M O N D ✨️

Аромат східного ринку з церковними мотивами

Усі знають Black Opium від Yves Saint Laurent, але мало хто звертає увагу на той самий класичний Opium, з якого все почалося. І це не дивно, адже його мотиви у сучасному світі викликають зовсім інші враження. Молоде покоління може лише уявити, який культ створив Opium у час, коли вибір парфумерних витворів був дуже обмеженим.

Трохи історії:

Оригінальний Opium, створений у 1977 році, став революцією у світі парфумерії. Він символізував свободу, чуттєвість і епоху декадансу. Назва “Opium” викликала безліч суперечок, адже асоціювалася з забороненими насолодамми та саме ця провокація зробила аромат культовим. У 2009 році Yves Saint Laurent випустили оновлену версію — більш сучасну й адаптовану до нових часів, але збережену душу оригіналу.

Для мене Opium - це спосіб доторкнутися до історії Yves Saint Laurent. Я заздалегідь знала, що аромат специфічний і навряд чи буде моїм фаворитом. Та все одно кортіло познайомитися з ним.

У мене мініатюра на 7,5 мл. Вона майже повністю повторює оформлення повнорозмірної версії. Флакон зроблений з матового скла. Навіть просто торкаючись його поверхні, відчувається впізнаваєма висока якість бренду.

Піраміда може здатися універсальною на перший погляд:

• Початкова нота: Амбра, Апельсин, Ваніль, Гвоздика, Кориця, Коріандр, Лавр, Мандарин, Мускус, Перець, Персик, Слива
  • Нота серця: Іланг - іланг, Ірис, Гвоздика, Жасмин, Конвалія, Троянда
  • Кінцева нота: Ладан, Сандалове дерево

Тип аромату: деревинні, квіткові, пряні, фруктові

Звучання не має чіткого виокремлення статі. Він може сподобатися як жінкам, так і чоловікам. Не солодкий, не нав'язливий... але зі своєю специфікою.

Для тодішної молоді Opium навіє спогади. Для молоді нашого часу - це буде щось не зрозуміле та здебільшого застаріле.

Особисто у мене такі аромати теж пробуджують спогади: але з дитинства, коли я відкривала парфумерну шафу своєї бабусі та досліджувала усі ті дивні флакони зі схожими ароматами. У свої 18 років я б точно

В уяві Opium малює картину східного ринку, де завжди багато натовпу, галосу та яскравої всячини. Ось така метушлива обстановка з купою прянощів і мускусу. А також, у ньому є й спокійні акорди, що нагадує церковну атмосферу з кольоровими фресками, приглушеним світлом та лампадками, що світяться.

Початкові ноти можуть здатитися "занадто", але через півгодини бурхлива суміш вчухає та починає розкриватися більш цікаво й місцями ніжно. Тут з'являються багатогранні цитрусові не солодкі акорди. Аромат шлейфовий, стійкий, складний та має маленьку витрату.

Чи раджу Opium? - Ні. Думаю, багатьом буде достатньо просто прочитати цей відгук. Цей аромат потрібно добре розпробувати, щоб зрозуміти. Та полюбити, щоб носити на собі. Для цього потрібні: або специфічний смак, або арома-ностальгія, або бути парфумерним ман'яком :)

Здебільшого, час Opium вже пройшов й у нас є безліч альтернативних варіантів. Але навіть на їх фоні мені подобається якість аромату та рада доторкнутися до історії Yves Saint Laurent.

* Не плутаємо Opium з Black Opium. Це абсолютно інший аромат, зі спільного - тільки назва. Про нього писала тут:

Black Opium: https://club.makeup.com.ua/post/16020/

Black Opium Over Red : https://club.makeup.com.ua/post/42143/

Парфумована вода Yves Saint Laurent Opium

25 грудня, 2024
M O N D ✨️
25 грудня, 2024