Ya Yana

Як правильно доглядати за сухою шкірою обличчя: топ-5 порад

Як правильно доглядати за сухою шкірою обличчя: топ-5 порад

Я маю комбіновану шкіру, але і схильну до сухості. А ці всі вітри і морози просто безжалісні до неї. Я вже зібрала для себе 5 основних правил догляду за сухою шкірою, які не дадуть ситуації перетворитися на катастрофу.

Давай спочатку визначимо, чи є твоя шкіра сухою. Про це свідчитиме:

• лущення (особливо коли ведеш по шкірі блендером або розчісуєш брови щіточкою і бачиш купу цих білих лусочок)
  • стягнення
  • зморшки (навіть мімічні стають такими глибокими і помітними саме через нестачу вологи)
  • матовість, ніякого здорового сяйва (так, на пудрі зекономимо)))

Це основні ознаки, і якщо з ними нічого не робити, з часом можуть зʼявитися і почервоніння, запалення та висока чутливість. Щоб запобігти, варто подбати про догляд за сухою шкірою обличчя і зробити його регулярним.

Отже, які правила догляду за сухою шкірою я для себе виокремила шляхом спроб та помилок.

Так, я довго не бачила в ньому сенсу, аж поки не настала зима і я не побачила, що мій крем ну зовсім не справляється самостійно. Дуже круто працюють саме тонери на гелевій основі, адже таким чином волога випаровується не так швидко. Мій улюбленець зараз — синенький тонер від Pyunkang Yul. Найкраще ще й сироватку якусь живильну додавати, але я поки свою не знайшла. Можливо, ти порадиш в коментарях?

Я не знаю як ти, але я приймаю гарячий душ навіть влітку. Це взагалі єдиний варіант прийняти душ в моєму розумінні. Але шкірі обличчя, особливо сухій, ти краще таким чином не зробиш. В нашій шкірі є природні компоненти, які під час таких екзекуцій випаровуються і провокують ще більшу сухість. Шкіра лишається ну дуже спустошеною, саме тому, коли ти виходиш з душу, відлік йде на секунди. Варто трошки почекати і не нанести крем чи тонер одразу, і все — муки стягнення та лущення наступлять одразу ж.

Серед компонентів косметичних засобів є ті, за які суха шкіра скаже тобі «дякую» і ті, що сняться їй у страшних снах.

Отже, друзі сухої шкіри це:

• гіалуронова кислота, гліцерин та кераміди — що не дають волозі випаровуватися і утримують її всередині
  • сквалан — зробить те саме, що й попередники, але ще поверне пружність і зробить зморшки менш помітними
  • алое вера та пантенол — не лише зволожать, а й заспокоять

А основним ворогом є спирт. Усі алковмісні косметичні продукти з часом (якщо не одразу) провокуватимуть ще більше сухість.

Суха шкіра обличчя і бездоганний тон — речі несумісні. Якщо потрібно нанести тон, а лусочки заважають, ми одразу думаємо, чим би їх прибрати. І хід йдуть ексфоліанти. Скраби, пілінги, ензимки. А коли шкіра і так вже страшенно лущиться — це не допомагає. Отже, варто подбати саме про зволоження, а не про таке грубе очищення, бо можна лише нашкодити. Ензимка є найніжнішою з усіх варіантів, але саме тому лущення вона може і не прибрати. Тому, кидаємо всі сили на зволоження і відкладаємо царапучі скраби на потім.

Про пудру я згадала не дарма. Вона має поглинальні властивості і також може, якщо не спровокувати сухість, то погіршити її, якщо така проблема вже є. Окрім того, варто не використовувати ВВ-креми чи тональні основи з матовим фінішем, це дуже підкреслить лущення. Якщо лущаться брови -- мило для укладки погіршить картину, краще підібрати гель або віск і не забувати зволожувати цю зону також.

Такі мої правила догляду за сухою шкірою. Звісно, потрібно не лише боротися з наслідками, а й намагатися попередити їхню появу. Використовувати сонцезахист (і взимку також), закривати обличчя від вітру за можливості і пити достатньо води.

А які твої секрети догляду за сухою шкірою обличчя?

17 грудня, 2024
Ya Yana
17 грудня, 2024