Upcircle Night Cream with Hyaluronic Acid & Niacinamide - сама досконалість
Британський бренд, на який дуже раджу звернути увагу
Всім привіт! Продовжую пошуки перлин у морі асортименту Мейкапу і хочу поділитися з вами своєю черговою знахідкою.
Нехай вирує море,
Вітер віє,
Не зупинюсь,
Аж доки з глибини
Перлину білосніжну не дістану.
(Невідомий автор, поетична антологія "Манйошю", VIII ст.)
І я дійсно відшукала справжню перлину, та ще й за помірну ціну!
Трохи про бренд
Отже, знайомтеся: skindie бренд Upcircle родом із Великої Британії і сповідує філософію sustainability, recycling, reuse тощо, не використовує у своїй продукції ароматизаторів чи сумнівних хімічних сполук. Окремо слід відзначити, що продукція бренду не містить пальмової олії, яка має високу ймовірність комедогенності. Upcircle заснували брат із сестрою 6 років тому на гроші, зібрані з краудфандінгу. Основний меседж бренду - відмова від пластику, упаковка з перероблених матеріалів і використання побічної продукції харчової промисловості. 99% упаковок Upcircle виготовлено без пластику, а порожні баночки виробник приймає назад і за це надає 20% знижки. А ключові інгредієнти - це repurposed екстракти з відходів харчового виробництва (відходи у хорошому сенсі, тобто жмих, шкурки фруктів і ягід, гуща, що лишається після виробництва соків). Погодьмося, дуже крута концепція, через що на бренд уже звернули увагу скінтелектуали в усьому світі, зокрема, крем Night Cream with Hyaluronic Acid & Niacinamide, про який хочу сьогодні розповісти, був відзначений Natural Health Beauty Awards 2022.
Упаковка
Plastic-free. Скляна баночка з алюмінієвою кришечкою, зверху запакована у картонну коробочку з явно переробленого паперу. Місткість 55 мл (маленький, але приємний бонус до стандартного об'єму).
Текстура
Доволі густий, поживний, але нежирний крем злегка жовтуватого кольору з нестандартним запахом, що нагадує запах сухого листя (виробник не використовує ароматичну композицію). Розподіляється на шкірі легко, неначе тане.
Склад
Підкорив моє примхливе серце. А зробити це дуже непросто. Тож розглянемо детальніше.
Aqua - вода;
Butyrospermum Parkii (Shea) Butter - олія ши (каріте), емолент, відновлює і захищає шкіру, багата на антиоксиданти;
Cetearyl Alcohol - хороший жирний спирт. INCI Decoder пише, що зазвичай його вводять у формулу у пропорції 2-3%, отже, базою цього крему є перші два компоненти списку, а решти інгредієнтів зовсім небагато;
Cetearyl Glucoside - емульгатор на основі цукру, який зазвичай становить 1-1.5% всіх інгредієнтів;
Helianthus Annuus Seed Oil - соняшникова олія, одна з найпопулярніших рослинних олій у косметиці; для більшості людей некомедогенна. Емолент, багата на жирні кислоти плюс має відновлювальні властивості;
Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil - шипшинова олія, має високий вміст жирних омега-кислот і відновлювальні для шкіри властивості;
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil - олія жожоба, виконує захисну функцію; на відміну від більшості олій є дуже стабільною. За властивостями дуже близька до людського себуму, за рахунок чого є теорія, що вона здатна збалансувати вироблення себуму жирною шкірою (але теорія ця поки не доведена);
Glycerin - натуральний зволожувач, ідентичний шкірі. Допомагає відновити шкірний бар'єр і підтримувати здоровий стан шкіри, а також захищає її від подразнення;
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil - рицинова олія. Густіша, ніж інші олії, ефективний емолент;
Vaccinium Myrtillus (Blueberry) Seed Oil - олія насіння чорниці (конкретно тут використано repurposed чорницю, що лишилася після виробництва харчової продукції);
Niacinamide - ніацинамід, дуже хороший компонент із доведеною ефективністю;
Sodium Hyaluronate - сіль гіалуронової кислоти, теж не потребує представлення;
Citrus Aurantium Amara (Neroli) Flower Water - квіткова вода неролі (гіркого апельсина), має тонізуючі властивості, але для дуже чутливої шкіри може бути потенційним подразнювачем;
Theobroma Cacao Extract - екстракт какао, теж корисний інгредієнт;
Calendula Officinalis Extract - екстракт календули, має цілющі та протизапальні властивості, антиоксидант;
Xanthan Gum - ксантанова камедь, натуральний загущувач і стабілізатор цукрового походження (його використовують у тому числі у харчовій промисловості). У косметичну формулу вводять не більше 1%, частіше - 0.1-0.5%;
Salicylic Acid - відлущувальна саліцилова кислота, одначе, коли бачимо її в самому кінці списку, це означає, що вона виконує функцію консерванта і не працює на ексфоліацію;
Sorbic Acid - природний консервант (також і харчовий консервант);
Benzyl Alcohol - консервант.
Особливо прискіпливі можуть придратися хіба до останнього компонента, оскільки він є потенційним подразнювачем, але для цього його пропорція має бути більшою, а тут вона явно мінімальна.
Отже, перед нами базовий поживний крем зі зволожувальними властивостями. Крем мені потрібен лише для додаткового зволоження і закривання активних серумів, ганятися за кремами з активами вважаю непотрібним витрачанням грошей. Щоправда, і в цей крем виробник вирішив увести актив (ніацинамід), але не раджу розраховувати на те, що він тут робочий (погляньмо на його місце у списку інгредієнтів). Найкращий найдієвіший формат для ніацинаміду (як і для решти активів) - це серум і тільки серум.
Враження від використання
Відразу зазначу, що написи типу "нічний крем", "денний крем" я ігнорую і сприймаю як маркетинговий хід. Якщо у складі немає сонцезахисних фільтрів, то "денний крем" я спокійно використовую і на ніч. Так само і з "нічним кремом": немає жодних застережень до того, щоб не використовувати його вдень. Тож цей крем у мене йде і на день, і на ніч. Крем швидко вбирається, не лишає якоїсь стягнутості чи плівки. Мої чутливі очі не подразнює (чому, власне, і намагаюся триматися осторонь парфумованих засобів - від них очі набрякають, червоніють, печуть і сльозяться). Пори не забиває (але це все дуже індивідуально, пам'ятаємо). У мене жирна шкіра, тож непросто підібрати крем, який би не жирнив. Із Upcircle мені достатньо один раз промокнути обличчя серветкою десь через півгодини, потім відразу накладаю зверху санскрін, і все нормально тримається, на оселедець в олії не перетворююся. Безперечно, крем підійде і для сухішої шкіри, оскільки він дуже поживний. Це вже моя друга баночка, і зупинятися не збираюся 🥰. Щиро рекомендую.
Дякую всім, що зайшли і прочитали! Діліться своїми ідеальними кремами у коментарях 🤗
Коментарі (0)