BELENKAYA

Приборкання норовливого, або ензимна пудра Benton Centella Powder Wash

Приборкання норовливого, або ензимна пудра Benton Centella Powder Wash

Перше, що мене підкупило — об’єм. Заради всього святого, 80 г. ? Це дуже багато для ензимної пудри і дуже потішно для мого єврейського коріння. Але наше знайомство не було таким безхмарним, як я могла собі уявити. Детальніше розкажу далі.

Дуже продумане та наворочене пакування. Єдине, довго не могла розібратися, як саме воно відкривається, а знайти цю інформацію в інтернеті виявилося справжнім челенджом, тому розповідаю тут.

Перед першим використанням необхідно відкрутити кришку і дістати з дозатору спеціальний силіконовий клапан, після чого накрутити кришку назад. Справа в тому, що виробник зробив подвійну систему захисту від вологи, щоб ваша пудра не дай боже не згорнулася в один комок під час хаотичного вмивання або ситуативного потрапляння конденсату, тому попередньо закрив доступ силіконовою заглушкою. Чесно кажучи, я дуже боялася щось не те відірвати і порушити таку цінну систему, але в результаті зробила все вірно.

Зберігати рекомендую лише вертикально, тому що пудра містить каламін і з великим задоволенням вилітає назовні як мука при транспортуванні в горизонтальному вигляді. Після перевезень раджу відкривати з обережністю.

Цю ензимну пудру можна використовувати частіше, ніж 2 рази на тиждень, тому що вона дійсно дуже делікатна і відразу відчувається, що її виготовляли для чутливої шкіри. Має делікатний абразив у вигляді морської солі, якого дуже мало, але він дрібний і не дряпає і без того чутливе обличчя. Цією пудрою просто неможливо викликати подразнення!

Засіб проблематично змішується з водичкою, і на якомусь етапі мене це навіть засмутило. До цього я використовувала ензимну пудру японського бренду, яка самостійно перетворювалася на емульсію, а потім - на піну, через що процес вмивання був дуже комфортним. У даній формулі є міститься багато каламіну, тому вода навпаки відштовхується від поверхні і замість піни може утворити невеликий комочок, який потім треба ретельно розтерти в долонях. Ну відверто таке собі задоволення, але що поробиш, коли такий суперовий і дійсно дієвий склад. Піни утворює не дуже багато, але вважаю це ок.

Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Lauroyl Glutamate, Coconut Fatty Acid, Sodium Isethionate, Aqua (Water), Sodium Bicarbonate, Zea Mays (Corn) Starch, Calamine, Houttuynia cordata Extract, Laminaria Japonica Extract, Centella Asiatica Extract, Sodium Polyacrylate, Sucrose, Ascorbic Acid, Sodium Hyaluronate, Centella Asiatica Leaf/Stem Powder, Protease, Bromelain, Sea Salt, Glycerin, Hydrogenated Phosphatidylcholine, 1,2-Hexanediol, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Asiaticoside, Madecassic Acid, Asiatic Acid, Madecassoside, Sucrose Stearate, Cetearyl Alcohol.

  • Протеаза та Бромелайн – рослинні ензими, які діють на вашу шкіру значно м'якше, ніж фруктові кислоти, а також підвищують рівень зволоженості шкіри. Розщеплюють білкові зв'язки, допомагають швидко видалити відмерлі клітини та відновити захисний бар’єр. При регулярному використанні вирівнюють тон і текстуру шкіри, звужують пори, освітлюють постакне, нормалізують роботу сальних залоз;
  • Екстракт та похідні Центелли – миттєво заспокоюють шкіру, зменшують почервоніння та свербіж, при регулярному використанні зменшують прояви чутливості шкіри та допомагають зменшити висипання. Мають антиоксидантну дію;
  • Каламін – пригнічує запальні процеси, допомагає прискорити загоєння висипів, абсорбує зайвий себум;
  • Вітамін С – антиоксидант, який допомагає висвітлити пігментацію, дарує шкірі природне сяйво та свіжий вигляд, омолоджує та бореться із вільними радикалами;
  • Всі компоненти засобу є EWG Verified, безпечними та протестовані дерматологами;
  • Пудра не містить синтетичних ароматизаторів, барвників та консервантів.

Ензимна пудра забезпечує 2 види ексфоліації:

  • хімічну, завдяки рослинним ензимам;
  • фізичну, завдяки морській солі та пудрі центелли.

Після вмивання відчуваєш колосальне пом’якшення шкіри. Я не знаю як саме досягається цей ефект, але обличчя наче у дитини. Почервоніння знімає гарно, особливо якщо за день до цього вирішила собі зробити домашню чистку або перестаралася зі скрабом.

Першопочатково я купувала даний продукт щоб боротися з сальними нитками, але поки що вони на місці і покидати мене не збираються. Думаю, тут занадто м’які кислоти, і їх просто «‎не взяло». В усіх інших аспектах я дійсно задоволена. Тут хіба змиритися, що одним засобом всі проблеми не вирішиш.

А які ще ензимні пудри ви б порекомендували спробувати?