Necessaire The Body Lotion - безсовісно ідеальний

Necessaire The Body Lotion - безсовісно ідеальний

Привіт усім! Сьогодні хочу розповісти про ідеальний універсальний зволожувальний крем прекрасного бренду Necessaire, який розбив мені серце. Розбив тим, що дістати його в Україні практично нереально 😭 Але, якщо вам він десь трапиться, то хапайте, не думаючи - не пошкодуєте! Хоч на ньому і написано body lotion, але насправді це чудовий крем з ідеальним складом, що прекрасно підходить не лише для тіла, а і для обличчя.

Necessaire - це американський skindie бренд доглядової косметики з еко-філософією. 1% прибутку вони віддають на благодійність, пов'язану з екологією, а в пакуванні використовують перероблену сировину і загалом виступають за переробку. Попри те, що бренд американський, у своїх формулах він дотримується найсуворіших регламентів ЄС. Асортимент Necessaire представлений доглядовими засобами для тіла (очищення, зволоження, дезодоранти), мінеральним санскріном, а також засобами догляду за волоссям і шкірою голови. Чудові формули засобів не лишилися непоміченими і були відзначені низкою нагород, серед яких: 2023 Harper's Bazaar (The Scalp Serum), 2022 Allure Best of Beauty (The Shampoo, The Conditioner), 2022 Harper’s Bazaar (The Body Wash, The Body Exfoliator), 2022 Elle UK (The Body Serum), 2022 Marie Claire UK (The Body Wash, The Deodorant Gel), 2022 Cosmopolitan (The Sunscreen), 2021 Glamour (The Deodorant), 2020 Women's Health (The Body Exfoliator), 2020 Men's Health (The Body Exfoliator) тощо. Здобував нагороди і герой цього допису - The Body Lotion. Придивімося до нього детальніше.

Туба на 200 мл з цупкого пластику з доволі масивним ковпачком, що була додатково запакована у картонну коробочку. Туба зручна, легко можна вичавити потрібну кількість засобу. Мінус хіба що в тому, що під кінець стає доволі важко видобути крем - жорсткість упаковки не дозволяє.

Легкий білий крем-суфле, що швидко вбирається шкірою. Не лишає жирності чи плівки, тільки приємне відчуття зволоженості. Крем без парфумерної композиції, однак певний аромат усе одно має. Це нормально, адже поняття fragrance free й unscented різні: у першому до косметичного продукту не додають ароматичної композиції, тож він пахне так, як пахнуть його інгредієнти; у другому ж у формулу додають спеціальні нейтралізатори запахів, щоби перебити будь-який запах. Отже, оскільки конкретно цей крем fragrance free, то певний специфічний запах у нього є (мені його важко описати, можливо, щось схоже на ланолін плюс олія, але запах не огидний і дуже легкий).

Власне, саме він мене і підкупив. Ідеальний. Погляньмо разом:
Aqua/Water/Eau - вода;
Caprylic/Capric Triglyceride - похідна гліцерину і кокосової олії;
Dicaprylyl Carbonate - емолент;
Glycerin - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
Shea Butter Glycerides - емульгатор на основі олії ши;
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil - олія жожоба;
Cetearyl Olivate - емульгатор і зволожувач;
Niacinamide - ніацинамід, чудовий компонент;
Cetearyl Alcohol - хороший жирний спирт, емолент;
Glyceryl Stearate - емолент на основі гліцерину;
Sorbitan Olivate - емульгатор на основі оливкової олії;
Palmitoyl Dipeptide-5 Diaminobutyroyl Hydroxythreonine - хороший актив, сигнальний пептид (як пишуть у Paula's Choice, його вводять у формулу у пропорції 1-3%);
Palmitoyl Dipeptide-5 Diaminonhydroxybutyrate - теж хороший кондиціонуючий компонент, пептид;
Sclerocarya Birrea Seed Oil - олія насіння марули;
Caryodendron Orinocense Seed Oil - олія горіха оріноко;
Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil - олія насіння пінника лугового;
Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract - екстракт цукрової тростини;
Camellia Sinensis Leaf Extract - екстракт чайного листя;
Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract - екстракт яблука;
Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract - екстракт апельсина;
Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract - екстракт лимона;
Tocopherol - вітамін Е;
Linoleic Acid - жирна омега-кислота, ідентичний шкірі компонент;
Linolenic Acid - ще одна жирна омега-кислота, ідентичний шкірі компонент;
Propanediol - розчинник;
Polyacrylate Crosspolymer-6 - стабілізатор емульсії, зв'язувальний агент;
Caprylhydroxamic Acid - нейтралізатор металевих іонів;
Caprylyl Glycol - підсилювач дії консервантів;
T-Butyl Alcohol - розчинник;
Oleic Acid - жирна кислота, емолент;
Palmitic Acid - жирна кислота, емолент, ідентичний шкірі компонент;
Stearic Acid - жирна кислота, емолент.
Спробуємо проаналізувати. По-перше, відразу попереджу, що база замішана на похідній кокосу, тому не рекомендую використовувати його на обличчі тим, кому комедогенять похідні кокосу. Для мене вони некомедогенні, тому я спокійно використовувала цей крем і на обличчі. У першій частині списку інгредієнтів бачимо як зволожувальні, так і поживні компоненти, отже, крем працюватиме і на те, і на те. На жаль, нам невідомий відсоток ніацинаміду; будемо сподіватися, що він тут у робочій концентрації. Пептиди точно робочі, оскільки їхні робочі концентрації можуть бути навіть менше 1%. Але, на жаль, не можемо сказати те саме про всі ті корисності, що йдуть у списку після пептидів. Отже, всіх тих олій, екстрактів і жирних кислот дуже-дуже мало. Однак навіть попри це склад дуже хороший, я задоволена (а мені догодити дуже і дуже складно).

Прекрасний базовий зволожувач, який можна використовувати абсолютно на будь-якій ділянці шкіри. Спокійно закривала ним свої активні серуми на обличчі. Чудово вбирався, не жирнив, не брався стружкою, не конфліктував з спфом чи іншими моїми засобами для обличчя, не подразнювачі мої чутливі очі. Для тіла після душу, ясна річ, теж використовувала, шкіра ставала м'якою і зволоженою. Також чудово зволожувач мені мої вічно пересушені руки. Словом, просто насолода. І я вже нічого іншого не хочу… Де, де мені тепер його взяти… 😭 Ех, ну, хоч поділилася своїми стражданнями з вами, то вже трохи легше.
Дякую всім, що прочитали! Якщо десь натрапите на цей бренд, то дайте мені знати, будь ласка!