Хаiт Маргарита

Як замаскувати прищ так, щоб його ніхто не помітив?

Як замаскувати прищ так, щоб його ніхто не помітив?

Декоративна косметика не зможе усунути причину появи запалень, але може допомогти візуально замаскувати їх.

Якщо на обличчі є висипання, або постакне ,то основна задача - це прибрати непотрібний колір (зазвичай, це всі відтінки червоного) і вирівняти тон.

Ще стає питання рельєфу: у випадку прищика - це опуклий рельєф, а у випадку постакне - навпаки. По секрету вам скажу - прибрати в нуль не вийде жоден🤷🏻‍♀️

А як же силіконові бази, які вирівнюють рельєф?- спитаєте ви. А я вам відповім: по-перше: вони на 100% не заповнять западину, а по друге: використовувати їх кожного дня в принципі можна(але краще не треба), але при двох умовах:

1. Якщо ви дуууууже якісно очищуєте та зволожуєте шкіру!!!

2. Якщо ця база якісна і ви наносите її дуже трошечки, не по-багатому 😅

Особисто я віддаю перевагу не чисто-силіконовим базам, а базам з ефектом блюру. Зазвичай шкіра з висипаннями - це травмована шкіра, а ці бази вирівнюють верхній шар епідерміса,розшладжують шкіру, роблячи нанесення тону більш комфортним.

Тепер давайте покроково:

📌 Ніколи не пропускайте етап зволоження шкіри!

Я люблю таку схему:

- БЕЗСПИРТОВИЙ відлущуючий тонік/ тонік з саліцилкою на ураженні ділянки шкіри(якщо є активні висипи)

- зволожуючий спрей

- легкий крем для шкіри

- база під макіяж (прикріпила вишче)

Тепер погнали лайфхаки😉

📌 Якщо у вас яскравовиражений червоний прищ, його відтінок можна точково приглушити крапелькою сірого аджастера ( хто не в курсі що це - читайте мій пост про аджастери https://club.makeup.com.ua/post/3552/ )

Якщо почервонінь багато, то можна змішати краплю сірого аджастера з базою під макіяж і нанести цю суміш на всю проблемну площу- це приглушить яскравість червоного кольору. Основне правило - робити це тонким шаром та дати трохи часу застигнути і вже потім наносити тональний.‼️ ‼️

Що з приводу тонального? А без нього в даному випадку ніяк не обійдешся. Тому :

📌 якщо висипів небагато, оберіть техніку роботи зі шкірою, яка називається "pinpoint concealing technique" - ця техніка передбачає роботу легким тональним,або бб-кремом, бо в цьому випадку в пріоритеті загальний вигляд шкіри, а з висипами ви легко точково впораєтесь консилером.

Якщо проблемна зона більш ширша, обирайте тональні середньої щільності, а там, де потрібно, допрацюєте консилером.

Головна помилка у дівчат з проблемною шкірою - намагатися перекрити ВСЕ тільки одним щільним тональним. ❌Цього робити не можна, бо в такому випадку ви отримаєте зворотній результат: ваші прищики будуть помітні з космосу, а ваша шкіра буде нагадувати морозиво на паличці з горішками, залите білою глазур‘ю🙈 думаю, що дівчата зрозуміли про що я😏

📌 для перекриття висипів обирайте консилер пігментований та той, який зафіксується та не стече.

Кремові консилери, які круто працюють під очима на активні висипи наносити немає сенсу. Бо що? Бо прищ - це запалення, яке має температуру вищу, ніж загальна температура шкіри і кремовий консилер просто стече з нього та ляже навколо прищика негарною калюжицею🤷🏻‍♀️ (я сьогодні - спеціаліст з метафор😅😅😅)

Що до кольору - ваш консилер повинен співпадати з кольором тонального, інакше є варіант, що у вас вийде шкіра в крапочку😁

📌 важливий момент при роботі з проблемною шкірою - це інструмент! Чим і як?

Ідеальний дружок - це вологий, м’якенький спонж.

Або! Для тих, хто не любить спонжі - один пензель з щільним, коротким, штучним ворсом для тонального та такий же маленький для консилера.

На проблемних зонах працюємо тільки притопчуючими рухами !☝🏻☝🏻☝🏻 нічого не розмазуємо і не тягнемо!🙅🏼‍♀️

📌Ще один лайфхак,який допоможе в роботі з прищиком точково. Нанесіть на прищик тонкий шар консилеру, дайте йому трошки часу "схопитися" на шкірі, потім підтушуйте, далі наберіть на спонж або пуховку трохи прозорої розсипчастої пудри і буквально вдавіть засіб у шкіру легкими рухами. Через деякий час повторіть всі діі заново - тонкий шар консилера/пудра пуховкою. Будьте певні - так ваш консилер точно не сповзе !👌🏻👌🏻👌🏻

📌завершальний штрих, коли я ніколи не пропускаю при роботі з проблемною шкірою - це setting-спрей фіксатор ( тут докладно про них розписано: https://club.makeup.com.ua/post/4358/ ) Він прибере надлишкову пудровість та склеїть всі шари макіяжу 🥰

Маю надію, що все зрозуміло розписала, а якщо щось незрозуміло, пишіть в коментарях!☺️

Також, діліться своїми лайфхаками при роботі з недоліками, це завжди цікаво та корисно! ❤️