Сонцезахисний крем Think Baby SPF50

Сонцезахисний крем Think Baby SPF50

Привіт усім фанатам сонцезахисту! Продовжую ділитися з вами наслідками мого спфного зриву і сьогодні хочу розповісти про мої враження від сонцезахисного крему Think Baby SPF50 на мінеральному фільтрі (zinc oxide). Бренд американський і спеціалізується на сонцезахисних засобах. Конкретно цей крем містить дуже хороший відсоток оксиду цинку в не нано-формі (20%), що забезпечує надійний захист від сонця. Але у використанні для мене, як завжди, виявилися нюанси. Розберемо детальніше.

Сонцезахисний крем Think Baby SPF50

Традиційна для санскрінів пластикова туба, щоправда трохи з нестандартним об'ємом 89 мл. Ковпачок теж пластиковий, відкривається легко, тримається міцно.

Теж доволі традиційна. Білий крем середньої щільності. Не такий щільний, як санскрін від Weleda, але й не флюїд. Крем не дуже жирний. Запах класний, зовсім легкий аромат ананасу чи цитрусових, смачний такий, але дуже ненав'язливий, ледь відчутний.

В американських сонцезахисних засобах активні інгредієнти (фото фільтри) пишуть окремо з зазначенням відсоткової частки, а не у списку інгредієнтів. Тут, як я вже сказала, 20% оксиду цинку. Тож нижче подивимося, що у кремі є крім нього.
Water - вода;
Caprylic triglyceride - похідна кокосової олії та гліцерину, емолент;
Polyglyceryl-4 isostearate - емульгатор;
Cetyl dimethicone - силікон, емолент, допомагає сонцезахисним фільтрам краще розподілятися і довше триматися на шкірі;
Hexyl laurate - емолент, ефір hexyl alcohol + lauric acid;
Glycerin - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
Hydrogenated methyl abietate - гідрогенізований ефір, що допомагає врегулювати в'язкість субстанції;
Magnesium sulfate - стабілізатор емульсії, плюс допомагає врегулювати в'язкість субстанції;
Caprylhydroxamic acid - нейтралізатор металевих іонів, стабілізатор;
Glyceryl caprylate - емолент і натуральний консервант;
Hydrogenated castor oil - гідрогенізована рицинова олія, емолент;
Sorbitan sesquioleate - емульгатор, також допомагає часточкам фото фільтрів рівномірніше розподілятися;
Carica papaya fruit extract - екстракт папаї;
Helianthus annuus oil - соняшникова олія, хороший для шкіри інгредієнт;
Simmondsia chineses seed oil - олія жожоба;
Tocopherol - вітамін Е;
Olea europaea fruit oil - оливкова олія;
Hyaluronic acid - гіалуронова кислота.
Як бачимо, база крему замішана на воді й емолентах; олій у складі не так багато, тому крем не особливо жирний. Крім емолентів і допоміжних речовин містить також зволожувальні компоненти і корисності.

Оскільки санскрін на мінеральному фільтрі й без тінту, то, ясна річ, вибілює, але не так сильно, як, приміром, Weleda. Розподіляється легко, розводів практично не лишає, просто робить білішою покриту ділянку шкіри. Вбирається не відразу, додає трохи блиску шкірі. Захищає добре (наскільки можу судити, коли сонце ще не таке активне).
Ну, і традиційно вирішила випробувати крем на обличчі. І це виявився черговий фейл. Крем зробив обличчя жирним і повністю не ввібрався, але основна біда навіть не у цьому. Він дуже-дуже подразнює очі. У мене загалом чутливі очі, але такого сильного подразнення ще не давав жоден засіб. Очі весь день пекли і сльозилися. Навіть коли змила крем, подразнення і набряк не пройшли, трималися аж до ранку. А випробувати цей санскрін на обличчі я, звісно, додумалася у той самий день, коли мала йти на концерт. І пішла з цими набряклими червоними очима, з яких текли сльози. Та то таке. Який з інгредієнтів виявився подразником? На сто відсотків, ясна річ, не впевнена, але підозрюю екстракт папаї, за рахунок якого крем, напевно, і пахне так приємно. У Paula Begoun, наприклад, написано, що цей екстракт поганий для чутливої шкіри і є подразником. Плюс знову так збіглося, що у складі чергового засобу, який у мене викликав реакцію очей, виявився силікон. Може, просто збіг, не знаю. Але чомусь у мене так кожен раз із силіконовими засобами 🤔
Отже, мій висновок: для тіла ок, якщо для вас вибілювання не є проблемою; для обличчя, можливо, для сухої блідої нереактивної шкіри й нечутливих очей.
Дякую всім, що прочитали! Любіть свою шкіру і користуйтеся санскріном щодня 🌞