Хаiт Маргарита

Підбір твого ідеального тонального. Три основні кроки.

Підбір твого ідеального тонального. Три основні кроки.

Розкладаю по поличкам(все як я люблю)😉

Щоб менше розчаровуватись та зменшити коло пошуку, треба чітко сформулювати основні параметри того, що ви хочете отримати від тонального.

Які ці основні параметри?

Зараз розкажу:

📌 Ступінь щільності , вона ж ступінь маскування - вона визначається кількістю пігмента, чим його більше, тим більше недоліків цей тон може перекрити.

☝️ Не плутайте щільність тектсури тону з щільністю пігментованості - бувають тональні рідкі за текстурою, але з великою мірою перекриття.

Щільність тонального можна зрозуміти по написам на упаковці:

- fluid,tinted moisturizers, airflash, nude - легкі тональні, які роблять ефект "своя шкіра, тільки краща", не маскують локальні проблеми шкіри, підійдуть власницям непроблемної шкіри. Якщо ви обираєте такі тони, можна не дуже заморочуватись підбором відтінку аж до півтонів - пігменту в них мало, тому різниця між кольором обличчя та шиї буде не дуже помітна.

- cream foundations, або просто foundations - тони середньої щільності, найпоширеніша категорія тональних, вирівнюють текстуру шкіри, можна нанести тонко, можна нашарувати. Такі тональні - гарне рішення для тих, в кого на обличчі не 1-2 маленькі проблемки, а більше ( пігментні плями/запалення/постакне/розацея/помітно нерівний тон шкіри)

- coverage, full coverage, high cover, double wear - тональні з високою ступінню покриття. Ефект - однотонне, як лист картону, обличчя, на якому потім треба буде малювати світлотіні. Зазвичай дуже стійкі, помітні. Якщо ідеально не співпаде з відтінком шкіри - буде повне фіаско!

Одного золотого стандарту як повинна виглядати ваша шкіра не існує, але сучасні тенденції топлять за натуральність. Тому найчастіше, для повсякдення, використовуються тонкі та середньопігментовані тональні.

📌 Коли ви визначилися з щільністю, треба обрати фініш - це те,як саме тон буде виглядати на шкірі. По фінішу тональні поділяються на:

- матуючі (matte, oil-free, shine control, oil control, mattifying): зазвичай, на такі примітки треба орієнтуватися власницям масної шкіри. Такі тональні тримають жирний блиск під контролем.

- полуматові (blur, velvet matte, demi-matte): зазвичай підходять комбі та нормальній шкірі. М'яко матують, роблять шкіру оксамитовою.

- сяючі (dewy, illumination, radiant, luminous, glow): ці примітки зазвичай підходять власницям сухої шкіри, бо не підкреслюють сухість та лущення, та компенсують відсутність природного сяяння.

📌 Тепер можна обирати відтінок тонального.

Для початку уважно подивіться на себе в дзеркало при гарному денному освітленні - чи співпадає колір шкіри на обличчі та на шії? Якщо ні, то порівняйте та зрозумійте де світліше. 🧐

Зазвичай, шия світліше за обличчя(тому що вона знаходиться у тіні), але іноді буває і навпаки.

Найпростіший спосіб при виборі кольору тонального - орієнтуватися саме на колір шиї! Особливо якщо у вас на обличчі є ластовиння, або пігментація (такі обличчя завжди здаються темнішими)☝️☝️☝️

Потім треба визначити свій підтон. Їх буває три:

- холодний

- теплий

- нейтральний

Це буває складно, тому що може здаватися, що ваша шкіра не відноситься до жодного підтону. Це нормально, не засмучуйтесь! Але я вас зовсім засмучу, сказавши, що оці прикольні поради з інтернету про визначення відтінку шкіри по кольору вен на руці теж не дадуть вам 100% результату.😂

Найкраще визначити свій підтон можна методом проб. Я знаю, що я вас розчарувала, but sorry🤷‍♀️😂

Але перед тим, як йти в магазин, можна приблизно визначити ваш підтон "на глаз".

- Якщо шкіра жовтувата, до неї швидко прибивається засмага- ви маєте теплий підтон.

- Якщо шкіра холодна, десь рожева, засмага - це не ваш "коньок" , скоріш за все підтон у вас холодний.

- Якщо вам важко виділити якийсь один головний відтінок шкіри, то підтон нейтральний.

Як визначити відповідний підтон тональної основи?🤔

Це також можна знайти на упаковці! Є основні три:

📍 W(warm) - теплі тона, з переважаючим жовтим пігментом

📍 C(cool) - холодні, з переважаючим рожевим

📍 N(neutral) - нейтральні, рівномірно розподілені сірий та жовтий пігмент

Буває більш складне маркування, але його запам'ятовувать не потрібно, простіше спитати що це означає у консультанта.

Є виробники, які не заморочуються підтонами, та випускають доволі малу лінійку тонів(зазвичай,це тони з массмаркету). В таких тонах рівень тона визначає цифра на коробочці - чим вона менша, тим світліший тональний.

☝️👌☝️👌Щоб вас довго не мучити, розкажу вам мій головний лайфхак підбору відтінку тонального. Він виручав не одну дівчину, тобто справді дієвий спосіб!

В магазині на глаз обираєте десь 3 відтінки тонального,який на ваш перший погляд, здається,вам підійдуть. Наносите свої 3 смужки тону рядочком на область, де щелепа межує з шиєю, розтягуючи їх на шию. Дивитесь яка з цих смужок найбільш непомітна. Далі вам треба звузити коло підозрюючих😂 Зтираємо тих,що не підійшли. Дивимось на номер того тону,який вийшов у вас найбільш непомітним та наносимо інші підтони того ж номеру тонального. Наприклад: з перших трьох смужок вам найбільше сподобався відтінок 2N, я рекомендую вам поруч спробувати ще 2W і 2C . Іноді буває таке, що "сідає як рідне" саме те, що ідеально свівпадає саме по підтону!!!

☝️Багато чого у сприйнятті відтінків залежить від освітлення, тому перед покупкою подивіться як виглядає ваш тон при денному освітленні!

☝️ Ідеально буде, якщо ви - дівчина не із сором'язливих, принесете з собою якусь маленьку тару та попросите у продавчині відлити вам тональний з собою. Якщо є тестери у індивідуальних упаковках - взагалі ідеально!

ЧОМУ я на цьому наголошую?

Наша шкіра - це такий маленький, ні на кого іншого не схожий, світ! І те, що підходить одному, може зовсім не підійти іншому світу. Тому, щоб кінцево визначитись з покупкою і потім про неї не жалкувати, я дуже рекомендую дівчатам хоча б один день поносити тональний засіб на собі. Самостійно нанести своїм інструментом, розтушувати так,як ви вмієте, подивитися потоваришує тональний з вашим доглядом,який ви наносите на шкіру до. Це тест виявить всі плюси та мінуси тонального засобу - як він носиться? чи не темнішає впродовж дня?чи не зтікає в декольте? Чи підкреслює шелушіння? та ін.

Повірте - якщо ви будете слідувати всім етапам відбору та цим моїм порадам, це зекономить вам немаленьку купу грошей!💸💸💸

Дівчата, розкажіть, які у вас відношення з вашим тональним засобом?

Чи довго підбирали?

Та чи знайшли того самого улюбленця?

Діліться вашим типом шкіри і назвою вашого тонального - це взагалі буде дуже корисно для всіх! ❤️