здавалося б, півзарплатні вбухано в здоровий вигляд шкіри, але непроханий гість-прищ все ще приходить.😈 Хоча прищі бувають різних форм і розмірів, є універсальні бьютіхаки, які дозволяють їх спритно приховати.👌🏻 В цьому дописі саме вони😉
Декоративна косметика не зможе усунути причину появи запалень, але може допомогти візуально замаскувати їх.
Якщо на обличчі є висипання, або постакне ,то основна задача - це прибрати непотрібний колір (зазвичай, це всі відтінки червоного) і вирівняти тон.
Ще стає питання рельєфу: у випадку прищика - це опуклий рельєф, а у випадку постакне - навпаки. По секрету вам скажу - прибрати в нуль не вийде жоден🤷🏻♀️
А як же силіконові бази, які вирівнюють рельєф?- спитаєте ви. А я вам відповім: по-перше: вони на 100% не заповнять западину, а по друге: використовувати їх кожного дня в принципі можна(але краще не треба), але при двох умовах:
1. Якщо ви дуууууже якісно очищуєте та зволожуєте шкіру!!!
2. Якщо ця база якісна і ви наносите її дуже трошечки, не по-багатому 😅
Особисто я віддаю перевагу не чисто-силіконовим базам, а базам з ефектом блюру. Зазвичай шкіра з висипаннями - це травмована шкіра, а ці бази вирівнюють верхній шар епідерміса,розшладжують шкіру, роблячи нанесення тону більш комфортним.
Тепер давайте покроково:
📌 Ніколи не пропускайте етап зволоження шкіри!
Я люблю таку схему:
- БЕЗСПИРТОВИЙ відлущуючий тонік/ тонік з саліцилкою на ураженні ділянки шкіри(якщо є активні висипи)
- зволожуючий спрей
- легкий крем для шкіри
- база під макіяж (прикріпила вишче)
Тепер погнали лайфхаки😉
📌 Якщо у вас яскравовиражений червоний прищ, його відтінок можна точково приглушити крапелькою сірого аджастера ( хто не в курсі що це - читайте мій пост про аджастери https://club.makeup.com.ua/post/3552/ )
Якщо почервонінь багато, то можна змішати краплю сірого аджастера з базою під макіяж і нанести цю суміш на всю проблемну площу- це приглушить яскравість червоного кольору. Основне правило - робити це тонким шаром та дати трохи часу застигнути і вже потім наносити тональний.‼️ ‼️
Що з приводу тонального? А без нього в даному випадку ніяк не обійдешся. Тому :
📌 якщо висипів небагато, оберіть техніку роботи зі шкірою, яка називається "pinpoint concealing technique" - ця техніка передбачає роботу легким тональним,або бб-кремом, бо в цьому випадку в пріоритеті загальний вигляд шкіри, а з висипами ви легко точково впораєтесь консилером.
Якщо проблемна зона більш ширша, обирайте тональні середньої щільності, а там, де потрібно, допрацюєте консилером.
Головна помилка у дівчат з проблемною шкірою - намагатися перекрити ВСЕ тільки одним щільним тональним. ❌Цього робити не можна, бо в такому випадку ви отримаєте зворотній результат: ваші прищики будуть помітні з космосу, а ваша шкіра буде нагадувати морозиво на паличці з горішками, залите білою глазур‘ю🙈 думаю, що дівчата зрозуміли про що я😏
📌 для перекриття висипів обирайте консилер пігментований та той, який зафіксується та не стече.
Кремові консилери, які круто працюють під очима на активні висипи наносити немає сенсу. Бо що? Бо прищ - це запалення, яке має температуру вищу, ніж загальна температура шкіри і кремовий консилер просто стече з нього та ляже навколо прищика негарною калюжицею🤷🏻♀️ (я сьогодні - спеціаліст з метафор😅😅😅)
Що до кольору - ваш консилер повинен співпадати з кольором тонального, інакше є варіант, що у вас вийде шкіра в крапочку😁
📌 важливий момент при роботі з проблемною шкірою - це інструмент! Чим і як?
Ідеальний дружок - це вологий, м’якенький спонж.
Або! Для тих, хто не любить спонжі - один пензель з щільним, коротким, штучним ворсом для тонального та такий же маленький для консилера.
На проблемних зонах працюємо тільки притопчуючими рухами !☝🏻☝🏻☝🏻 нічого не розмазуємо і не тягнемо!🙅🏼♀️
📌Ще один лайфхак,який допоможе в роботі з прищиком точково. Нанесіть на прищик тонкий шар консилеру, дайте йому трошки часу "схопитися" на шкірі, потім підтушуйте, далі наберіть на спонж або пуховку трохи прозорої розсипчастої пудри і буквально вдавіть засіб у шкіру легкими рухами. Через деякий час повторіть всі діі заново - тонкий шар консилера/пудра пуховкою. Будьте певні - так ваш консилер точно не сповзе !👌🏻👌🏻👌🏻
📌завершальний штрих, коли я ніколи не пропускаю при роботі з проблемною шкірою - це setting-спрей фіксатор ( тут докладно про них розписано: https://club.makeup.com.ua/post/4358/ ) Він прибере надлишкову пудровість та склеїть всі шари макіяжу 🥰
Маю надію, що все зрозуміло розписала, а якщо щось незрозуміло, пишіть в коментарях!☺️
Також, діліться своїми лайфхаками при роботі з недоліками, це завжди цікаво та корисно! ❤️
Коментарі (0)