Anna_feerie

Стрілки для нависаючих повік

Стрілки для нависаючих повік

Коли в тебе нависаючі повіки, а все ж хочеться підвести очі графічно, то потрібно обирати більш стійкі продукти, бо інакше все те, що ти старанно малювала пів години, дуже швидко відбиватиметься на верхній повіці). В мене кайял від Lamel у відтінку 404 - це глибокий та насичений темно фіолетовий - він добре тримається на шкірі та бонусом підкреслює зелений колір очей. В роботі з ним є свої нюанси, про які розповім нижче🤗.

Стрілки для нависаючих повік

Тож, перший нюанс: цей олівчик має доволі широкий кінчик і промалювати ним тонку лінію не вийде, для цього краще скористатися пензликом.

Друга особливість - олівець не механічний і точити його доведеться так само, як і звичайні, ті що в дерев'яному корпусі.

Третій момент - в мене на шкірі він тримається бездоганно, а ось з кутиків очей втікає через кілька годин. Якщо підвожу ним слизову, тримається доволі добре, але є певний дискомфорт (але в мене чутливі очі і така історія з усіма олівчиками), це не алергія, а таке відчуття чогось зайвого).

Що стосується малювання стрілочок на повіках з нависання, то ось мій алгоритм:

💜 Ніколи не слід фарбувати стрілку на закритому оці - адже після того, як ви його відкриєте, складочка викривить лінію і стрілка буде або сумною, направленою вниз, або схожою на кому (чи ріг бика😁). Малюємо завжди на відкритому оці, щоб бачити, де закінчується наша анатомічна складка - лінію будемо проводити нижче за неї (єдине виключення - якщо складка закінчується нижче кутика ока - в таких випадках краще не робити графіку, а надати перевагу розтушованій стрілці).

💜 Ідеальна форма - це так зване "крило літака" (або "вороняче крило", як кому ближче)). Це коли спочатку ми робимо горизонтальну лінію від кінця складочки та в бік скроні, потім промальовуємо верхню повіку і поєднуємо ці дві частини. При закритому оці це виглядає трохи дивно, але коли ми відкриваємо очі, то стрілка виглядає рівно та красиво, нічого не ламається та не підкреслюється нависання.

💜 Обов'язково затемнюємо складку на нерухомій повіці - обійтися однією стрілочкою точно не вийде! Навіть якщо зробити все правильно, без затемнення та заглиблення складки ми лише підкреслимо нависання, а нам того не треба😉.

💜 Не забуваємо промалювати олівчиком міжвійку та (за бажанням) слизову - щодо водної лінії тут все залежить від ваших вподобань, але виглядає це дійсно дуже ефектно.

Ось такий вийшов мейк в загальному образі🤗. Звісно, можна робити більш коротеньку/тоненьку стрілочку або навпаки - зробити її широкою, як дорожній вказівник - тут все залежить від вашого смаку та сноровки. Головне, пробувати та тренуватись, лише так можна віднайти свою ідеальну форму та довжину🥰.

Ну, і наостанок покажу трохи смішного контенту - це я 13 років тому, тренувалась робити мейк в азійському стилі))). Як бачите, тоненькі стрілки виглядають як коми, а ще страшенно підкреслюють нависання, таке відчуття, ніби мої повіки просто лежать на очах і треба викликати косметичну бригаду, щоб їх підняти)). Складка на нерухомій повіці не затемнена, завдяки чому цей ефект ще підсилюється😅. І все разом жахливо псує зовнішність😆 та, на мою думку, робить мене старшою (не для цього нам косметика потрібна, не для цього))).

Сподіваюсь, мій допис був корисним і підняв вам настрій). Всмі гарного дня та красивих макіяжів!🤗