Мій перший засіб з ретинолом
Продовжую знайомитися з засобами Lancaster: цього разу Моделювальний крем для обличчя
Оформлення виглядає дорого, як мінімум за рахунок сяючих золотих мотивів та корони (логотипа Lancaster) на пакуванні. Опис на коробці міні формату відсутній, але зазначили найголовніше: склад. Баночка з кришкою із пластику, без захисної мембрани.
Властивості:
• регенерує та живить
• повертає шкірі молодий вигляд
• розгладження нерівномірної текстури шкіри
Склад насичений оліями, вітамінами та пептидами.
Живильні компоненти:
- Масло ши : живить і пом'якшує шкіру.
- Соняшникова олія (Helianthus Annuus Seed Oil): антиоксидант, підтримує еластичність.
- Вітамін E : антиоксидант.
Антивікові інгредієнти:
- Ретинол, ретиналь: стимулюють оновлення клітин, покращують текстуру шкіри.
- Аденозин: зменшує зморшки.
- Ацетил дипептид-1: заспокоює шкіру, покращує її тонус.
Захисні й регулюючі речовини:
- Калію сорбат, натрію гідроксид: консерванти й регулятори pH.
- Етил ферулат: антиоксидант, захищає від UV.
Дивно бачити в перших рядках складу дешеві заповнювачі з невеликою користю для шкіри. Можливо, саме через них у мене немає відчуття, що якість люксового засобу.
Текстура має гарний кремовий відтінок. Виглядає ніжною та шовковистою. В ароматі відчуваю трав'яні ноти з парфумованою віддушкою. Не скажу, що аромат поганий, але у мене він ніяк не асоціюється з елітним сегментом.
Виробник зазначає, що крем підходить усім типам шкіри, навіть чутливій. Але рівень алергенності тут середній. Як і у сироватки, тут є ароматизатори, барвники, а також олії, які точно підійдуть не всім.
При першому використанні на вилиці з'явилися кілька дрібних прищиків та печіння. Оскільки крем був єдиним новим засобом у догляді, думаю, це реакція саме на його компоненти. Знаю, що шкіра не у всіх та не відразу добре реагує на ретинол. Прищики пройшли швидко, а ось чутливість шкіри відчутно підвищилася, навіть якщо використовувати крем не щодня та використовувати spf. Тому раджу вводити цей крем у свою рутину поступово, чергуючи зі зволожуючими та заспокійливими засобами (особливо, якщо раніше не користувалися ретинолом).
Використовувати рекомендую увечері, а не як зазначено у виробника: двічі на день. Наносити краще зовсім небагато, тонким шаром.
Використовуючи засоби з ретинолом важливо пам'ятати:
❗️Ретинол не слід використовувати разом з АНА / ВНА кислотами. Добре поєднується зі зволожуючими компонентами.
❗️ Ретинол може робити шкіру більш чутливою до УФ-променів, тому важливо наносити сонцезахисний крем упродовж дня.
❗️ Вітамін С та ретинол використовуємо у різний час, вони знижують ефективність один одного.
За дією звичайний крем, який добре зволожує, не залишає липкості та на трієчку вирівнює рельєф. За кілька днів анти-ейдж ефекту точно не дасть, але все ж таки є позитивні зміни. Зморшки менш виразні, особливо не глибокі. Потенціал у цьому непоганий. Та все одно, є що допрацювати. Тим паче, що крем дуже не бюджетний.