Найефективніші вітаміни від випадіння волосся: мій відгук як обрати?
Які найкращі вітаміни для волосся? Ті, що підходять вам!
Вітаю! Проблема випадіння волосся хвилює дуже багатьох людей. Велике загострення відбується в сезон - осінь-весна. Але варто розуміти, що надлишок вітамінів гірший, ніж їх нестача❗ То які ж вітаміни найкращі від випадіння волосся❓ Ті, які потрібні саме вашому організму. Детальний АНАЛІЗ ВОЛОССЯ на мікроелементи відповість на запитання та відкриє багато проблем ↘
Передісторія мого випадіння волосся - якщо не цікаво, переходьте до наступного пункту
З першими проблемами випадіння волосся я зіткнулася ще у підлітковому віці – випадіння було жахливим, волосся рідшало на очах. У той час я вперше дізналася, що у волосся теж є свій лікар – трихолог.
Виявилося, що такий лікар є навіть у нашому маленькому місті. Попри високу вартість прийому в 200 гривень (а з урахуванням того, що це було 15 років тому, це була неймовірна сума грошей), я все ж таки записалася на консультацію.
Прийшла я до чудо-лікаря, вона мене оглянула, підтвердила, що проблема справді є, і випадіння велике. І що ж вона мені призначає? ШАМПУНЬ + БАЛЬЗАМ! Від випадіння волосся. Шампунь, який тримається на голові максимум 2 хвилини, і бальзам, який взагалі не наносять на корені… І кожен засіб коштував неймовірних грошей – набір обійшовся б у 1000 гривень. Звісно, ми його не купили, а боротьбу з проблемою тимчасово відклали.
Але я не покинула тему випадіння волосся. Я вирішила таки обстежитися у столичного трихолога, але на прийомі мені порадили лише пересадку волосся за 10 тисяч гривень! Засмучена, я вже чекала на вокзалі поїзд, приїхала завчасно. І тут побачила в інтернеті, що поруч із залізничним вокзалом є ще одна клініка, де роблять аналіз волосся на мікроелементи. Глянула на час і зрозуміла, що в принципі встигаю – і побігла до клініки.
Аналіз волосся на мікроелементи (МАВ-діагностика)
Аналіз волосся на мікроелементи (МАВ-діагностика) – це дослідження вмісту «корисних» і «шкідливих» хімічних елементів у людському організмі за допомогою волосся.
➡ Як проводять спектральний аналіз волосся на мікроелементи?
Мені розчесали волосся, виділили пасмо на потилиці – там, де місце зрізу не буде помітним. Потім відрізали прядку майже під корінь товщиною з сірник. Це мене не налякало – волосся не зуби, відросте. Воно б усе одно з часом випало, та й цей осередок у подальшому я майже не помічала.
Крім того, треба було заповнити невелику анкету. Все проходило швидко, запитання нескладні.
Окрім того, можна здавати аналіз дистанційно - відправити пасма поштою.
У волоссі накопичуються всі хімічні елементи, які потрапляють до організму з їжею, водою і повітрям.
➡ Результати аналізу волосся приходять на електронну пошту через кілька днів у вигляді двох документів.
Результати МАВ-діагностики і які вітаміни потрібні організму
Мій аналіз мав назву: Аналіз волосся на вміст 28 елементів (*МАВ-діагностика). Усі 28 елементів поділялися на 3 підгрупи:
- Основні: кальцій, цинк, калій, мідь, селен, залізо, марганець, хром;
- Додаткові: сірка, бром, хлор, кобальт, срібло, нікель, рубідій, молібден, стронцій, титан.
- Токсичні: барій, свинець, миш’як, ртуть, кадмій, цирконій, олово, вісмут, вольфрам, сурма.
Життя після аналізу волосся на мікроелементи
Я отримала результати, вивчила їх і, в принципі, погодилася. Харчувалася я не дуже правильно та збалансовано: у моєму раціоні не вистачало риби, морепродуктів, горіхів, а замість круп я надавала перевагу макаронам. До цього додайте майонез, ковбасу та безліч бутербродів – повний хаос.
🧬 Таким чином, такий аналіз може бути максимально об’єктивним і безболісним. Важливо розуміти, що просто так пити вітаміни не можна, адже їхній надлишок навіть гірший за нестачу! Саме тому такий аналіз варто зробити перед тим, як купувати чергові "вітамінки" проти випадіння волосся чи нігтів.
Окрім вітамінок, можна підключати і лосьони, які я активно використовую в догляді за волоссям:
- Що робити коли випадає волосся? Відгуки на засоби, які призначав трихолог: https://club.makeup.com.ua/post/52873/
- Частина 2 з відгуками на лосьони для волосся https://club.makeup.com.ua/post/21239/
Коментарі (0)