Надія nhutei

Holy Land Cosmetics Azulene Day Care

Holy Land Cosmetics Azulene Day Care

Я використала все до останньої краплі, поєднуючи з іншими засобами цієї серії. Це вже потім я відкрила для себе сайт з перевірки складу косметики (і моє життя безповоротно змінилося).

Holy Land Cosmetics Azulene Day Care

"Деякі професійні засоби цієї марки дійсно хороші, але домашній догляд треба роздивлятися під мікроскопом, а краще - взагалі уникати." - саме так сказала мені косметологиня (позначимо її буквою С), яку я роздивлялася на заміну тієї, що була у мене вже понад рік і порадила цей крем (буде буквою В). А до неї ще одна косметологиня (буква А), яка радила інші засоби для домашнього догляду від Holy Land. Дівчата A, B мали медичну освіту, тож я їм цілком довіряла і сумлінно умивалася-мазалася всіма рекомендованими ними засобами. Найгірше те, що я сама себе переконувала, ніби засоби працюють.

І хоч яка це прикра причина, але через війну до України була змушена приїхати дівчина С, яка і розклала мені по поличках склад моїх засобів. Я тоді взагалі мало шо розуміла, але запам'ятала, що крем Azulene має поганий склад, бо на першому місці камедогенний інгрідієнт. Так, я вперше пов'язала всі висипи на своєму обличчі і стегнах, коли використовувала цей крем для тіла, саме з домашнім доглядом, а не з "поганою від природи шкірою".

До цього випадку я ходила на чистки раз на місяць, мої пори були забиті, а висипи регулярні. Я скаржилася на це A і B, на що вони відповідали "Просто у тебе такий тип шкіри, але нічого, ми будемо над нею постійно працювати і все прийде у норму!". І я вірила, витрачала гроші на процедури, і страждала... Я не звинувачую себе у тому, що не перевіряла склад косметики, але я зробила висновки після того, як рекомендовані косметологинею С засоби позбавили мене не тільки від сухості і висипань, але і від страждань від болючих чисток та інших маніпуляцій. Власне, останній раз на чистці я була більше, ніж півроку тому, хоча раз на 4 місяці і можна було б ходити, щоб пригадати яких жертв вимагала моя минула краса. 😁

У косметологинь A і B було повно клієнтів, яким призначався недієвий домашній догляд. Можливо, навіть ти, моя читачко, серед них. Принаймні, у MakeupClub я зустрічала дописи, у яких дівчата писали про цей крем (теж рекомендований косметологами).

Отже, від одного крему, яким є Holy Land Cosmetics Azulene Day Care, можна отримати купу проблем зі шкірою за немаленькі гроші. Але цього можна уникнути, якщо витратити 10хв свого часу, щоб почитати про склад продукту, тим паче, що він зазначений на сайті. Можете самостійно погуглити хоча б перші інгрідієнти, але коротко опишу те, що ви прочитаєте.

  • Isopropyl Myristate - належить до комедогенних речовин, знаходиться на першому місці після Aqua. А от в описі цього крему гарно написано, що крем універсальний для будь-якого типу шкірного покриву.
  • Mineral Oil - збільшує дегідратацію та знижує бар'єрну функцію шкіри (в описі: либоке зволоження шкіри, оновлення клітин шкіри). Є найчастішою причиною вугрів та алергічного висипу (якщо першого інгрідієнта мало було 🤪 ). Є продуктом нафтопереробки, які можуть призводити до артриту, мігрені, епілепсії, діабету і містять у високих концентраціях канцерогени (без коментарів).
  • Triethanolamine - не призначений для тривалого контакту зі шкірою і повинен щодня змиватися. Класифікується як інгрідієнт середньої безпеки. Якщо я бачу таку класифікацію у косметиці на останніх позициях, то ще ладно, але тут триетаноламін йде навіть раніше за Azulene, на честь якого і названо крем.

А далі те, що звідусіль лунає, коли справа доходить до переконування клієнтів у безпеці продукту: "Не містить парабенів!". Однак, це не про наш кремчик, він містить аж два види парабенів. Пам-пам.

Хорошого про крем можна сказати тільки те, що активний інгрідієнт Azulene (компонент ефірної олії, отриманої з квіток аптечної ромашки) міститься у вищій концентрації, ніж вищезгадані парабени. 🙈

Спочатку я доб'ю цей огляд тим, що кришку "повело" достатньо швидко і я витрачала по декілька хвилин, щоб попасти у різьбу і щільно закрутити баночку.

Плюси:

+ склад можна прочитати перед покупкою;

+ можна мазати руки і стопи чоловікові у кінці дня. Йому буде приємна ваша увага, а вам не буде шкода, що ви витратили 2К на цей крем.

Мінуси:

- склад;

- пластмасова баночка, яка швидко перестає нормально закриватися.

Висновок.

Хочу щиро обійняти кожну дівчину і жінку, якій траплялися косметологи типу A і B. Яка б не була у вас шкіра - вона найпрекрасніша і потребує любові та вашої уваги до складу продуктів за її доглядом, а не знущань під косметологічною лампою.