Alyona Fedyk

Акне після 30-ти: мій шлях до здорової шкіри та чому Pharmaceris досі залишається зі мною

Акне після 30-ти: мій шлях до здорової шкіри та чому Pharmaceris досі залишається зі мною

Саме тоді вперше я зрозуміла, що таке акне, і трапилась ця халепа влітку. Вже потім я дізналась, що саме в літній період найчастіше зростає ризик загострення висипів на шкіри.

Перша реакція – шок, адже роздратування з'являлись швидше, ніж розганяється Бугатті Вейрон. Моє підборіддя просто палало, здавалось, що всі прищі в світі окупували цю невеличку територію. Звісно, я одразу звернулась до дерматолога. Діагноз – акне, а за ним – тривале лікування та косметична дисципліна, до якої я була, відверто кажучи, не готова. Однак була приємно здивована, коли подивилась у медичну картку з рекомендаціями щодо догляду, адже там було всього декілька позицій і їхня ціна мене навіть не шокувала. З того часу Pharmaceris став моїм вірним другом, бо навіть після вдало пройденного лікування я лишилась вірною цим чудо-засобам.

Акне після 30-ти: мій шлях до здорової шкіри та чому Pharmaceris досі залишається зі мною
Акне після 30-ти: мій шлях до здорової шкіри та чому Pharmaceris досі залишається зі мною

Мушу сказати, що серед списку були також позиції бренду Skinormil, до слова, дуже розхвалені дерматологом. Але якогось неймовірного результату від них я не побачила. Загалом список виглядав ось так:

  • гель для вмивання Skinormil A (я залишила у своєму арсеналі CeraVe);
  • очищувальна маска Skinormil A (отримала високі бали від одного з кращих дерматологів Києва;))
  • бактеріостатична рідина Pharmaceris;
  • нічний крем з 5% мигдальною кислотою (згодом я замінила його на 10%).

Як бачите, від Pharmaceris було лише дві позиції. Власне, вони і стали моїми першовідкривачами, а вже потім (після вдалої боротьби з прищами) до них приєднались і денний крем з захистом від сонця, і нічний з більшою концентрацією кислоти, і гель для вмивання.

В тандемі вся Т-серія працює дуже ефективно. Навіть якщо виключити з неї всі позиції, окрім нічного крему та бактеріостатичної рідини, результат буде помітним.

Практично всю серію поєднує один компонент – це мигдальная кислота в різній концентрації. Вона виконує антибактеріальну дію, м’яко відлущує та запобігає виникненню комедонів. Косметика працює на очищення порів та нормалізацію балансу шкіри, не пересушуючи її, адже цей ефект може викликати протилежну реакцію, і процес вироблення себуму буде більш активним.

Гель для вмивання:

  • саліцилат натрію відновлює структуру шкіри, а також захищає її від жирного блиску;
  • віск із манго забезпечує оптимальний рівень зволоженості (так, він дуже необхідний навіть жирній шкірі) та відновлює пошкоджені ділянки.

Бактеріостатична рідина:

  • екстракт лимону має освітлювальну дію та допомагає запобігти утворенню пігментних плям після боротьби з акне;
  • фруктові кислоти розгладжують нерівності структури шкіри та зменшують вірогідність появи шрамів від акне.

Нічний крем:

  • окрім мигдальної кислоти, у його складі є також протеїни солодкого мигдалю, задача яких – повисити рівень еластичності та пружності шкіри.

Головне, не забувати, що нічний крем з кислотами варто доповнили денним з SPF. Pharmaceris Т подбав про це заздалегідь: денні креми із серії мають сонцезахисний фільтр – 15, 20 або 30.

Звичайно, акне має властивість повертатись та періодично мене навідують ті злощасні прищики, але я продовжую користуватись Pharmaceris, а значить – не дозволяю їм гостювати довго. На фото 1 мій вигляд вже цього літа (знову загострення), на фото 2 – результат після догляду з Pharmaceris вже через 2 тижні.

Сліди постакне, звичайно, нікуди не зникли, вони сформувалися ще тоді, коли я вперше зіткнулась з цією проблемою. Боротися з ними необхідно зовсім іншими методами… Власне, якими саме, я б хотіла почути і від вас, хлопці та дівчата. Можливо, у вас є вдалий досвід і ви готові ним поділитись.