Anna_feerie

Ревізія косметички. Викинути Не можна Залишити

Ревізія косметички. Викинути Не можна Залишити

Взагалі я не люблю нічого викидати (так-так, мінімаліст з мене не дуже, хоча й намагаюся здобути більш екологічні звички). До минулого року я сортувала відходи, віддавала перевагу переробленим матеріалам в пакуванні та повторно використовувала баночки від косметики (а ще їх залюбки забирає чоловік в гараж - він там зберігає всілякі саморізи)).

Та періодично все ж доводиться проводити ревізію косметики, адже не хочеться захламлятися. Тож, ділюся своїми лайфхаками щодо використання продуктів, що не підійшли:

- жорсткі засоби для вмивання чудово підходять для очищення пензликів (раніше часто натрапляла на такі пенки/гелі, тепер вже точно знаю, як обрати делікатне очищення для проблемної шкіри, якщо вам теж цікаво, завітайте сюди: https://club.makeup.com.ua/post/2585/ )

Ревізія косметички. Викинути Не можна Залишити
  • можна підсилити такий продукт, додавши пару крапель улюбленої олії;
  • якщо кондиціонер в цілому непоганий, але надто легкий, використовую його в якості leave-in (тобто незмивного крему на вологе волосся після миття);
  • коли вже продукт не підходить навіть для перших двох способів - то я заміняю їм гель для гоління (ви здивуєтесь, але те, що погано зволожує волосся, може чудово пом'якшити нашу шкіру :-)

Як от цю помаду від Estee Lauder у відтінку Rebellous Rose - чомусь, на моїй блідій шкірі вона виглядає не надто привабливо, а от моїй мамі пасує набагато краще.

Справа в тому, що наша косметика має строки придатності. По-перше, це кінцева дата споживання, по-друге, період використання після відкриття. І якщо другий я ще можу інколи ігнорувати, то з першим вже складніше. Звісно, якщо мова йде про сухі текстури (пудри, рум'яна, тіні), то насправді вони можуть зберігатися довше зазначеного строку, адже не мають рідких компонентів і не схильні до виникнення бактерій.

А ось помади, блиски, тональні креми та доглядові продукти - навпаки. Тому, як не шкода, але доводиться розлучатися з деякими мешканцями моєї косметички:

Дуже люблю помади цього бренду, але саме класичні версії в тубах (якщо ви також фанат, то тут я показувала свою колекцію: https://club.makeup.com.ua/post/3805/ ). А ось рідка матова мені чомусь не дуже зайшла. Колір непоганий, такий теплий світло коричневий нюд, але це не зовсім матова помада. Точніше, зовсім не матова))). Вона не застигає, звідси не стійка, з плюсів - приємний аромат та м'яка приємна консистенція, що не сушить губи. Якщо ж обирати насправді стійку рідку помаду - то дуже раджу Aden (https://club.makeup.com.ua/looks/2160/).

Це легендарний продукт, який люблять за його стійкість на красиві кольори. В мене в номері 91 Creme de rose - дуже красивий нюдовий відтінок припиленої троянди. На засмаглій шкірі буде непомітним, а на білосніжках ідеально підійде для створення макіяжу без макіяжу. Колись в мене був ще бронзовий відтінок - дуже насичений та з металевим блиском.

Чому ж я не використала таку красу? Справа в тому, що я купила цю шайбочку для використання в якості бази під пігменти. І на моїх повіках, нажаль, це не спрацювало. Єдиний спосіб, що я винайшла - спочатку наносити на очі базу, коли вона підсохне - тоненький шар кремових тіней і одразу ж пігменти. Як можна здогадатися, такий листковий пиріг - то не найкращий варіант макіяжу))).

Тож, коли я віднайшла дійсно робочі праймери, то шайбочка залишилася сумувати в дальному куточку туалетної шафки (про праймери писала ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/1912/)

Можливо, не мій улюблений відтінок червоного, та й звісно, в будь-якому випадку червоний - то не на кожний день, тому використовувала її рідко, а коли побачила, що строк придатності сплив ще позаминулого року, вирішила, що це вже зовсім не ОК =)

Ось таке невеличке прибирання косметички в мене вийшло). А ви зважаєте на терміни придатності косметики та на строки після відкриття?)